Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 42

Téma: Zdroj pre GTS 250

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Andyno Zobrazit příspěvek
    Tipujem, že tou záťažou si myslel nejakú náročnú hru...
    Dokáže tento softvér zaznamenať údaje aj bez toho, aby som sa Alt-Tab-oval?
    Záťaž - Furmark
    - extreme burning mode možeš nastaviť
    - logovať sa dá i na pozadí... všimni si na tom gpuz screenshote co poslal Richmond v ľavo dole dve nastavenia "log to file" a "Continue refreshing..." obidve zaškrtneš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Andyno Zobrazit příspěvek
    Tipujem, že tou záťažou si myslel nejakú náročnú hru...
    Dokáže tento softvér zaznamenať údaje aj bez toho, aby som sa Alt-Tab-oval?
    Co použít nějaký zátěžový test - MSI Kombustor (doporučuji), FurMark (umí měřit teplotu), 3DMark, apod
    Jinak GPU-Z umí logovat, stačí si logování zaškrtnout (záložka Sensors)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: screen2.gif 
Zobrazení: 102 
Velikost: 13.9 KB 
ID: 17068  
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 09-06-2010 v 10:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Takže testoval som všetky tri spomínané programy - GPU-Z, FurMark, MSI Kombustor...

    GPU-Z:
    Testoval som 2 hry, ktoré išli spustiť bez problémov, no akonáhle som načítal uloženú pozíciu, počítač zmrzol a pomohol len tvrdý reštart. Teplota sa pohybovala od 48 do 55 stupňov (viď. log súbor), ale myslím, že to nie je smerodatné, nakoľko test neprebehol úplne a to zmrznutie hovorí samo za seba.

    FurMark:
    Testoval som aj Stability Test, aj Benchmarking, pričom som mal zaškrtnuté všetky možnosti (Xtreme burning mode, Displacement mapping, Post FX). Výsledok Stability Testu je zaznamenaný v priloženom log súbore, výsledok Benchmarkingu v nasledujúcom obrázku (za povšimnutie stojí maximálna teplota GPU pri skutočne mizernom snímkovaní ).



    MSI Kombustor:
    Opäť som skúšal oba testy, pričom pri Stability Teste som taktiež zaškrtol možnosti Post-Processing a Xtreme burning mode. Výsledok je veľmi podobný predchádzajúcemu výsledku. Počas Stability Testu sa asi po pol minúte silnejšie roztočil vetrák na gr. karte a asi po ďalšej pol minúte ešte silnejšie. Nechal som to bežať asi 5 minút a teplota opäť ukazovala záhadných 0 stupňov, pričom na dotyk bola gr. karta horúca ako som nikdy predtým nezaznamenal - viď nasledujúci screen.



    Tu je ešte výsledok z benchmarku:

    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Andyno: 09-06-2010 v 20:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jaký teploty ukazoval GPU-Z při testování Furmark a MSI Kombustor, tam bych dal taky logovat teploty GPU-Z, pokud jsi to neudělal. Jinak pokud to nespadlo v těchto testech a spadlo to při načítání hry, tak by mohl být problém v něčem jiném...(deska, paměti, disk??? - nevím)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Jaký teploty ukazoval GPU-Z při testování Furmark a MSI Kombustor, tam bych dal taky logovat teploty GPU-Z, pokud jsi to neudělal. Jinak pokud to nespadlo v těchto testech a spadlo to při načítání hry, tak by mohl být problém v něčem jiném...(deska, paměti, disk??? - nevím)
    Ale áno, všade kde sa dalo, som dal logovanie do súboru - výsledky sú v prílohe v mojom predchádzajúcom topicu.

    Pamäť to asi nebude, pretože spočiatku som mal len 1GB RAM a robilo to presne to isté. Upgradol som na 2GB v nádeji, že sa to zlepší. Tiež sa pamätám, ako som testoval kedysi RAM-ky Memtestom a všetko prebehlo úplne v pohode. Apropo, RAM-ky mám ako Dual Channel, pričom sa od seba líšia len značkami (Kingston, A-Data), inak sú úplne totožné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ta teplota je dost divná, hlavně to že se moc nemění. Cca 50 stupňů v idle se stock chladičem by mohlo být dobře, ale po zapnutí Furmarku nebo Kombustoru by to mělo výrazně vyskočit nahoru, jak teplota tak otáčky větráku. Takže si nejsem jistý jestli to čidlo funguje správně. Jaký je to vlastně chladič? Nebyla by fotka karty, stačí z netu. Zkus při zapnutém Furmarku po nějaké době sáhnout na heatsink, měl by být dost horký až pálit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Však o pár postů výše psal, že graf. karta je horká. Já bych zkusil otevřít bednu a přidat zboku ke graf. kartě ventilátor jestli se to nezlepší.
    pričom na dotyk bola gr. karta horúca
    Naposledy upraveno uživatelem AndrewCZ: 10-06-2010 v 09:33 Důvod: nápad
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Ja bysom kartu rozobral (resp. chladič), vzhľadom k veku tej karty už teplovodivá pasta nie je to, čo bývala a tiež ju trošku prefúknuť a očistiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    johny__g:
    Chladič to má dosť slabý (čo som sa aj dočítal na nejakom fóre), nefúka totiž priamo na čip. Tu je obrázok, len s tým rozdielom, že farebné prevedenie je v mojom prípade červené.
    http://i.testfreaks.com/images/produ...ro.1840732.jpg

