Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: PC pro různou činnost v ceně 25 000 - 27 500 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    32

    Zaměření pro: různou činnost - život VŠ studenta architektury

    Platforma: Intel
    Operační systém: ano -
    LCD monitor: 24 palců

    Poznámky a periferie: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...5C01WRT01U1901

    MSI P55-GD55
    Intel Core i5-750 BOX
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    MSI R5770-PMD1G 1GB DDR5
    Zeppelin Gold - Evolve 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
    Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ
    Seasonic S12II-520 520W Bronze
    Samsung SH-S223C černá, OEM
    Gigabyte GT-P8000
    Lancool K58
    Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM

    + BenQ 23" G2320HDB černý + Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000

    poznámka - velmi spěchá
    Naposledy upraveno uživatelem hihotek: 06-06-2010 v 17:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    PC vyzerá pekne poskladaný

    - ale Ramky by som bral obyč. Kingstony - Zepelinky by mohli robiť problémy (taktiež nemusia ale neriskoval by som)

    - HDD by som bral WD Blue 1TB

    - možno by som ešte vymenil MB za Asus P7P55D-E ale to už je malý detail.

    - GK karta vyzerá fpoho, len neviem, ako bude na tom chladič s hlučnosťou...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    PC vyzerá pekne poskladaný
    - ale Ramky by som bral obyč. Kingstony - Zepelinky by mohli robiť problémy (taktiež nemusia ale neriskoval by som)
    - HDD by som bral WD Blue 1TB
    - možno by som ešte vymenil MB za Asus P7P55D-E ale to už je malý detail.
    - GK karta vyzerá fpoho, len neviem, ako bude na tom chladič s hlučnosťou...
    Základní desku koupit "klasiku" Asus P7P55D a pokud by uživatel toužil po SATA 6G/USB 3 (což je mu zatím k ničemu) přikoupit řadič Asus U3S6. Grafickou kartu bych zakoupil Sapphire ATI Radeon HD 5770 či Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor-X (pokud touží po tichém chladiči).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od hihotek Zobrazit příspěvek
    Zaměření pro: různou činnost - život VŠ studenta architektury

    Platforma: Intel
    Operační systém: ano -
    LCD monitor: 24 palců

    Poznámky a periferie: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...5C01WRT01U1901

    MSI P55-GD55
    Intel Core i5-750 BOX
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    MSI R5770-PMD1G 1GB DDR5
    Zeppelin Gold - Evolve 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
    Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ
    Seasonic S12II-520 520W Bronze
    Samsung SH-S223C černá, OEM
    Gigabyte GT-P8000
    Lancool K58
    Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM

    + BenQ 23" G2320HDB černý + Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000

    poznámka - velmi spěchá
    Postrádám USB3.0 a Sata 6, 2xRJ45 a hlavně rychlý SSD disk čtení/zápis okolo 250/180Mb/s, Na systém je to obrovský rozdí, přístupová doba 8,9 a 0,1mS.
    Levnější je plarforma AM3.

    Jenom příklad mojí koupě z min. týdne
    http://www.aukro.cz/item1056797435_g...ud5p_nove.html
    http://www.aukro.cz/item1060925152_p...z_4_jadro.html
    A to jsem usmlouval ještě níž.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od robert.kvita Zobrazit příspěvek
    Postrádám USB3.0 a Sata 6, 2xRJ45 a hlavně rychlý SSD disk čtení/zápis okolo 250/180Mb/s, Na systém je to obrovský rozdí, přístupová doba 8,9 a 0,1mS.
    Levnější je plarforma AM3.

    Jenom příklad mojí koupě z min. týdne
    http://www.aukro.cz/item1056797435_g...ud5p_nove.html
    http://www.aukro.cz/item1060925152_p...z_4_jadro.html
    A to jsem usmlouval ještě níž.
    Na grafice postrádám dva DVI, Brzo si zvykneš na práci na dvou monitorech navíc s Tvým oborem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Osobně bych přemejšlel - vzhledem k tomu, že architektura je CAD a teda renderování většino využije víc jader - nad X6 phenomem. Pokud používáš cinebench nebo Povray tak určitě, co se týče CADů, tak jsem žádnej rozumnej test nenašel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    ...co se týče CADů, tak jsem žádnej rozumnej test nenašel.
    No on snad ani zadnej neexistuje (snad jeste existuje Babco nebo jak se to jmenovalo...). Ostatni je ciste vec OpenGL grafiky (v drtive vetsine, DX se pouziva jen minimalne). Co jsem tak koukal po testech tak X6 je nad i7 (ovsem pro AMD nejsou rendery tak dobre optimalizovany jako pro Intely)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    32

    právě objednána uvedená sestava, jen s jednou změnou a tou je gk > http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1 na doporučení, její chlazení vypadá lépe než na té MSI. Zeppelin snad budou sloužit, připlácet 250 Kč za Kingstony se stejnými parametry se mi nechtělo, HDD ponechán Samsung.

