Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Proč WindowsXP nevidí nově přidaný HDD?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Zdravím! Teď budu vypadat jako úplná lama , ale poraďte mi prosím, co udělat, když mi Windows nevidí nově přidaný HDD (opět Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA 3.0 Gb/s ), který jsem tam čerstvě šoupnul. Ještě ani není naformátovaný.
    BIOS ho detekuje, správce zařízení ho vidí, Everest a HDTach taky, vč. teploty, ale nemám ikonu v menu Tento počítač. Děkuju.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 12-05-2007 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Start -> Ovládací panely -> Nástroje pro správu -> Správa počítače -> Správa disků -> pravým tlačítkem na nový disk a naformátovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    mozna ho budes inicializovat coz je stejny postup jako psal alf jen misto formatovat das inicializovat nebo pridat disk nebo jak to tam je A pak samorejme format .. samozrejme systemem ntfs
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    23

    Mam stejnej problem, potrebuju naistalovat WinXP na disk, ale pri instalaci ho win nevidi (v BIOSu je). Jde o Maxtor SATA II, ale deska podporuje jenom SATA 1,5Gb/s... Ted me jeste napadlo pohrat si s jumprem na disku, jestli tam neni omezovac rychlosti pro SATA I. Co myslite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    to bude asi problem driveru musis pri insalaci win xp zmacknout f6 a z diskety dohrat drivery
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    23

    ok, sice k tomu disketa s driverama nebyla - alespon myslim (je to ASUS A7V880), ale snad neco najdu na netu... dik za tip
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele BlackFrog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    589

    nekdy staci jen jednoduse ve spravci zarizeni -> vyhledat zmeny hardwaru

    EDIT: je to jen takova blbost ale uz mi to v jednom nebo dou pripadech pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    23

    na strankach asusu jsem nasel, jak nastavit jumpery, aby to behalo pod SATA-150... ale u maxtoru to bohuzel nefunguje:
    http://support.asus.com/faq/faq.aspx...s&model=A7V880
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    nevidel bych problem v sata 150/300 ale ze mas sata nastaveny jako nativni sata nebo raid a win je proste nevidi. takze bud v biosu najdi moznost, kde se da nastavit aby se sata disky netvarily jako sata (AHCI?) ale jako klasicke IDE (nejaky legacy mode nebo tak nejak), nebo si stahni od vyrobce zakladni desky ovladac pro RAID/SATA tve desky a pri instalaci ho musis rucne nahodit z diskety (mozna ovladac bude na prilozenem CD)

    tak sem teda z tveho popisu pochopil tvuj problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    No proste udelej tohle. Stahni z tohodle odkazu drivery jsou to primo pro tu tvoji desku .. rozbal ten zipac a drivery si hod na disketu .. pak az nabootujes z intalacniho cd xp hned ze zacaktu dole bud ehlaska pokud chces instalovat dalsi zarizeni zmackni f6 to zmacknes f6 a pockas pak prijde dalsi vyzva kde vyberes drivery z diskety a vasdim se e bude po problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    23

    ten odkaz uz jsem taky objevil... dik za reakce, urcite to zkusim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    23

    uz to funguje, dik vsem :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    takze drivery ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele _Marduk_
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    30

    podobny problem so sata diskom som mal aj ja
    dokonca som siel do servisu kde fungoval normalne a win ho nasiel. potom ma napadlo ci to nebude sata kablom, tak som dal iny a disk bolo vidiet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1

    Quote:
    "Start -> Ovládací panely -> Nástroje pro správu -> Správa počítače -> Správa disků -> pravým tlačítkem na nový disk a naformátovat."


    Alfe tisíceré díky!!! Přesně tenhle problém jsem řešil a díky tobě vyřešil!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Monitor nevidi PC
    Od Fakur v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-03-2013, 17:12
  2. Windows 8: Win 8 nevidí mechaniku DVD
    Od johnnyknoedelmann v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-07-2012, 22:08
  3. Smartphone s WindowsXP
    Od ex_ v sekci Aktuality
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-03-2010, 16:56
  4. 3,5" HDD SATA: nForce "F6 SATA ovladač" - instalalce WindowsXP (DFI nF4 Infinity)
    Od Zeli v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 18:56
  5. sdileni - pocitace se nevidi
    Od keech v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-12-2007, 18:10