Problemy s RAM
Panove, poradte, jsem jaksi v koncich.....
Neco jsem psal minulej tejden ale rad bych to shrnul.
E8400
MSI P45-NEO 2 (1x reklamovana, odesla sitova karta-opraveno)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
testovane [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pri testovani Viperu na sestave kde byli se Memtest zasekne. Nekdy po kratsi dobe, nekdy treba i po 4 testech. Vzdy pouze v DUAL CHANNELU. V Singlu to jede normalne. Stejne tak 1 kus pameti...
Zkusil jsem dat Patriot EP z jinyho domaciho PC k sobe, v CHANNELU A RAMky vypisi chyby cirka po 20min-2hod, v CHANNELU B test jel normalne 12 hodin bez ERRORU.
Oba kity RAMek testovany na desce Gigabyte GA-EP45C-DS3R. Zde jeli oba kity bez problemu v Dual Channelu.
Ramky jsou nastavena podle stitku tj.5-5-5-15 1066MHz 2,1V.Zkousel jsem pridat az na 2,3V bez uspechu...
Tj, chybu RAM nepredpokladam,jelikoz na jine sestave slapali normalne......
Jednou jsem zazil u Inetl 865PEARL ze se ramky zasekavali v DUALU v Memtestu kvuli vadnemu zdroji Rexpower.
Je na vine deska nebo zdroj? :mistake
Neco jsem psal minulej tejden ale rad bych to shrnul.
E8400
MSI P45-NEO 2 (1x reklamovana, odesla sitova karta-opraveno)
testovane [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pri testovani Viperu na sestave kde byli se Memtest zasekne. Nekdy po kratsi dobe, nekdy treba i po 4 testech. Vzdy pouze v DUAL CHANNELU. V Singlu to jede normalne. Stejne tak 1 kus pameti...
Zkusil jsem dat Patriot EP z jinyho domaciho PC k sobe, v CHANNELU A RAMky vypisi chyby cirka po 20min-2hod, v CHANNELU B test jel normalne 12 hodin bez ERRORU.
Oba kity RAMek testovany na desce Gigabyte GA-EP45C-DS3R. Zde jeli oba kity bez problemu v Dual Channelu.
Ramky jsou nastavena podle stitku tj.5-5-5-15 1066MHz 2,1V.Zkousel jsem pridat az na 2,3V bez uspechu...
Tj, chybu RAM nepredpokladam,jelikoz na jine sestave slapali normalne......
Jednou jsem zazil u Inetl 865PEARL ze se ramky zasekavali v DUALU v Memtestu kvuli vadnemu zdroji Rexpower.
Je na vine deska nebo zdroj? :mistake
Ja by som tipoval MB - už len z dôvodu, že je to oveľa pravdepodobnejšie... a pozerám do podpisu, nemáš šunku typu Rexík, LC alebo Eurošrot.
Rekl bych, ze MSI - ja davam Patrioty pomerne casto a zatim zadnej problem (Asus, Foxconn..), MSI se vyhybam jak cert krizi... Mozna by stalo za to nekdy si necist recenze, protoze to vetsinou maji jen na vyflusnuti nejakyho cisla do testu, desky se tam vetsinou ani neohreji...
Me to hrozne irituje, pac predtim sem Memtest zaseknul za 16minut a ted to jede uz 4 hodiny a nic. Absolutne v puvodni kombinaci, tedy MSI plus Vipery.
Ale pouzivam Memtest 2.1, kdyz dam treba novejsi verzi 3,4 nebo 3,5 tak se to zasekne pomerne brzo......
Myslite ze mam poslat desku na reklamaci???Pripadne co bych jim mel napsat do protokolu???
Stejne nemam vic moznosti co vyzkouset. Nebo je alespon neznam.
Tu desku jsem si vybral diky tomu ze vyhrala nejakejch par testu. Zatim s ni problemy nebyli.
Mam tu jeste jeden zdroj, kterej bych mohl vyzkouset. Seasonic 650W 80lus ale jestli to ma vube smysl.
Ale pouzivam Memtest 2.1, kdyz dam treba novejsi verzi 3,4 nebo 3,5 tak se to zasekne pomerne brzo......
Myslite ze mam poslat desku na reklamaci???Pripadne co bych jim mel napsat do protokolu???
Stejne nemam vic moznosti co vyzkouset. Nebo je alespon neznam.
Tu desku jsem si vybral diky tomu ze vyhrala nejakejch par testu. Zatim s ni problemy nebyli.
Mam tu jeste jeden zdroj, kterej bych mohl vyzkouset. Seasonic 650W 80lus ale jestli to ma vube smysl.
Ja bych se desky zbavil, nechal bych si ty Blade Series ramky (Micron chipy) ;)
edit: CM RP ma sily dost ;)
edit: CM RP ma sily dost ;)
No tak zbavil, nechci zas vyhazovat prachy. Kdyz je to jeste v zaruce. Meli by to prece opravit, pripadne si spis myslim ze mi ji vymeni za jinou....No aspon doufam.
