Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Dva Touch monitory - jedno PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Dobry den, mam na Vas dotaz ,
    potřebuji na jednom PC mít připojeny dva dotykove monitory aby byly v rezimu dual tudíš oba dva ukazovaly paraelne stejny obraz ( plocha plus ikony)a daly se ovladat oba dva dotykem ( monitory se pripojuji prez USB jak napájení tak i touch odezvy).
    me se podarilo pouze zprovoznit dual zobrazeni , ale dotyk jen vzdy na jednom monitoru a ne na obou.

    Lze to nejak nastavit
    diky za rady

    odkaz na moinitor viz zde
    http://www.pcdoauta.cz/produkt/Nanov..._Display-.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To bude docela problem kvuli stejnymu ovladaci na dotyk. vrstvu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To bude docela problem kvuli stejnymu ovladaci na dotyk. vrstvu...
    však proto se ptam odborníku tady :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No my odbornici mame nativni dotykace nevyzadujici ovladac...
    Mozna by to mohlo fachat na W7 (ikdyz moc sanci bych taky nedaval - on pres to zrejme jde i obraz - cimz by se vysvetlovala "jen" ta nefunkcnost touchscreenu)...

    edit: to ti nerekli, ze tohle neni dobra volba pro operky???

    edit2: co zkusit naklonovat obraz pres UltraMon? Ten se chova jinak nez klasicky ve Windows... - ale ruku za to nedam, mam jen jeden dotyk. tablet...

    edit3: eventuelne by se dal pouzit alternativni ovladac, ale to by chtelo minimalne vedet co je v tom za radic...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 05-06-2010 v 13:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    No my odbornici mame nativni dotykace nevyzadujici ovladac...
    Mozna by to mohlo fachat na W7 (ikdyz moc sanci bych taky nedaval - on pres to zrejme jde i obraz - cimz by se vysvetlovala "jen" ta nefunkcnost touchscreenu)...

    edit: to ti nerekli, ze tohle neni dobra volba pro operky???

    edit2: co zkusit naklonovat obraz pres UltraMon? Ten se chova jinak nez klasicky ve Windows... - ale ruku za to nedam, mam jen jeden dotyk. tablet...

    edit3: eventuelne by se dal pouzit alternativni ovladac, ale to by chtelo minimalne vedet co je v tom za radic...
    edit: to ti nerekli, ze tohle neni dobra volba pro operky??? - potřeboval jsem pouze jeden kabel , a ne video VGA, DVI kabel kvuli jednomu kabelu tenkému do autosedacek a aby to fachalo za co nejlevneji ( z anglie jsem to sehnal za 1500,-Kč :-) ale ted resiom tento problemek ... hold
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Prave, ze ty s VGA + USB/RS232 vetsinou jedou ok ikdyz jsou levny (prakticky jde o klasicky lcd + dotyk vrstva se da premapovat na jinej port), ty s usb prej nefungujou v paru ani od Samsungu (dotykovy nemaji dalsi usb k zapojeni mensiho dotyk. ramecku - ty maji taktez limitaci na 2d)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    bylo by dobre kdyby fungovalo to s tim UltraMonem
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No pres UltraMon by se dal naklonovat obraz (snad to ten lcd bude podporovat) cimz by se dosahlo jinych poloh u dotyku... Tedy za predpokladu, ze ten druhej lcd vubec na dotyk nejak reaguje... Reaguje vubec nebo je "hluchy"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    No pres UltraMon by se dal naklonovat obraz (snad to ten lcd bude podporovat) cimz by se dosahlo jinych poloh u dotyku... Tedy za predpokladu, ze ten druhej lcd vubec na dotyk nejak reaguje... Reaguje vubec nebo je "hluchy"?
    Reaguje stylem ze se mi mys presune ke kraji funkcniho monitoru na dotyk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No a zkousels ho nazrcadlit? nekdy pomaha nastavit rozliseni na 800x600 >>> nakalibrovat >>> zmenit zpet na 800x480 (a nekalibrovat). Ja mel problem s 800x480 a nedosahnutim prave ke kraji, po nakalibrovani jen na 4 body se to srovnalo (W7 beta - nefunkcni ovladace...) Zkusil bych to prave tim UltraMonem nazrcadlit (otocit zrcadlove) aby displej chytal jiny souradnice nez na monitoru 1. Ovsem ten spolecny ovladac je otaznikem. Lepsi je prave zvolit rovnou dotykace s ps/2-com-usb dotykem (primo jako tablet ne jako mys a vetsinou nevyzaduji ani ovladac - funguji pod linuxem apod.)

    edit: ve spravci zarizeni jsou videt obe touch/hid zarizeni nebo jen jedno?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 05-06-2010 v 20:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    No a zkousels ho nazrcadlit? nekdy pomaha nastavit rozliseni na 800x600 >>> nakalibrovat >>> zmenit zpet na 800x480 (a nekalibrovat). Ja mel problem s 800x480 a nedosahnutim prave ke kraji, po nakalibrovani jen na 4 body se to srovnalo (W7 beta - nefunkcni ovladace...) Zkusil bych to prave tim UltraMonem nazrcadlit (otocit zrcadlove) aby displej chytal jiny souradnice nez na monitoru 1. Ovsem ten spolecny ovladac je otaznikem. Lepsi je prave zvolit rovnou dotykace s ps/2-com-usb dotykem (primo jako tablet ne jako mys a vetsinou nevyzaduji ani ovladac - funguji pod linuxem apod.)

    edit: ve spravci zarizeni jsou videt obe touch/hid zarizeni nebo jen jedno?
    jsou videt oba dva mimo monitory viz sreen

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Prosim Te zkousels displeje nakalibrovat? Nikde nevidim zadavani znaku atd. (OSD KB chapu - ostatni nemaji PrntScrn)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Prosim Te zkousels displeje nakalibrovat? Nikde nevidim zadavani znaku atd. (OSD KB chapu - ostatni nemaji PrntScrn)
    Nakalibrovany jsou originalnim programem dodavanym k monitorum
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nakalibruj to ve Windows (Ovladaci programy > Nastaveni pocitace TabletPC nebo tak nejak > sahnout & identifikovat monitory + nakalibrovat)!

    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 06-06-2010 v 21:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nakalibruj to ve Windows (Ovladaci programy > Nastaveni pocitace TabletPC nebo tak nejak > sahnout & identifikovat monitory + nakalibrovat)!

    rad bych to zkusil , ale nemam tam tu položku tablet PC...........
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ako zrusim iPod touch ucet?
    Od TECon v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2010, 21:26