Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Přenos dat mezi dvěma PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    Zdravím všechny

    - potřebovala bych - prosím - poradit, jak propojit notebook se stolním PC - v obou OS WinXP professional. Už jsem zkoušela přímo propojit síťové karty kabelem (ale nemám cross-link) - potom propojení přes Wi-Fi router (oba psali: připojeno, pakety odesílali i přijímali - jen netuším odkud a kam) - "Průvodce instalací sítě" jsem použila taky (v obou současně). Jestli jsou potřeba k vyřešení ještě další informace - ptejte se.

    - předem děkuji a přeji krásný večer
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    - a nešlo by to bez přehazování IP adres (kvůli netu - bych to vždy musela přehazovat) - napadlo mě spojit je přes USB - potřebuju jen vyloženě přenést soubory - asi nesmysl, že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Jaké máte IP adresy pro připojení na net? Jakým způsobem se připojujete k netu? Wifi Router, ADSL, účastnická zásuvka? Nevadí Vám, že budete muset pokaždé přehodit síť? Tím nemám na mysli IP. Máte od providera napevno přidělené IP adresy? Nebo používáte DHCP?
    Propojení přes USB není dvakrát šikovné, navíc by jste si musela pořídit speciální kabel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    - mám net od UPC - IP adresu dostávám přidělenou dočasnou - tuším, že je to DHCP.

    - když už jsme u toho - mám ten jejich modem připojený na svůj WiFi router (WELL WRC3500) - nevíte jak ho odblokovat pro příjem dat přes BitTorrent - upload funguje/download nikoli?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Takže jestli jsem to správně pochopil, tak nejlepší cesta bude prostřednictvím toho routeru. Bohužel Vás asi nepotěším. Jelikož nemám možnost to nikde vyzkoušet, tak doufám spolu s Váma, že se ozve nějaký expert na problematiku wi-fi, kterých je na tomto fóru dost (co vím). Zkusim ještě zagooglit, ale v tomto ohledu jsem BFU (Běžný franta uživatel). Ne, že bych to nikdy nedělal, ale bylo to většinou způsobem pokus omyl a matně si vzpomínám, že je třeba něco nastavit i na routeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    ...každopádně děkuju - šílené totiž je, že ani na instalačním CD, tištěném návodu a stránkách výrobce není o blokaci/odblokaci vůbec nic - pokus/omyl je, dle mého, ten nejlepší (a preferovaný) způsob - ale tady mi to nějak nevychází - a už jsem si zvykla - skoro

    ...spíš mně pořád vrtá v hlavě - jestli by doopravdy nešel ten noťas vydávat za velkokapacitní zařízení - jako takovou fakt objemnou flashku - tomu druhýmu compu - přes to USB - zdá se mi to být nejpříjemnější, nejkratší a nejjednodušší cestou
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Každopádně se zkuste mrknout zde: http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2006090003 Tam je takový návod jak podobné věci zprovoznit. Minimálně je tam popsán způsob jak zjistit, že spolu počítače komunikují a dobrat se nějakého výsledku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    10

    ...a opět děkuji

    ...vzdávám se - přistupuji na tento způsob - pořídím křížený kabel a myslím, že spojit/naladit to zvládnu - na noťasu totiž nemám vypalovačku - zato však zatraceně malou paměť

    ...zvlášt výborná je ta část: "Test komunikace"

    ...další možnost - nainstalovat do toho druhého PC jako OS Ubuntu nebo tak něco a pustit ho na net - jen tomu pořád úplně nevěřím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od asphyxy Zobrazit příspěvek
    - mám net od UPC - IP adresu dostávám přidělenou dočasnou - tuším, že je to DHCP.

    - když už jsme u toho - mám ten jejich modem připojený na svůj WiFi router (WELL WRC3500) - nevíte jak ho odblokovat pro příjem dat přes BitTorrent - upload funguje/download nikoli?!
    Tak moment

    Je modem od UPC, z toho vede drát do WIFI ROUTERU.Z toho WIFI routeru vede jeden drát do PC. NTB je připojen jak??? přes WIFI? po kabelu?

    POkud je NTB nějakým způsobem připojen k routeru tak je to snadné, pokud ne, tak zapojit jej na kabel, nebo přes WIFI - (návod - http://www.joyce.cz/produkt-soubory/...c/home.asp.htm)

    pokud na obou mašinách půjde net, ozvou se budeme pokračovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Promin za ten ftipek, ale co takhle pouzit flash/ext hdd?
    (pokud chces jen prenest data a nepotrebujes nonstop pripojeni)
    Jinak pokud mas router, tak s tim nemuze byt nejaky zvlastni problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,091

