dotaz proč zamrza os pri načítaní cd, dvd mechanikou
zdravím chci se zeptat proč zamrza os pri načítaní cd nebo dvd disku mechanikou??..takovy ten houpy zamrz na par sekund ke kteremu dochazi když se mechanika snaži načitat disk, to pak je zytek pc naprosto vytuhlej a nedej bože kdyby chtel človek zapnout v tuto chvili nejaky program, to pak celej system dokaže i spadnout.
nevite co za proces toto zpusobuje??
nevite co za proces toto zpusobuje??
To, že ti dokáže i systém spadnout, není zdravé. Zamrzání při načítání CD/DVD (totéž platí pro diskety) je zcela normální. Tuším se tomu říká interrupt, prakticky počítač čeká na odpověď a během toho skoro nic dalšího nedělá. Někdo s většími znalostmi této vrstvy OS určitě zvládne odpovědět lépe.
Pády, pokud mezitím zkusíš něco udělat, by ale následovat neměly, to je rozhodně chyba, z toho, co píšeš, nevím čeho, typuju čistě softwarový problém, ale můžu se plést.
Pády, pokud mezitím zkusíš něco udělat, by ale následovat neměly, to je rozhodně chyba, z toho, co píšeš, nevím čeho, typuju čistě softwarový problém, ale můžu se plést.
[quote=Commanderwar;378528]zdravím chci se zeptat proč zamrza os pri načítaní cd nebo dvd disku mechanikou??..takovy ten houpy zamrz na par sekund ke kteremu dochazi když se mechanika snaži načitat disk, to pak je zytek pc naprosto vytuhlej a nedej bože kdyby chtel človek zapnout v tuto chvili nejaky program, to pak celej system dokaže i spadnout.
nevite co za proces toto zpusobuje??[/quote]
Nemas napriklad CD mechaniku a systemovy disk na 1 IDE kabelu? Nevim jestli to je tim, ale driv me to delalo a krome presunu systemu na novy disk (SATA) jsem nic moc extra nemenil. Bohuzel bez vice informaci o tvem PC se spatne radi.
Co se tyce padu systemu, tak ve slozce C:\windows\minidump\ budou pravdepodobne nejake soubory s priponou .dmp. Zabal celou slozku a uploadni ji zde na forum - nekteri to prolezou a reknou ti cim jsou zpusobene ty pady.
nevite co za proces toto zpusobuje??[/quote]
Nemas napriklad CD mechaniku a systemovy disk na 1 IDE kabelu? Nevim jestli to je tim, ale driv me to delalo a krome presunu systemu na novy disk (SATA) jsem nic moc extra nemenil. Bohuzel bez vice informaci o tvem PC se spatne radi.
Co se tyce padu systemu, tak ve slozce C:\windows\minidump\ budou pravdepodobne nejake soubory s priponou .dmp. Zabal celou slozku a uploadni ji zde na forum - nekteri to prolezou a reknou ti cim jsou zpusobene ty pady.
Mechanika je pravdepodobne v PIO modu, zkontroluj ve spravci zarizeni na danem radici rezim mechaniky, mely by byt UDMA/DMA, pokud je PIO prepni na DMA a restartuj.
Pokud to nepomuze dej dany radic odinstalovat a restartuj, po resdtartu se nainstaluje znovu a vyresetuji ce citace chyb ktere zpusobuji to prepnuti do PIO.
To plati pro windows XP. Pokud mas jine muzes se tam zkusit podivat ale nemusi to byt spravna pricina.
Pokud to nepomuze dej dany radic odinstalovat a restartuj, po resdtartu se nainstaluje znovu a vyresetuji ce citace chyb ktere zpusobuji to prepnuti do PIO.
To plati pro windows XP. Pokud mas jine muzes se tam zkusit podivat ale nemusi to byt spravna pricina.
dobře dobře jeste jeden dotaz.
Neco si delam na pc asi hodinu po zapnuti nic zasadniho jen nejaky surfovani a stahovani,.
chci vypalit nejaky soubor strčim prazdne dvd, a jakmile se zasune do mechaniky cely system mrzne, nic nejde otevřit explorer problikava nejde otevřit ani vypalovaci soft.
ani pruzkumnik
vytahnu dvd a vše zase beži, pak zase zasunu a zase vše mrzne.
pomuže až restart pc.
Netušíte co muže v systemu zpusobit že mechanika dokaže takto cely system zabetonovat z ničeho nic a pomuže ji až restart??
myslite že třeba došlo pri startu systemu k nejakymu chybnymu načteni ovladače? ty mechaniky??..
Jinak system vista 32 bit, všechny ovladače a nastaveni by meli byt v pořadku mechanika je v režimu DMA.
tady bych řekl že se spiše bude jednat jen o nejakou soft ojedinelou anomalii, protože toto se stane tak 1 : 20
Neco si delam na pc asi hodinu po zapnuti nic zasadniho jen nejaky surfovani a stahovani,.
chci vypalit nejaky soubor strčim prazdne dvd, a jakmile se zasune do mechaniky cely system mrzne, nic nejde otevřit explorer problikava nejde otevřit ani vypalovaci soft.
ani pruzkumnik
vytahnu dvd a vše zase beži, pak zase zasunu a zase vše mrzne.
pomuže až restart pc.
Netušíte co muže v systemu zpusobit že mechanika dokaže takto cely system zabetonovat z ničeho nic a pomuže ji až restart??
myslite že třeba došlo pri startu systemu k nejakymu chybnymu načteni ovladače? ty mechaniky??..
Jinak system vista 32 bit, všechny ovladače a nastaveni by meli byt v pořadku mechanika je v režimu DMA.
tady bych řekl že se spiše bude jednat jen o nejakou soft ojedinelou anomalii, protože toto se stane tak 1 : 20
Mě tohle dělaly vadné disky ... zkoušel jsi jiný? Pokud jde o prazdna DVD, tak jaké jsou značky?
EDIT - vadné disky jsem myslel CD/DVD ;) Teď mi došlo jak špatně se to dá vyložit ...
Btw nemáš mechaniku a HDD na 1 kabelu?
EDIT - vadné disky jsem myslel CD/DVD ;) Teď mi došlo jak špatně se to dá vyložit ...
Btw nemáš mechaniku a HDD na 1 kabelu?
Používám verbatim..ale na vadu disku bych to asi nehazel...protože v tu chvili nejde žadny disk...musim proste restartovat pc.
dneska se mi to stalo zase pustim pc...chvili netuji pak neco stahuji....pak zasunu dvd...a nic pri načitani dvd cely system zamrzne dvd se nenačte vytahnu a zkusim jine a zase nic...pote pomuže až restart.
ano mam to na jednom kabelu jak dvd mech tak HDD.
ale i přesto musi bejt nekde chyba asi s tou mechanikou..ale zahada je že to dela jen nekdy.
dneska se mi to stalo zase pustim pc...chvili netuji pak neco stahuji....pak zasunu dvd...a nic pri načitani dvd cely system zamrzne dvd se nenačte vytahnu a zkusim jine a zase nic...pote pomuže až restart.
ano mam to na jednom kabelu jak dvd mech tak HDD.
ale i přesto musi bejt nekde chyba asi s tou mechanikou..ale zahada je že to dela jen nekdy.