Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC problém, prosím poraďte

eva2009 (13)|7.6.2010 11:29
ahoj, mám delší dobu problém s pc, nevím čím to je, a tak popíšu situaci,

asi tak před 14 dny se mi začal sám vypínat počítač, spustil se mi až na po 10, když jsem nahodila net udělalo mi to tohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

a pak se to zase vyplo, a nešlo to nahodit zpět. A tak jsem zavolala technika, ale než přišel, tak mi to zase šlo(asi na 30 spuštění restart). Technik mi poradil, že mám dát Obnovení systému, když jsem mu ukazovala co to dělá viz. obrázek výše, tak říkal, že to může být grafickou kartou. Když to šlo, tak říkal, že to mohlo být aktualizacemi. No a týden šel pc bez problémů. Dnes jsem ho v 8h spustila, a 10 x vůbec nenajel na hlavní stránku, z toho se vypínal, jednou najel, a spustila jsem net, pak to zase kikslo, tak, že se mýchaly barvy a konec. Dala jsem obnovení systému zase to jede, ale nevím jak dlouho to zase půjde.. nevíte čím to je... už mě to štve, technika nemůžu zavolat, protože to nejde např. dvě hodiny po restartech a pak jo, nebo to nejde dva dny, a pak když přijde, tak pc jde vpořádku.

Takže problém je v tom- občas se mýchají barvy počítač se vypne, někdy nejde zapnout- až na po 20, pak zas jede týden jako nic.

Hodím sem fotky co to dělá:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

takhle jsem dnes obnovovala systém, ale pomohlo to, ikdyž nevím na jak dlouho.

díky za rady čím to může být
zsdx (2098)|7.6.2010 12:17
[quote=eva2009;380257]tak říkal, že to může být grafickou kartou.[/quote]

Obavam se, ze mel recht - dle artefaktu to vypada na vadnou grafickou kartu /resp. jeji RAM/.
johny__g (6387)|7.6.2010 12:21
Zajímavé, popsat dva odstavce tím co to dělá ti jde, strkat fotky různě po netu, místo nahrát je přímo zde na fórum taky, ale nenapadlo tě sem třeba napsat JAKÝ počítač to je? :stupid

Grafickou kartou to může být, ale taky nemusí. Může to dělat třeba zdroj, nebo paměti. I když ta karta vypadá pravděpodobně. Nejlepší by bylo zkusit jinou.
eva2009 (13)|7.6.2010 12:21
zsdx: a je možné, že pak to týden šlo bez problémů ? třeba ráno mi to blblo, a teď to zase jde... myslíš, jako že karta blbne? kdyby byla úplně KO, tak by se to nezpravovalo.
eva2009 (13)|7.6.2010 12:24
johny__g: no fotky sem neumím nahrát tak sory, počítač mi sestavil ten technik, co tu byl, já sama nevím co je ve vnitř. Byl nový tak před 3 rokama, to je vše co vím, a to že mám Vistu.
eva2009 (13)|7.6.2010 12:46
už to zase dělá, čtvrtina obrazovky je celá modrá, dvě hoďky to šlo dobře, a zachvilku to zase vypadne, takže myslíte ta grafická karta?
johny__g (6387)|7.6.2010 12:46
[quote=eva2009;380270]no fotky sem neumím nahrát tak sory, počítač mi sestavil ten technik, co tu byl, já sama nevím co je ve vnitř. Byl nový tak před 3 rokama, to je vše co vím, a to že mám Vistu.[/quote]

