Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Prolém se čtením ze Samsung EcoGreen F2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    Dobrý den.
    Pořídil jsem si tento disk k deste Gigabyte GA?-965P?-S3 rev3.3. Pokaždé, když na něj nainstaluju OS ?(WIN XP Profi?), začne se systém trhat, zasekávat, sem se sám automaticky restartuje a pak kontroluje konzistenci disku, přičemž nachází a opravuje celou řádku chyb. Problémy se vyskytují se skoro všemi daty nahranými na disk ?(I?/O chyby, chyby v instalačních balíčcích jindy funkčních?).
    Po výměně za jiný HDD vše funguje v pořádku a žáden problém není. Tento disk jsem už reklamoval a dostal jsem za něj druhý kus, se kterým jsou stejné problémy.
    Nenapadá vás něco, co by mohlo pomoci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Který jiný HDDfunguje v pořádku?
    Máš poslední BIOS ? Určitě bych provedl CLEAR_CMOS, tím nic nezkazíš.
    Je to jediný disk v systému?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    V pořádku jede WD3200YS, který ale teď nemám zapojen, protože chcu rozjet ten Samsung
    Bios jsem nahrával poslední (pro tuto desku F14).
    Není to jediný disk. Mám ještě externí USB disk WD 5000AAC, ale ten není zapojen vždy.
    CLEAR_CMOS teď bohužel neprovedu, protože nemám k tomu PC přístup. v BIOSu jsem dával nahrát doporučené nastavení a to podle mě natáhne nová data do CMOS, ne?
    Zkoušel jsem disk i na jiný kabel a v jiném SATA konektoru na desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    CLEAR_CMOS provedeno, problém přetrvává.
    Zkusil bych teď disk znovu naformátovat a znovu nainstalovat, bohužel to už remotely neudělám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Zkontrolovat, jestli disk neběží v PIO módu.

    Zkontrolovat SMART a vadný sektory, např. pomocí HD Tune.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    Zkontroluju.
    Odpoledne tam zkusím nabootovat nějakou live distribuci linuxu a projedu to testem v něm, protože se obávám, že by mi to na disku nepřečetlo. Mám pocit, že jsem v Ubuntu live distribuci viděl nějaké testovací nástroje na disk a že tam bylo i testování SMART.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Ano, to lze, většinou pomocí příkazu smartctl ("smartctl -a /dev/sda" např., nebo lze pustit i test pomocí parametru "-t long"). Anebo stáhnout Hirens Boot CD a nabootovat z něj Mini XP, tam je i HDtune.

    To, že disk byl vyměněn za nový, samozřejmě neznamená, že nemůže být taky vadný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    OK. Prozatím děkuji za rady! Odpoledne dám vědět, jak jsem dopadl.

    Jen doufám, že disk zas nepůjde na reklamaci. Ikdyž si nedovedu představit, kde může být zakopaný pes Dvakrát úplně stejný problém, to už musí mít člověk šťastnou ruku. Zvlášť když jsem na tento disk četl samé kladné názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Zorrish Zobrazit příspěvek
    OK. Prozatím děkuji za rady! Odpoledne dám vědět, jak jsem dopadl.

    Jen doufám, že disk zas nepůjde na reklamaci. Ikdyž si nedovedu představit, kde může být zakopaný pes Dvakrát úplně stejný problém, to už musí mít člověk šťastnou ruku. Zvlášť když jsem na tento disk četl samé kladné názory.
    Zkus ho prepnout do modu SATA I, pomoci jumperu nebo softwarove.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Zkus ho prepnout do modu SATA I, pomoci jumperu nebo softwarove.
    Zkusit můžu, ale nejsem si jistý, jestli tam bude problém, když deska i jiný disk, který jsem zkoušel podporují SATA II a jedou v pořádku.
    Ale určitě vyzkouším....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Já jsem měl něco podobného, u jednoho hd se sekal systém, nebo naběhla modrá smrt.Po všemožném laborování se jako přičina ukázaly paměti. Stačilo je vytáhnout a očistit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    Takže disk jsem skontroloval v Ubuntu rozšířenou kontrolou SMART a disk je údajně v pořádku.
    Paměti jsem pročistil i s paticemi.
    Disk mi opět vyhodil při bootování systému chybu v souboru, tentokrát ve složce SYSTEM (podobná chyba se již vyskytla).
    Při režimu opravy mi CHKDSK vyhodil zprávu, že při kontrole bylo opraveno jeden či více problémů.
    Po opravení systému byl stav stejný (opět zamrzalo atd. co na začátku). Zkouším to znovu naformátovat a nainstalovat systém (opět win XP profi).
    Přepnutí na SATA I vyzkouším po instalaci v případě přetrvávajících obtíží.

    Neveřili byste, jaké z toho už mám nervy. To je tak, když má člověk radost z něčeho nového.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Nejak jsem se nedocetl, jestli jsi tedy zkontroloval disk na vadne sektory?? Bud pomoci HDTune a bnebo pomoci HirensBootCD programem HDDregenerator.

    Pokud je na disku vadny sektor (nebo vice) a hlavne na zacatku disku, je pravdepodobnost chyb, zaseku, zpomaleni systemu velice vysoka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    15

    Udělal jsem kontrolu ve win repair režimu checkdiskem, v Ubuntu celkovou kontrolu SMART, trochu jsem myslel, že to zahrnuje i kontrolu vadných sektorů.
    Jinak winy nenainstaluju. Uprostřed instalace po prvním restartu do grafického režimu to hodí chybu, s vadným nebo neexistujícím souborem \windows\system32\config\system. po restartu to najede do grafické části instalace, ale skončí to na rotaci keců, jak je win XP skvělý a dál s nic neděje.

    Zkusím tedy ještě nějaký test na vadné sektory (v Ubuntu Live) a pak zkusím to Ubuntu nainstalovat. Ještě mě napadlo vyzkoušet to nainstalovat třeba na konec disku Ale to už je asi znouzectnost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Chceckdisk podle me vadne sektory nekontroluje. Ale nejsem si jist.
    Pokud na to nejde dat win, muzes ho otestovat na jinym kompu ve windows pomoci HDTune.
    Nebo na tom svem pomoci HirensBootCD, HDDregenerator. Ale upozornuju ze to trva dlouho.
    Nevim jak je ten disk velkej 500/1/1,5 ale pocitej ze to pojede dlouho.

    HDTUne 1TB radove 160minut. HDD regenerator tak 5hodin minimalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-03-2013, 20:00
  2. Prolem s print serverom
    Od radon12 v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-12-2011, 21:19
  3. Problém se čtením vypáleného DVD
    Od PJDefort v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-12-2008, 20:08
  4. Prolém s ATi Radeon 9600XT
    Od koubis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-07-2008, 12:51
  5. Optimalizace čtením napřed z HDD ve WIN XP ?
    Od ALS v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 13:20