Ani nenaštartuje
Zdravím, tak a znova mam s mojim pc problém, včera som robil na pc a zamrzol, tak som sa nan vykaslal vypol a isiel spať ale dnes poobede som ho chcel naštartovať, a ide to asi takto
1. Fany sa rozbehnú
2. Disky začnú čosi robiť
3. Nič viac
Ani beep uspešného spustenia sa neozval. Ale napr. myška má aktívny laser.
Zostava
CPU : Amd 9850 Quad-Core (@Normalny)
GPU : Sharpire Ati 3870 512 MB (@Normalny)
Ram : A-Data extreme 2x2GB dualchannel (@800)
MB : ASUS M4A78-E
HDD : 2X Samsung 320GB a 1TB
PSU : Forton Bluestorn II 650W
Bios neflashovany, hw netaktovany, ak pomôže tak operačný systém Ubuntu 10.04 s zavádzačom Grub 1.97 (Nedavno preinštalovaný grub)
1. Fany sa rozbehnú
2. Disky začnú čosi robiť
3. Nič viac
Ani beep uspešného spustenia sa neozval. Ale napr. myška má aktívny laser.
Zostava
CPU : Amd 9850 Quad-Core (@Normalny)
GPU : Sharpire Ati 3870 512 MB (@Normalny)
Ram : A-Data extreme 2x2GB dualchannel (@800)
MB : ASUS M4A78-E
HDD : 2X Samsung 320GB a 1TB
PSU : Forton Bluestorn II 650W
Bios neflashovany, hw netaktovany, ak pomôže tak operačný systém Ubuntu 10.04 s zavádzačom Grub 1.97 (Nedavno preinštalovaný grub)
Reset BIOSu nepomůže? (Vyndej na pár minut baterku při odpojeném napájení). Pak už jen zbývá testovat komponenty. Zdroj, CPU, možná grafiku. Pokud všechno funguje (paměti snad neodešly obě najednou), zbývá deska.
V prvni rade vytahni grafiku, resetni bios a zkus nastartovat...
edit: faze 2: nechat v desce akorat cpu s chladicem, resetnout bios a zkusit zapnout - pokud nebude deska pipat tak odnest na reklamaci... BTW zdroj splnuje specifikaci ATX 2.0?
edit: faze 2: nechat v desce akorat cpu s chladicem, resetnout bios a zkusit zapnout - pokud nebude deska pipat tak odnest na reklamaci... BTW zdroj splnuje specifikaci ATX 2.0?
[quote=Johny_G]Reset BIOSu nepomůže? (Vyndej na pár minut baterku při odpojeném napájení). Pak už jen zbývá testovat komponenty. Zdroj, CPU, možná grafiku. Pokud všechno funguje (paměti snad neodešly obě najednou), zbývá deska.[/quote]
Najväčší problém je že tento HW nemam kde otestovať, ale dúfam že to nebude nič nákladne lebo pred 1-2 mesiacmi skončila záruka :(
[quote=Richmond;380646]V prvni rade vytahni grafiku, resetni bios a zkus nastartovat...
edit: faze 2: nechat v desce akorat cpu s chladicem, resetnout bios a zkusit zapnout - pokud nebude deska pipat tak odnest na reklamaci... BTW zdroj splnuje specifikaci ATX 2.0?[/quote]
Netipujem ze by začala doska pípať pretože ma integrovanú grafiku, ale ide o to že aj vtedy aspon pri stare urobilo 1x krátky beep ale teraz už nespraví ani to.
A tu baterku skúsim vybrať (btw nestačil by jumper?)
Najväčší problém je že tento HW nemam kde otestovať, ale dúfam že to nebude nič nákladne lebo pred 1-2 mesiacmi skončila záruka :(
[quote=Richmond;380646]V prvni rade vytahni grafiku, resetni bios a zkus nastartovat...
edit: faze 2: nechat v desce akorat cpu s chladicem, resetnout bios a zkusit zapnout - pokud nebude deska pipat tak odnest na reklamaci... BTW zdroj splnuje specifikaci ATX 2.0?[/quote]
Netipujem ze by začala doska pípať pretože ma integrovanú grafiku, ale ide o to že aj vtedy aspon pri stare urobilo 1x krátky beep ale teraz už nespraví ani to.
A tu baterku skúsim vybrať (btw nestačil by jumper?)
[quote=MarkoSVK;380649]Netipujem ze by začala doska pípať pretože ma integrovanú grafiku, ale ide o to že aj vtedy aspon pri stare urobilo 1x krátky beep ale teraz už nespraví ani to.[/quote]
Resetni BIOS (je jedno jestli pomocí jumperu či vyndáním baterie) a vyjmi moduly RAM a graf. kartu. Zákl. deska by měla pípáním detekovat absenci modulů RAM ;)
Resetni BIOS (je jedno jestli pomocí jumperu či vyndáním baterie) a vyjmi moduly RAM a graf. kartu. Zákl. deska by měla pípáním detekovat absenci modulů RAM ;)
[quote=MarkoSVK;380649]
Netipujem ze by začala doska pípať pretože ma integrovanú grafiku...[/quote]
Tipuju, ze to pipat bude (resp. melo by) a to ne kvuli GK ale nepritomnosti RAM ;)
edit: reset cmos = vyndat baterku, prehodit jumper, pockat par s, vratit jumper a baterku - viz. manual...
