Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Dotaz k velikosti okruhu + Regulátoru mCubed T-Balancer bigNG

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    3

    Dobrý den,

    mám v plánu postavit si vodní chlazení, ale zatím jsem opravdu pouze v rovině plánování. Nicméně měl bych na vás několik dotazů, pokud mohu :

    1. Rád bych se zeptal, jak postupovat při velkém okruhu vodního chlazení. Pokud např. budu chladit CPU, NB/SB, RAM, HDD, GPU (+GPU2 časem) a zdroj, je lepší udělat dva samostatné okruhy (2x pumpa,radiátor,expanzka), nebo udělat jeden "silný" okruh na všechno? A dopňkový dotaz - v jakém pořadí případně komponenty do okruhu/ů zapojit? Nebo je to víceméně jedno?

    2. Lze umístit pumpu do samostatné zvukově izolované "krabičky"? Jde mi o to, jestli by se pak pumpa nepřehřívala...

    3. Lze z regulátoru mCubed T-Balancer bigNG dostat údaje o teplotě, případně o otáčkách ventilátorů na display Alphacool Display 240x128px - Black?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Dobry den,

    ad 1) To je otazka, nad kterou by se dalo uvazovat dny a mesice. Opravdu zalezi na konkretnich pouzitych blocich atd, neda se rict ze vzdy je na 100% nejake reseni nejlepsi. Kazdopadne jednodussi je varianta koupit dve pumpy napriklad Laing a dat je pod jeden TOP, napriklad http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC...Plexi_TOP.html a vetsinou je to i reseni vykonnejsi, nez mit dva samostatne okruhy.

    ad 2) Lze. Laing pumpy se hodne zahrivaji, a obcas na to i umiraji, ale umiraji at uz jsou perfektne chlazene, nebo totalne oblozene molitanem

    ad 3) Primo pokud vim ne. Ale software k t-balanceru umi export napriklad do speedfanu a alphalcd software zase umi ze speedfanu natahnout data na display
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    3

    Děkuji za odpovědi )

    Ještě k ad 3 - takže by to šlo... pokud by se tento proces odehrával v reálném čase...
    a k ad 2 - máte nějaké konkrétní zkušenosti, za jak dlouho zhruba taková pumpa Liang umře na teplo? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Umrtnost na teplo je cca 5% prodanych v zarucni dobe (tzn behem dvou let). Ale ta pumpa nejake chlazeni podle me neoceni, pokud bude chtit tak umre. Mame zakazniky kteri ji skutecne co se tyka tepla nesetri a funguje jim x let, mame zakazniky, kteri ji chladi velmi dobre a stejne jim nekterym odesla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Neregistrovaný

    Koukal jsem na ty pumpy Laing a jestli tomu dobře rozumím, tak pod ten top co jste mi poradil, se dá dát třeba tato pumpa http://www.alphacool.cz/produkt/Lain...ml?arg1=010604 s tím, že černý ten díl co je na ní se nějak sundá a místo něj se dá onen top pro dvě pumpy?

    A ještě jeden, snaž už poslední :-) dotaz - k chlazení takhle velkého okruhu (popsaný v prvním příspěvku) bude stačit jeden radiátor třeba http://www.alphacool.cz/produkt/XSPC...tor_RX360.html nebo radši 2x, nebo nějaký úplně jiný typ (vycházím z vašeho jiného příspěvku, kde jste psal, že tomuto radiátoru stačí větráky na nižších otáčkách - nechci aby to moc hlučelo - vlastně bych chtěl, aby to nehlučelo vůbec :-) )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,547

    Ano, ta vrchni cast pumpy se odsroubuje (je to drzeno normalne ctyrmi sroubky) a misto ni se nasroubuje TOP.

    Nepisete, jake komponenty mate, takze se to tezko odhaduje. Ale takove ty veci jako nb, sb, hdd, ram, zdroj maji dohromady tak 50W, takze to je pro radiator tohoto typu drobnost. A jednu grafiku a procesor tento radiator na nizke otacky zvladne, at uz je to jakykoliv procesor a jakakoliv grafika
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    3

    Mno... jaké mám komponenty nepíšu záměrně, protože vlastně ještě žádné nemám Když jsem psal, že jsem ve fázi plánování, tak jsem to myslel tak, že nejprve upravuji case a pak do něj postupně seženu "vnitřnosti"... A až na ně dojde řada, tak bych rád nějaké "hi-end" - teď funguju na postarší "plečce", kterou bych rád posléze vyměnil za "nařvaný stroj" ) Proto jsem se ptal na ten radiátor, abych věděl, jestli case upravit pro jeden, nebo pro dva... A to že bude stačit jeden je v podstatě pozitivní informace. Každopádně děkuji za odpovědi!
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Potrebuji poradit se sestavenim chladiciho okruhu.
    Od klimpi v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-03-2014, 22:48
  2. Ukázka a několik základních informací o zapojení vodního okruhu
    Od fricek12 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-02-2012, 20:56
  3. Navrh okruhu pro chlazení graficke karty
    Od xer0 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 16:04
  4. Software: změna velikosti PDF
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-01-2009, 22:32
  5. DDR2: RAM - zobrazování špatné velikosti
    Od Pedro226 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-12-2008, 04:02