[quote=Georginek;380505]Meli by to prece opravit, pripadne si spis myslim ze mi ji vymeni za jinou....[/quote]
No v tom je prave ten hacek - v Ostrave ti na ni klidne pripaji utrhlej NB takze to reklmovani chvili muze trvat... Nebo muzes vymenit ramky... Uplne nejlepsi by bylo, kdybys mel obe veci z jednoho kramu - vetsinou nebyva problem ;)
No v tom je prave ten hacek - v Ostrave ti na ni klidne pripaji utrhlej NB takze to reklmovani chvili muze trvat... Nebo muzes vymenit ramky... Uplne nejlepsi by bylo, kdybys mel obe veci z jednoho kramu - vetsinou nebyva problem ;)
Ramky tezko, protoze jsem zkousel 3 ruzne kity a vsechny delaji to stejne. Deska je z Alzy.
No kdyz to potrva, co nadelam. Mam jeste notas. Tak to preziju.
Co myslim tim utrhly NB????
No kdyz to potrva, co nadelam. Mam jeste notas. Tak to preziju.
Co myslim tim utrhly NB????
[quote=Georginek;380515]Co myslim tim utrhly NB????[/quote]
NorthBridge/Southbridge/NF200 - proste ti priletujou klidne zpatky chip! (vlastni zkusenost, cca pul roku zpatky - kroutil jsem hlavou, jak te ziv jsem nevidel opravovat takovyhle veci)
edit: ze by byla Celestica i v Ostrave?
NorthBridge/Southbridge/NF200 - proste ti priletujou klidne zpatky chip! (vlastni zkusenost, cca pul roku zpatky - kroutil jsem hlavou, jak te ziv jsem nevidel opravovat takovyhle veci)
edit: ze by byla Celestica i v Ostrave?
Ted me tak napadla takova teorie.
Pri zapojovani RAMky,jsem si jaksi vsimnul, ze se deska trochu prohyba. Neni treba mozny, ze je tam nekde nejakej studenak, a v urcity pozici to proste funguje???Na patici RAM, nebo nekde na desce???
Ted uz to jede na ty puvodni pameti a zadnej zasek 8 hodin.....A to sem zkousel ruzny verze.
Mel jsem za to, ze se tohle moc nedela. Cetl jsem, ze skoro kazda porucha se da opravit, ale ekonomickych duvodu se to resi vymenou.
To sem zvedavej, jestli to ted poslape.....:stupid
Pri zapojovani RAMky,jsem si jaksi vsimnul, ze se deska trochu prohyba. Neni treba mozny, ze je tam nekde nejakej studenak, a v urcity pozici to proste funguje???Na patici RAM, nebo nekde na desce???
Ted uz to jede na ty puvodni pameti a zadnej zasek 8 hodin.....A to sem zkousel ruzny verze.
Mel jsem za to, ze se tohle moc nedela. Cetl jsem, ze skoro kazda porucha se da opravit, ale ekonomickych duvodu se to resi vymenou.
To sem zvedavej, jestli to ted poslape.....:stupid
Jak znam MSI, tak studenak je dost moznej. Mel jsem grafiku od MSI, nejakym ohnutim na ni vzniknul studenak a fungovala jenom, kdyz jsem ji podeprel napr. propiskou.
[quote=Georginek;380532]...[/quote]
Neni nic jednodussiho nez desku vyndat treba na jeji krabici (domacknout u zoubku) a otestovat pres noc ;)
Neni nic jednodussiho nez desku vyndat treba na jeji krabici (domacknout u zoubku) a otestovat pres noc ;)
[quote=Richmond;380536]Neni nic jednodussiho nez desku vyndat treba na jeji krabici (domacknout u zoubku) a otestovat pres noc ;)[/quote]
Ven z case??? Muzu zkusit. Nerozumim tomu domacknout u zoubku. Myslis zoubek RAM patice (ten zacvakavaci)??
Ven z case??? Muzu zkusit. Nerozumim tomu domacknout u zoubku. Myslis zoubek RAM patice (ten zacvakavaci)??
Myslim key (cili zoubek zhruba uprostred ramky) - tedy domacknout uprostred. Ja si vzdyckym dam do mista slotu roh krabice takze se to zacvakne bez prohybani...
Hmm, uz me to zacina opravdu s**t, protoze si skutecne ten pocitac dela psi kusy.
