Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Extrémně zpomalený Boot

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    40

    Zdravim,
    před dvěma dny se najednou z ničeho nic (neinstaloval jsem nic nového) počítač při bootování totálně zaseknul . Post proběhl v pořádku, loading windowsů do přihlašovací tabulky taky celkem stejně, ale poté co jsem zadal přihlašovací údaje začal podivný loading! Po minutě až dvou najela plocha, ale bez ikon a gadgetů .. uprostřed plochy byla úvodní obrazovka NOD32 a takto to vypadalo asi dalších 10minut Dioda harddisku celou dobu svítila jako divá. Po deseti minutách se najednou objevili ikony, naskočili gadgety a počítač byl připraven k používání. Nemáte někdo páru čím to může být?

    Tady je moje konfigurace (by 3DMark):

    http://uloz.to/5009555/systeminfo.xml

    Tady přidávám log z HijackThis:

    Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
    Scan saved at 19:10:01, on 3.6.2010
    Platform: Windows 7 (WinNT 6.00.3504)
    MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)
    Boot mode: Normal

    ***

    Všem předem děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Máš disk v DMA modu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Máš disk v DMA modu?
    Myslím že jsem všechno nechal na AUTO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Uploaduj prosim na forum a ne na "free" servery.

    Taky se priklanim k disku v PIO modu. Zjistis to napriklad v programu HDTune.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Máš disk v DMA modu?
    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Uploaduj prosim na forum a ne na "free" servery.

    Taky se priklanim k disku v PIO modu. Zjistis to napriklad v programu HDTune.
    Hmm, ten výpis mi spíše ukazuje nějaké chybějící (nebo nepřístupné/nečitelné) základní systemové soubory... Než PIOmod bych spíše tipoval cosi shnilého na tom disku. Může v tom být samo přímá souvislost - PIO mód následkem neschopnosti komunikovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Taky se priklanim k disku v PIO modu. Zjistis to napriklad v programu HDTune.
    Na to nemusí instalovat další software, stačí se kouknout do správce zařízení.

    Log z HijackThis vypadá čistě. Jde o 64bit či 32bit Win7 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    40

    Snažil jsem se zjistit jak mám nastavený ten disk a v řadičích mám jen toto..



    HDTune mi u prvního disku (kde mám systém) neukázal nic a u druhého UDMA 6 (i když jsem v BIOSu nastavil UDMA 5 jak bylo v infu disku)





    V BIOSu mám nastavený disky na AHCI

    A Windows jsou Win 7 64bit a mám ho nainstalovanej tak 14dní. Je čistej jak sníh..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Hmm, ten výpis mi spíše ukazuje nějaké chybějící (nebo nepřístupné/nečitelné) základní systemové soubory... Než PIOmod bych spíše tipoval cosi shnilého na tom disku. Může v tom být samo přímá souvislost - PIO mód následkem neschopnosti komunikovat...
    Nyní Ti mohu odpovědět na se 100 % jistotou, že výpis je v pořádku (pro klid v duši jsem si nechal jen potvrdit, že se jedná o 64bit systém). Žádné sys. soubory nechybí, ani nejsou poškozeny. Označení sys. souborů za chybějící či porušené je dáno tím, že HijackThis je 32bit aplikace a složka Windows\System32 je u 64bit systému přesměrována do Windows\SysWOW64
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    40

    To jsem rád.. ale co z toho tedy vyplívá? Kde je chyba??
    Ještě jsem si nechal udělat log z WinBootInfo a tady je výsledek.

    p.s.: Při posledním restartu pozoruji znatelné zhoršení Teď trvalo tak 3min než se objevila přihlašovací obrazovka a pak cca 10 než najela plocha, disk přestal pracovat a počítač se ustálil.

    Přihodil jsem tam i ten log z HijackThis, ale ten výpis z 3D marku mi tam nejde uploadnout.. nebere mi to XML
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Prijde mi cosi divneho na tom, ze ta 320 neukazuje hodnoty.

    Pokud je moznost, a system mas na 1TB disku, odpoj 320GB, jestli se neco zmeni ci zmenit AHCI na IDE. Rozdil je 0.0 nic

    Pripadne doporucim projet Error Scan u 320GB na zjisteni vadnych sektoru. Policko Qucik Scan musi byt prazdne.