    Nad 1055T jsem uvažoval, ale nakonec jsem se rozhodl pro Intel, přeci jen provozní vlastnosti, herní výkon a vůbec multimediální výkon mi přišel lepší, zas nebudu jen renderovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Chlazeni je stejny, jediny plus vidim v 2xdvi... O Cepelinech nemluve, maji ponekud "divne" SPD - doporucuju nastavit rucne (prikladam screen z 1600MHz kousku, tedy z toho modulu, ktery nebyl vadny)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SPD Zeppelin DDR3 1600.png 
Zobrazení: 135 
Velikost: 21.1 KB 
ID: 17045  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Nuž, ak si si vybral Zepelinky, veľa sťastia... nechcem tie pamete nejak "ohovárať" ale 250sk za kingstonky si už mohol dať, snáď Ty budeš jeden z šťastnejších (aj keď v mojom prípade, mali snimi problémy len na platforme AMD + Gigabyte) Tak, potom napíš ako si dopadol a nech zostava slúži v zdraví!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Omyl, Asus 785 + Cepelin = haluz pri nastaveni na Auto (by SPD) to samy na Intelu (z nej pochazi screen). Se ani nedivim pac SPD neobsahuje ani jednu schvalenou frekvenci (natoz pak pozadovanou 1600 cili 800MHz).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Moje Zeppeliny 1600 taky ukazujou v SPD, že to jsou jen 667MHz a JEDEC nastavení ukazuje nejvyšší na stejný frekvenci (ani 750MHz ne) a problémy s tím teda mám (a to ještě souvisle s GB deskou, kdy nevím, co je vadný, jestli paměti nebo deska, která už byla reklamovaná a furt jsou problémy).....takže hodně štěstí s nima
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    32

    Nečekal sem, že by to mohlo být až tak hrozné... No uvídíme snad budu mít štěstí, jinak teda asi vrátit do 14 dní a vzít ty kingstony, trochu jste mě vylekali.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    ...JEDEC nastavení ukazuje nejvyšší na stejný frekvenci
    Ja mel jednu z nich vadnou (po vypnuti quick postu hlasila deska vadnou ram), frekvence jako 666MHz nejsou navic JEDECem schvalene...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    Dobrý den,

    chtěl bych pomoci sestavit nový PC který bude využit hlavně pro práci z OFFICE, internetem, ale rád bych si zahrál i nejnovější hry.
    Můj současný PC:Asus maximus formula,4 GB DDR2,Ati saphire radeon 4850 TOXIC,CPU Intel E6750,skříň Antec P182,Corsair Power Supply HX520 520W.
    PC stále poměrně dostačuje ale začínám mít pár problémů a raději prodám PC na komponenty a nechám si postavit nový jelikož si PC obměňuju co 2-3 roky a myslím si,že teď je nejvyšší čas zase na změnu...Jediným rozdílem je to, že z nedostatku času si nechám PC poprvé sestavit (zatím jsem si vždy skládal sám).
    Mezi hlavní požadavky patří kvalitní skříň (myslím si, že toto by mohla splňovat skříň Fractal Design Define R2), tichý chod PC !(ale nechci vodní chlazení),aby se PC nepřehříval (tedy spolehlivé a tiché chlazení), vyvážený chod,spolehlivost a kompatibilita jednotlivých komponent.
    Sestavu bych chtěl raději na intelu ale jestli nastala změna a jsou výkonější AMD procesory, tak se tomu taky nebráním.Ale aby byl PC fakt svižný, kdysi jsem byl sice fanouškem AMD ale po přechodu na Intel byl výkon v rozdílu znatelně pro Intel a měl jsem i méně problému s komopatibilitou....
    Jinak taktovat nehodlám, takže určitě už to nemusí být nějaká nabouchaná deska.Kdysi sem měl celkem hodně problému s Gigabyte deskami na AMDčku, takže asi raději Asus, ale pokud víte fakt spolehlivou desku od Gigabytu...
    Pokud se vyplatí vzít desku s USB 3, tak klidně i takovou...
    Grafiku od Ati a aby byla samozřejmě tichá a nebo se dala regulovat v ati ovladačích rychlost ventilátoru (ale fakt aby to regulovat šlo !), moje současná grafika totiž stále nejde přes Ati ovladače regulovat). Paměti aby byly kompatibilní s deskou (četl jsem o nějakém problému s napětím).
    Sestavu prosím sestavte bez periférií,HDD,vypalovačky a bez monitoru (mám teď nový Dell 22" 2209WA UltraSharp), možná bych použil i stávající zdroj (nebo je lepší zakoupit nový ?)
    Jinak určitě prosím přidejte k PC i nějaké tiché ventilátory které se dají přes PC regulovat, popřípadě i nějaký regulátor ? Popřípadě ještě nějaké další věci aby byl PC fakt tichý...
    Cena do 25 000 Kč +- i s montáží. PC se nechám sestavit v prodejně Alfa Computer.

    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 15:13
  2. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 21:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 20:02
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-08-2011, 23:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 10:10