A to ti ten technik nedal ani fakturu + záručák? Na nich by měl být seznam komponent. Případně, pokud umíš instalovat programy, nainstaluj Everest a ten ti vypíše jaký HW tam máš. Kromě zdroje, bohužel. Ten se dá zjistit jen tak, že se podíváš dovnitř PC na štítek. Zdroj je ta krabička, do které se zapojuje napájecí kabel a z ní vedou svazky drátů k jednotlivým komponentům.
eva2009 (13)|7.6.2010 12:49
díky mrknu, fakturu někde budu mít, záruka už platit nebude, mrknu a napíšu co mám za pc dle Everestu, teď se to zachvilku vypne asi. Večer písnu. díky
eva2009 (13)|8.6.2010 04:08
tak faktury jsem našla, zítra je ofotím a vložím sem, jinak večer šlapal počítač výborně. Nemůže to být třeba nějakýma programama?
johny__g (6387)|8.6.2010 09:04
To že PC nejde zapnout nemůže být SW problém. Grafika nebo zdroj, to jsou kandidáti.
eva2009 (13)|8.6.2010 09:42
tak vkládám, není to vše, mám pak záručáky na obrazovku a nějaké další díly, když bude potřeba nafotím odpoledne.

Barbone W Speed graf. v os windows

Jinak když ten počítač oživuji, tak jako spustit jde, ale buď mi nenaběhne ta hlavní stránka-nebo je to pomýchané, ale napřed to ty věci, jak je při spuštění dělá, do doby kdy to píše Vítejte a je hlavní panel. A nebo to spustím a dojede to na hlavní panel a je to pomýchané. Tak to pořád restartuju až je to dobrý.

Jinak mi občas zlobí, zrovna když jsem nahrávala ten obrázek sem, webový prohlížeč se snaží otevřít pomocí Rundll32 a třeba 7x za sebou naskakuje tabulka s tímto odkazem.
eva2009 (13)|8.6.2010 10:08
a večer jsem se na pc dívala na film a normálně to jelo.
eva2009 (13)|8.6.2010 10:16
jinak na obrazovku by měla být záruka do konce července, ale tou to nebude ne?
johny__g (6387)|8.6.2010 10:18
Tak ono to vypadá že problémů bude víc, možná i nějak nabořený windows, viry, malware a kdovíco. Možná by nebylo od věci udělat čistou instalaci, bývá to rychlejší než se pokusit opravit tu starou. Ale nejdřív bych se zaměřil na ty artefakty. Bohužel, jediná možnost je zkusit jinou grafickou kartu, což by asi byl úkol pro toho "technika".
eva2009 (13)|8.6.2010 10:24
jinak antivirák mám Microsoft Security Essentials a včera jsem dělala kontrolu. Našlo to cosi střední hrozba- to jsem dala vymazat, jinak nic. No uvidím, technika jsem připravena zavolat, až to nepůjde...ať to vidí.
eva2009 (13)|8.6.2010 10:31
jinak díky, uvidím co to bude dělat dál, tou obrazovkou to být nemůže? ale asi ne, co, jinak je to MO LG 19 TFT L1970HR-BF-Heigh Silver
THE-END (65)|8.6.2010 13:56
Ja by som videl skôr problém v prehrievajúej sa grafike.Predsa pasta po 3 rokoch nebude v ideálnom stave a tá grafika je pasívna.Ked sa ti reštartuje PC tak to nejde zapnúť úplne alebo nenabehne systém?
eva2009 (13)|8.6.2010 15:09
když to restartuju tak to normálně naběhne i Windows se objeví jak se načítá, ale neobjeví se obrazovka tam kde se dává tapeta, a buď to tam zamrzne- objeví se černá obrazovka nebo se to samo vypne. A do třetice to najede třeba tam kde se dává tapeta- ale barvy jsou rozmazané. Dnes odpoledne to blblo- barvy rozmazané, dala jsem obnovení systému 2x a už to zase jede. Až se mi to zase stane- zkusím to nahrát na kameru.

jinak pc byl kupovaný září 07
kevin00 (10238)|8.6.2010 16:14
Poradím Ti asi tu nejrozumnější věc, kterou můžeš udělat: Odvez PC do servisu a popiš, co Ti dělá/nedělá. V servisu si PC nechají a otestují ... tím zjistí, kde je chyba. IMHO je to pro Tebe nejlepší volba, pokud nemáš možnost (resp. neumíš) vyzkoušet jinou grafickou kartu a zdroj.