Netipujem ze by začala doska pípať pretože ma integrovanú grafiku...[/quote]
Tipuju, ze to pipat bude (resp. melo by) a to ne kvuli GK ale nepritomnosti RAM ;)
edit: reset cmos = vyndat baterku, prehodit jumper, pockat par s, vratit jumper a baterku - viz. manual...
Me se pred chvili stalo to same. Pocitac nebezi ani po zandani/vyndani vseho krom procesoru i reset CMOS a GK (narazka na jednu tezi):D
Nekde jsem tu cetl o zkouzce zdroje spojenim zeleneho a cerneho kabelu- myslim, ze je to 4. a 5. pin (mely by se rozjet vetraky). -to muzes vyzkouset, v mem pripade se nerozjel, tak to asi bude tim :(
Nekde jsem tu cetl o zkouzce zdroje spojenim zeleneho a cerneho kabelu- myslim, ze je to 4. a 5. pin (mely by se rozjet vetraky). -to muzes vyzkouset, v mem pripade se nerozjel, tak to asi bude tim :(
[quote=durib;380655]narazka na jednu tezi :D[/quote]
Psal, ze mu to piplo 1x (coz znamena post = ok, ale gk neposle obraz) - proto vyndani gk & reset cmos (cili vylouceni mb failure (tzn. vyndanim ramek docilime "testu" mb bez ramek a tim se presuneme jeste pred test gk) + zapnuti "checkingu" poradi onboard gk, nikoliv gk v PCIE) :rolleyes:
Psal, ze mu to piplo 1x (coz znamena post = ok, ale gk neposle obraz) - proto vyndani gk & reset cmos (cili vylouceni mb failure (tzn. vyndanim ramek docilime "testu" mb bez ramek a tim se presuneme jeste pred test gk) + zapnuti "checkingu" poradi onboard gk, nikoliv gk v PCIE) :rolleyes:
[quote=Richmond;380657]Psal, ze mu to piplo 1x (coz znamena post = ok, ale gk neposle obraz) - proto vyndani gk & reset cmos (cili vylouceni mb failure (tzn. vyndanim ramek docilime "testu" mb bez ramek a tim se presuneme jeste pred test gk) + zapnuti "checkingu" poradi onboard gk, nikoliv gk v PCIE) :rolleyes:[/quote]
Nepisal som ze to piplo ale nepiplo :D
[quote=1 post]Ani beep uspešného spustenia sa neozval. [/quote]
Ale o to teraz nejde, asi ho dam aj tak do obchodu nech mi ho prezrú a prípadne to budem dalej nieako riešiť :) Možno pojde MB do trúby :D
Nepisal som ze to piplo ale nepiplo :D
[quote=1 post]Ani beep uspešného spustenia sa neozval. [/quote]
Ale o to teraz nejde, asi ho dam aj tak do obchodu nech mi ho prezrú a prípadne to budem dalej nieako riešiť :) Možno pojde MB do trúby :D
[quote=MarkoSVK;380668]Nepisal som ze to piplo ale nepiplo :D[/quote]
Pochopil jsem to tak, ze "to urobilo 1x kratky beep" = nenahodilo obraz, pote uz uz nenajelo vubec... :notsure
No dobra, bez ramek (a po resetu cmos) to tedy take nepipa?
edit: Co ten zdroj? Mas moznost vyzkouset jinde?
Pochopil jsem to tak, ze "to urobilo 1x kratky beep" = nenahodilo obraz, pote uz uz nenajelo vubec... :notsure
edit: Co ten zdroj? Mas moznost vyzkouset jinde?
[quote=Richmond;380669]Pochopil jsem to tak, ze "to urobilo 1x kratky beep" = nenahodilo obraz, pote uz uz nenajelo vubec... :notsure
edit: Co ten zdroj? Mas moznost vyzkouset jinde?[/quote]
Normalne urobi 1 beep a nabootuje aj s obrazom
Tereaz roztoci vetraciky a cierno, bez beepov, doprovodnych zvukov, ani inej famfary
A problem je v tom ze otec mi nechce dovolit s pc pokusovat :(
edit: Co ten zdroj? Mas moznost vyzkouset jinde?[/quote]
Normalne urobi 1 beep a nabootuje aj s obrazom
Tereaz roztoci vetraciky a cierno, bez beepov, doprovodnych zvukov, ani inej famfary
A problem je v tom ze otec mi nechce dovolit s pc pokusovat :(