Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: starší PC pro hraní her - vyplatí se koupit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    15

    Zaměření pro: hraní her -


    Platforma: Intel
    Operační systém: ne -
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...3K01QC001RX001

    ASUS ENGTX275/DI 896MB DDR3
    ASUS P6T Deluxe V2 (90-MIB7U0-G0EAY00Z)
    Cooler Master CM Dominator 690 KWN1
    Corsair Power Supply TX650 650W
    Intel Core i7-920 BOX
    Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
    Samsung SH-S223L LS, černá, OEM
    WD Caviar Black 3.5" 1TB WD1001FALS

    Ahoj,
    Chtěl bych poprosit o radu. Dostal jsem nabídku koupit výše zmiňovanou sestavu. Sestava je 1 rok stará a byla každodenně v provozu.
    Chtěl bych znát Váš názor, zda se vyplatí tuto sestavu koupit? Má smysl také do budoucna, a zda je vůbec možné si na této sestavě zahrát ty nejnáročnější hry. Za jakou cenu by se koupě vyplatila? (Nějakou rozumnou cenu, za kterou bych sestavu koupil, si mám také určit)

    Také se omlouvám, jestli jsem svůj příspěvek zařadil do špatné kategorie, ale pro mě to nová sestava vlastně je
    Děkuji Vám
    Naposledy upraveno uživatelem scofield: 06-06-2010 v 13:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Za kolik máš možnost sestavu koupit, případně kolik by jsi chtěl do sestavy max. investovat ? Nové hry si na sestavě v pohodě zahraješ. Výkonový potenciál však při hraní her stejně nevyužiješ ... sestava je vhodná pro rendering.

    Speed čtu, čtu, ale post byl editován
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 06-06-2010 v 14:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak a teď k věci.. (kevine ty nečteš na co se ptá??)

    Sestava je i v dnešní době velmi výkoná a vhodná na hraní nejnovějších her. A to i do budoucna. Komponenty jsou dobře vybrané a kvalitní (zdroj, deska, disk). Takže pokud se domluvíte na pro Vás dobré ceně, určitě bych sestavu zakoupil.

    Mám trochu obavu o cenovou relaci, protože podle mě je reálná cena tohoto PC spíš kolem 20 tisíc. (viz cena aktuálních položek v košíku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    On asi nechce novou, pise, ze je rok stara... Podle me je to ok (pokud ma na komponenty zarucak), nic moc lepsiho se za ty prachy v bazarech nepohybuje...

    viz. snail
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    15

    Ohledně kevin00, on četl, ale byl rychlejší, než jsem stihl post editovat :-)

    Ano, sestava je rok stará. Novou nechci. Chci koupit tuto starší sestavu a jen jsem si nebyl jistý, zda to má cenu (nyní už vím, že na hry stačí až moc). Jen jsem nevěděl cenu, za kterou si mám říct za sestavu tak abych měl "výhodnou koupi". :-)
    Tedy cena, za kterou bych PC měl koupit, aby to bylo slušné pro obě strany je 20 tisíc ??
    Na vyšší cenu tedy nepůjdu…

    děkuju vam
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Realna ano (jeste mozna vic)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    15

    Jaký máte názor na zakoupení ještě jednoho úplně stejného disk jako je v sestavě: WD Caviar Black 3.5" 1TB WD1001FALS s tím, že bych ho zapojil do RAIDu - navýší se mi pak znatelně rychlost?
    Samozřejmě tak, aby to bylo znát ve hrách - mám právě za to, že disk je pak ten co snižuje výkon sestavy. SSD disk je zas dost drahej a kapacita je mizerná.
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Samozrejme, klasicke disky (krome optickych mechanik) jsou dnes nejpomalejsi komponentou v pc. Nicmene raidovat (+ s tim spojena rizika) nema moc smysl (ty raid radice na deskach jsou smesny) prave diky SSD (na OS staci 32GB). Drahy? Ano, to ostatne vsechny dobry veci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    RAID kvůli rychlosti ve hrách je nesmysl. FPS to nepřidá, možná se trochu zlepší časy nahrávání/ukládání ale minimálně. To je už lepší ten SSD.
    Když chceš víc výkonu pro hry, jediný rozumný upgrade je nová grafická karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    275 mu nakou chvili jeste bude stacit... SSD hlavne dost dobre eliminuje takovy ty lagy zpusobeny mensi ram na hrach, ktery vyzaduji min 4GB (+ samozrejme rychlost instalace)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    15

    SSD 32GB jsou prijatelne, na system velikosti urcite staci, ale spis jsem myslel na instalaci her atd. Jen kvuli systemu se mi zatim kupovat nechce. Pokud mi RAID take neprida zadne FPS a zlepsi jen nahravani/ukladani tak to take nema moc smysl.
    Nevidim tedy nic prijatelneho - cena/vykon

    Grafika, ktera je v sestave mi doufam bude nejaky ten "delsi" cas stacit. Neni to zrovna ten nejlevnejsi komponenet a neplanuji kupovat novou.

    Kdyz uz jsme u tech RAM, kolik je doporucovano? Staci 6G nebo je kvuli hram potreba sahnout jeste nekam vic?

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Citace Původně odesláno od scofield Zobrazit příspěvek
    Kdyz uz jsme u tech RAM, kolik je doporucovano? Staci 6G nebo je kvuli hram potreba sahnout jeste nekam vic?
    Bude Ti naprosto stačit 4 GB RAM
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    JEště kontrolní otázka. Určitě jsou v té desce jen 2x2 GB? Deska má totiž tripplechannel (umí obsluhovat 3 paměti najednou), takže v určitých situacích je rychlejší, když má 3x2 Gb Ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ale jen o fous, takže pokud tu paměť nepotřebuje (tzn. nesawapuje mu systém) a neni tam, tak bych to neřešil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jojo, neni to žádná tragedie, na výkonu to při normálním používání a hraní nepozná. Jen mě napadlo jestli to neni překlep.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vyplatí se 6Gb/s?
    Od Niickll v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 23:23
  2. Koupě (starší) grafické karty/jak výhodně koupit
    Od Honzátor v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-10-2010, 02:00
  3. vyplati se to ??
    Od sapin II v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 18:03
  4. Vyplatí se 4 GB?
    Od Lindows Hlista v sekci Operační paměti
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 16:21
  5. vyplati se
    Od MICT14N v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-11-2006, 23:07