    Citace Původně odesláno od asphyxy Zobrazit příspěvek
    ...spíš mně pořád vrtá v hlavě - jestli by doopravdy nešel ten noťas vydávat za velkokapacitní zařízení - jako takovou fakt objemnou flashku - tomu druhýmu compu - přes to USB - zdá se mi to být nejpříjemnější, nejkratší a nejjednodušší cestou
    Ale trosku drazsi, ted rychle jsem nasel napr. tento kabel. To mas podstatne levnejsi ten cross nebo obyc UTP do routeru. Ale je s tim trochu vic nastavovani, nicmene nic zas tak odborneho to taky neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Citace Původně odesláno od asphyxy Zobrazit příspěvek
    ...a opět děkuji

    ...vzdávám se - přistupuji na tento způsob - pořídím křížený kabel a myslím, že spojit/naladit to zvládnu - na noťasu totiž nemám vypalovačku - zato však zatraceně malou paměť

    ...zvlášt výborná je ta část: "Test komunikace"

    ...další možnost - nainstalovat do toho druhého PC jako OS Ubuntu nebo tak něco a pustit ho na net - jen tomu pořád úplně nevěřím...
    Presne tak. Najjednoduchsi sposob mas prepojit to krizenym kabelom za par korun...
    Napr.
    http://eshop.kak.cz/zbozi/kaa249-oem...vaci-utpcat5e/
    alebo
    http://www.kuptonawebu.cz/det/krizen...nx4am0aej3m-y/

    Potom si bud zapnes jednoduche zdielanie, alebo mozes pouzit na prenos FTP server.
    Doma uplne primitivny postaci Baby FTP server
    http://www.pablosoftwaresolutions.co...tp_server.html

    spustis to a cez prehliadac sa pripojis na ftp://ipadresa /ak chces stahovat. Alebo pouzijes nejakeho FTP klienta pre posielanie/stahovanie ako TotalCommander ci FTP Wanderer
    http://www.pablosoftwaresolutions.co..._wanderer.html

    Nepotrebujes ani FTP klienta, staci internetovy prehliadac, pokial si na kazdom PC spustis FTPcko. Pozor na firewall, aby to neblokoval.

    Pripadne na jednoduchu obojstrannu vymenu suborov staci aj velmi slusny HFS - HTTP file server.
    Nieco o nom: http://www.rejetto.com/hfs/?f=intro
    Download: http://www.rejetto.com/hfs/download

    Na jednej masine sa spusti. Potom sa mu potvrdi pripadne spustenie servera a pretiahnu sa do neho subory, ktore sa chcu zdielat. Pripadne sa nastavi upload, konta. Cez takyto HTTP server sa potom pekne da nielen stahovat pomocou internetoveho prehliadaca, ale aj posielat subory. Server naviac umoznuje cele adresare automaticky pri stahovanie hodit do TAR formatu, aby sa to nemuselo kopirovat po jednom. Dokonca to cez Wine dokaze fungovat aj medzi Windows/Linux. Velmi sikovna vecicka.

    Ak su tam gigabitove sietove karty, mozno nebude treba ani krizeny kabel. Vacsina z nich tusim vie detekovat rovny/krizeny kabel a prisposobit sa tomu.
    --------------------------
    Ak by to chcel clovek zjednodusit, tak pokial je vsade nastavene prepojenie cez DHCP, teda automaticke nastavenie adries, tak ak sa tie 2 PC prepoja medzi sebou a da sa restart, ono to nenajde DHCP a nejake adresy sa tam nahodia automaticky predvolene. Cize nemuselo by sa nastavovat mozno ani pevne IP adresy, ono by si tam samo pridelilo nejake z jednej IP siete - ak su tie operacne systemy identicke, alebo od jedneho vyrobcu. Treba skusit, pokial clovek nechce prehadzovat zakazdym IP adresy.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 05-06-2010 v 12:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    to KEOSAN:
    Není jednoduchší poradit slečně (nebo paní) jak zprovoznit ten router? Něž tady radit jak používat počítač jako server? Navíc IHMO si myslím, že to DHCP nebude fungovat, když není k dispozici služba která by řídila přidělovaní IP adres?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    A má oba PC zapojené přes router??? To je nezodpovězená klíčová otázka. Nejříve zapojit, otestovat spojení a pak řešíme sdílení dat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    A má oba PC zapojené přes router??? To je nezodpovězená klíčová otázka. Nejříve zapojit, otestovat spojení a pak řešíme sdílení dat.
    Cituji: "potom propojení přes Wi-Fi router (oba psali: připojeno, pakety odesílali i přijímali - jen netuším odkud a kam)"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna HDD mezi dvěma PC
    Od Darby v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-09-2013, 21:51
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 04:16
  3. LCD: Prepinani DVI a D-SUB mezi dvema PC
    Od homi v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 22:59
  4. 3,5" HDD SATA: Problem se dvema SATA HDD
    Od Bowmanek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 17:30
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-08-2007, 09:37