    Vidim ze mas nainstalovany TuneUp, tudiz se ptam..... Delal si pomoci toho neco?? Zrcyhlovani, cisteni registru a tak podobne pred tim nez se ti se to zpomalilo. TuneUp je vybornej na XP, ale na Win7 prakticky k nicemu. Aby neudelal vic skody nez uzitku.
    Pokud si neco delal s TuneUpem, vrat zpet zalohu.

    A HLAVNE PROBOHA obrazky uploaduj sem a NE na Imageshack
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od dawluxe Zobrazit příspěvek
    Snažil jsem se zjistit jak mám nastavený ten disk a v řadičích mám jen toto..

    HDTune mi u prvního disku (kde mám systém) neukázal nic a u druhého UDMA 6 (i když jsem v BIOSu nastavil UDMA 5 jak bylo v infu disku)
    U toho řadiče ve správci zařízení se koukni na vlastnosti, v nějaké záložce (detaily) by mělo být v jakém modu ten disk běží (UDMA, PIO) a mělo by tam být i povolování DMA....

    V HDTune u toho 320 disku "vyfoť" záložku Health, jestli to něco ukazuje....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    40

    Systém mám nainstalovanej práve na tý 320ce.. TuneUpem jen semtam čistím bordel funkcí "TuneUp 1-Click Maintenance", vypínám si nepotřebný programy při startu a uklízím dočasný soubory a body obnovení windows.
    Ale před tím zpomalením sem nedělal nic. Večer šlo vše dobře a ráno už to bylo v řiti
    Ještě zkusím udělat ten ErrorScan.

    U toho řadiče ve správci nemůžu nic najít. Jsou tam jen záložky - obecné / ovladač / podrobnosti / prostředky a tam nic neni.

    HDTune mi u tý 320ky neukazuje vůbec nic. Ani v záložce "health". S tim diskem je něco špatně

    Celej komp je stavěnej před cca 14ti dny. Všechny komponenty (i disky) kromě grafiky jsou nové.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.jpg 
Zobrazení: 168 
Velikost: 292.4 KB 
ID: 17032  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    40

    Tak jsem dělám ten Error Scan a nevypadá to dobře. Běží to už půl hodiny, zatim je to v půlce a hned první sektor to ukázalo jako špatný (viz obrázek ErrorScan)

    A ještě mě zaráží jedna věc. Když jsem před instalací win nahodil novej BIOS nastavil jsem hned v první obrazovce parametry disků, přehodil IDE na AHCI a vše fachalo. Ale když jsem se do BIOSu vrátil, byla první obrazovka ochuzená o nastavení disků. Nevim čím to je, ale to nastavení parametrů disků se mi objeví vždy jen po čerstvě nahozeném BIOSu (obr BIOS_fresh). Po každém dalším otevření BIOSu už je tam jen základní nastavení.. nastavení disků zmizí. (obr BIOS_2nd)

    Nevim jestli to může mít souvislot, proto to radši zmiňuju.

    Všem zatim moc děkuju za rady
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOS_fresh.JPG 
Zobrazení: 153 
Velikost: 259.8 KB 
ID: 17033   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOS_2nd.JPG 
Zobrazení: 145 
Velikost: 301.6 KB 
ID: 17034   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ErrorScan.JPG 
Zobrazení: 164 
Velikost: 409.9 KB 
ID: 17035  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    40

    Teď na to koukám a zjišťuju že sem fakt vokurka!
    Po přehození z IDE na AHCI mizí ta nabídka, ale místo ní se tam objevuje nastavení AHCI.
    Tak to mej magoření s BIOSem prosím ignorujte
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ten test nech dojet do konce, pokud se neobjeví ještě nějakej vadnej sektor.....každopádně bych zkusil ten disk nejdřív zformátovat a nainstalovat znova windows (měl jsem taky jednou první sektor vadnej a po formátu to bylo OK) a pokud tam i poté bude vadný sektor, tak bych to hodil na reklamaci
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zpomalený PC - vše doporučené nepomáhá
    Od apollo444 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2013, 15:20
  2. Zpomalený NTB, reklamace?
    Od Victus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-02-2011, 18:47
  3. Extrémně dlouhý boot u Acer NB, vadný HDD?
    Od Griffon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-12-2010, 12:28
  4. Zpomalený internet
    Od vincik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 20-02-2010, 18:49
  5. Mega ZpomalenÝ Comp
    Od xstreetfighter v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-07-2008, 10:36