Vcera to jelo cely den, pak dalsi test v noci a OK. Dnes to zapnu, jen tak ze srandy zapnu znovu Memtest, 5 minut to jede, pak se to najednou samovolne restartuje, samo znova zapne a uz to jede 5 hodin. Nejlepe to vyjadruje tento ksicht :runaway:runaway Napsal jsem Email do Alzy, no tak cekam jak se k tomu vyjadri. Skutecnost je takova, ze me ta deska leze na nervy a zkusim se s nima dohodnout v pripade ze bude vadna at mi poslou jinou. Jsem zvedavej, jak se na to vyjadri. :notsure
Kupoval jsem ji pred rokem a pul za 3100Kc. Poradte mi teda jakou desku bych si mel vybrat? Asi bych se priklonil ke Gigabytu. :o
Vcera to jelo cely den, pak dalsi test v noci a OK. Dnes to zapnu, jen tak ze srandy zapnu znovu Memtest, 5 minut to jede, pak se to najednou samovolne restartuje, samo znova zapne a uz to jede 5 hodin. Nejlepe to vyjadruje tento ksicht :runaway:runaway Napsal jsem Email do Alzy, no tak cekam jak se k tomu vyjadri. Skutecnost je takova, ze me ta deska leze na nervy a zkusim se s nima dohodnout v pripade ze bude vadna at mi poslou jinou. Jsem zvedavej, jak se na to vyjadri. :notsure
Kupoval jsem ji pred rokem a pul za 3100Kc. Poradte mi teda jakou desku bych si mel vybrat? Asi bych se priklonil ke Gigabytu. :o
P5Q/P5Q uz nesezenes :notsure
edit:
...nebo bazar (zahlid jsem tam Commando - mam v kombinaci s Blade 800 a no problem, s GeiLama CL4 no problem...)
edit:
...nebo bazar (zahlid jsem tam Commando - mam v kombinaci s Blade 800 a no problem, s GeiLama CL4 no problem...)
[quote=Georginek;380959]Nejsou zbytecne drahy?[/quote]
Vzhledem k tomu, ze 775 je "mrtvy" ano... To prvni budu delat ze jsem nevidel :rolleyes::D
Vzhledem k tomu, ze 775 je "mrtvy" ano... To prvni budu delat ze jsem nevidel :rolleyes::D
Lidi Gigabyte hodne chvali. No ja sam nevim. Nejak sem nepobral co jako budes delat,ze si nevidel :D
Myslis pravopis? Uz me nudilo psat to porad stejne :)
Myslis pravopis? Uz me nudilo psat to porad stejne :)
- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
BTW: Kolik chceš do základní desky investovat ? Nebylo by lepší kouknout se po bazaru :notsure
No, uprime, ja nechci investovat nic, ted sem si koupil do baraku klimosku, tak jsem vysatej. Jen chci aby mi ta deska fungovala. Jelikoz mam jaksi narok na opravu, tak doufam, ze s tim neco udelaj. A pokud se to zmrvi jeste jednou, hodim jim ji na hlavu. A pak si muzu zacit nakou vybirat...
Po bazaru jsem jeste nekoukal. Asi zkouknu aukro.
Rozdil mezi P45 a G31 a G43 je nejakej znacnej?
Tahle se mi treba zamlouva [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Samozrejme ze pokud mi umozni vymenu za jinou, tak si vyberu ve stejne cenove kategorii jako sem kupoval tu MSI,ze? Nebo si neco malo priplatim a koupim si nakou pecku. Treba jak psal Richmond.
Po bazaru jsem jeste nekoukal. Asi zkouknu aukro.
Rozdil mezi P45 a G31 a G43 je nejakej znacnej?
Tahle se mi treba zamlouva [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Samozrejme ze pokud mi umozni vymenu za jinou, tak si vyberu ve stejne cenove kategorii jako sem kupoval tu MSI,ze? Nebo si neco malo priplatim a koupim si nakou pecku. Treba jak psal Richmond.
Jen jsem chtel doplnit informace o vyvoji situace. Deska odeslana na reklamaci. Otestovali ji a zjistili naprosto stejnou vec. Vyjadreni technika: "Pokud jsou RAM osazeny do MB v Dual Channelu dochazi k chybam RAM a jako chybne je vyhodnoti i testovaci programy. V jinych MB jsou ovsem RAM i po testu ok, stejne je tomu tak pokud RAM bezi v teto desce v singlu."
No to sem teda zvedavej, co s tim budou delat. Jestli neco vymeni ci mi poslou jinej kus. :rolleyes:
No to sem teda zvedavej, co s tim budou delat. Jestli neco vymeni ci mi poslou jinej kus. :rolleyes:
Tak jsou celkem tři možnosti:
1 - vemou jiný pár pamětí otestují je na desce a rozhodnou se podle toho
2 - podívají se na podporované paměti od výrobce desky a pak na 1.
3 - to už provedli, když otestovali paměti v jiné desce. Tam jsou ok :)
-->1a Příp. sníží nastavení paměti na desce a pojedou-li, vrátí jako neuznanou reklamaci
1 - vemou jiný pár pamětí otestují je na desce a rozhodnou se podle toho
2 - podívají se na podporované paměti od výrobce desky a pak na 1.
3 - to už provedli, když otestovali paměti v jiné desce. Tam jsou ok :)
-->1a Příp. sníží nastavení paměti na desce a pojedou-li, vrátí jako neuznanou reklamaci