Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: Taktování Athlon II X3 440 na AM2 HT1000?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    159

    Prosím radu. Taktuji Athlon II X3 440 na desce s AM2 GA-M56S-S3, která tyto cpu s novým biosem podporuje. Je potřeba držet HT kolem 1000 podle MB nebo může jít až na HT2000 podle CPU? A je potřeba něco upravovat na NB Frequency, která také stoupá /CPU-Z/? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Pár 100x opakovaných viet:

    - dávaj pozor na teplotu, s BOX chladičom sa netaktuje dobre, vlastne to ani nedoporučujem (zvlášť tie dodávaný k X2/X3 modelom)

    - netreba to hanť do extrémov. Niekedy je rozdiel v 200Mhz aj 0.05V a to sa už neoplatí. Príkald: Môj Athlon je stabilný na 3.6Ghz na napetí 1.4V, na 3.75Ghz potrebuje 1.45V čo je nevýhodné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    159

    Ještě prosím jedna věc. Pod položkou HT je ještě další nastavení ŠIPKA NAHORU DOLU 16 nebo 8 nebo AUTO. Co volit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od konecnyvopa Zobrazit příspěvek
    Díky moc, tento článek mi vypadl. Ještě prosím jedna věc. Pod položkou HT je ještě další nastavení ŠIPKA NAHORU DOLU 16 nebo 8 nebo AUTO. Co volit?
    Daj Auto... to bude stačiť.. HT nemá na výkon žiadny razantný vplyv...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    zatial mam X3 720BE pretaktovane na 3697 a ram z 800@1020 (corsair xms2)
    uvidim ci zvysovanim NB a HT nedosiahnem vyssie takty
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    HT daj okolo 1800 - 2000 NB je opt. do 2400 efek. je cca. 2300 prípadne zvýšiť NB vol o 0.1V, CPU VID to isté (defacto napája pam. subsystém) ale to by som musel pozriet do biosu, tie skratky sa mi mýlia
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    HT daj okolo 1800 - 2000 NB je opt. do 2400 efek. je cca. 2300 prípadne zvýšiť NB vol o 0.1V, CPU VID to isté (defacto napája pam. subsystém) ale to by som musel pozriet do biosu, tie skratky sa mi mýlia
    isiel som podla tej tabulky a NB mam teraz 2550 a HT by malo byt 2000 aj ked everest ukazuje tiez 2550 pre HT
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    isiel som podla tej tabulky a NB mam teraz 2550 a HT by malo byt 2000 aj ked everest ukazuje tiez 2550 pre HT
    Máš NB vysoko, mmnt a ty máš BE ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    BE mam,ale taktujem cez FSB kvoli RAM...
    a teraz som mal freeze. Vcera som mal NB aj HT 2050, teraz to mam na 2295, poskusam stabilitu cez benchmarky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    BE mam,ale taktujem cez FSB kvoli RAM...
    a teraz som mal freeze. Vcera som mal NB aj HT 2050, teraz to mam na 2295, poskusam stabilitu cez benchmarky
    Kôli ram ? Fuha, a to prečo ? Ti prinesie nejaký výkon naviac ? To by si mal byť rád práveže Ja na tvojom mieste

    // dufam, že taktuješ v prostredí windows... a jaké maš napetie cpu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    taktujem cez BIOS ako vzdy
    tieto RAM idu taktovat v pohode s default napatim na 1150 co som nasiel na nete.
    V syntetickych benchmarkoch mam lepsie vysledky a snad to trocha sa prejavi aj v hrach (viem ze nie moc ale predsa) a nevyuzi taky OC potencial

    napatie CPU 1.4125
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    taktujem cez BIOS ako vzdy
    tieto RAM idu taktovat v pohode s default napatim na 1150 co som nasiel na nete.
    V syntetickych benchmarkoch mam lepsie vysledky a snad to trocha sa prejavi aj v hrach (viem ze nie moc ale predsa) a nevyuzi taky OC potencial

    napatie CPU 1.4125
    fuha, divné Ja si obvykle b biose nastavím len napetie a ostatné veci vo windows cez AOD a hned aj testujem atď. čo je stabilné, dám do biosu. V hrách sa Ti to prejaví 0.00 ale ako chceš, ak by si taktoval cez násobič, snáď by si dosiahol vyššieho taktu cpu, a to už je viac poznať
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    fuha, divné Ja si obvykle b biose nastavím len napetie a ostatné veci vo windows cez AOD a hned aj testujem atď. čo je stabilné, dám do biosu. V hrách sa Ti to prejaví 0.00 ale ako chceš, ak by si taktoval cez násobič, snáď by si dosiahol vyššieho taktu cpu, a to už je viac poznať
    podla mna ci cez fsb alebo multiplikator dosiahnes rovnake takty..dokonca som cital viac nazorov ze cez FSB je lepsie tak neviem..
    proste ked viem ze mam v PC nieco co ide taktovat tak lahko tak preco nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    podla mna ci cez fsb alebo multiplikator dosiahnes rovnake takty..dokonca som cital viac nazorov ze cez FSB je lepsie tak neviem..
    proste ked viem ze mam v PC nieco co ide taktovat tak lahko tak preco nie?
    ak mam otvoreny nasobic, tak to cez fsb len doladujem detaily... ale je to tvoj komp...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    ak mam otvoreny nasobic, tak to cez fsb len doladujem detaily... ale je to tvoj komp...
    taktovanie cez FSB nenici CPU takze by som mal byt v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket AM2/AM2+: Taktování AMD Athlon 64 4200+
    Od mfc_dracek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-10-2014, 20:21
  2. Athlon II X4 750K Taktovaní
    Od rewkon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-07-2014, 02:21
  3. Taktování AMD Athlon 64 X2 4000+
    Od NRv v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-03-2013, 21:29
  4. Taktování amd athlon XP 2500+ barton
    Od Frkino v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-10-2009, 15:34
  5. Socket AM3: AMD Athlon II X2 240 - výsledky taktování
    Od Darkhunter v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-08-2009, 00:04