    Čidlo evidentne správne nefunguje, keďže mi to ukazuje teplotu 0 stupňov. Na druhej strane, počas tých piatich minút testovania som každú chvíľu čakal, že mi spadne celý systém, pretože karta bola skutočne horúca. Ale nič také sa nestalo, takže ma to trochu priviedlo k myšlienke, že karta je síce dobrá, ale nekomunikuje správne s iným hardvérom a to je kameňom úrazu...

    AndrewCZ:
    To som neskúšal, ale napadlo ma to už - zrejme som bol v tom, že to pravdepodobne nepomôže...

    16cmfan:
    Aj toto ma už napadlo, no na nejakom fóre písali, že ten chladič je tam akoby prilepený a že sa to nedá dať dole, tak ma to vystrašilo, že tam niečo pošahám a budem bez karty.

    Prefúkol som to už niekoľkokrát - toľko svinstva snáď ani nebolo v celom počítači dohromady, čo opäť nasvedčuje názoru, že karta je mizerne vetraná. Čo sa týka teplovodivej pasty, tak máš určite pravdu - nový komponent je nový komponent. Ale tieto problémy som mal už od začiatku, takže v tom to asi nebude.


    Apropo, poznáte niekto nejakú dobrú utilitku na test zákl. dosky? Ju ako jedinú som zatiaľ nijako netestoval, pretože som odmietal možnosť, že by to mohlo byť ňou. Po tomto všetkom podozrievam najviac práve dosku - je to intelácka doska a nemusí správne komunikovať s ATI kartami - to je samozrejme len moja laická dedukcia...

    EDIT @ AndrewCZ:
    Mal si na mysli klasický stolný ventilátor, alebo nejaký osobitý pre gr. karty?
    Naposledy upraveno uživatelem Andyno: 10-06-2010 v 10:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    No můžeš zkusit i stolní ventilátor jestli jej máš po ruce. Jestli ne stačí klidně nějaký obyčejný 80mm co ti zbyl. Jde jen o to vyzkoušet jestli se opravdu přehřívá karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    No můžeš zkusit i stolní ventilátor jestli jej máš po ruce. Jestli ne stačí klidně nějaký obyčejný 80mm co ti zbyl. Jde jen o to vyzkoušet jestli se opravdu přehřívá karta.
    OK. Skúsim to doma so stolným ventilátorom na plný výkon...
    Aj keď neviem, čo tým dosiahnem, pretože ak mi to zmrzne alebo v lepšom prípade len vyhodí na plochu, tak je evidentné, že sa karta prehrieva tak či tak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    ventilátor tomu asi nepomôže vzhľadom k designu chladenia ... horšie snád byť ani nemôže... proste to rozober vklude, vyčisti, daj novu pastu a zlož.. zoberte si, že horšie to už nebude asi. Kúpite novu kartu, a nie takto sa trápi. Ona je zastaraná jak morálne tak možno i fyzicky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    ventilátor tomu asi nepomôže vzhľadom k designu chladenia ... horšie snád byť ani nemôže... proste to rozober vklude, vyčisti, daj novu pastu a zlož.. zoberte si, že horšie to už nebude asi. Kúpite novu kartu, a nie takto sa trápi. Ona je zastaraná jak morálne tak možno i fyzicky...
    Môže to byť horšie - ako som spomínal vyššie - niečo tam pokazím a budem bez karty a tým pádom aj bez počítača. Nikdy som nič predtým také nerobil, takže mám pochopiteľne z toho strach.
    Tiež som plánoval flashnúť bios na karte, ale od toho som tiež upustil - pre obyčajného užívateľa, ktorý nikdy nič také nerobil, je to španielska dedina...
    Naposledy upraveno uživatelem Andyno: 10-06-2010 v 11:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Odporúčam Vám ísť za nejakým technikom... nech sa Vám na to pozrie. Pri najhoršom kúpite nový chladič (napr. Accelero S2) a máte pokoj (dáte si ho u nich poskaldať)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak se vrátíme k původnímu tématu - jakou kartu pořídit. Až bude nová doma, můžeš si hrát se starou kartou. To s tím větrákem zkus, jen pro jistotu, vyloučí se tím možnost přehřívání čehokoli, nejen GPU.

    Takže k původnímu tématu - zdroj utáhne jak GTS 250 tak třeba Radeon 5750 nebo 5770. Teď otázka co zvolit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
    Od puke v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 10-05-2013, 08:34
  2. Zdroj pre pc 24/7
    Od niqueo v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-04-2013, 14:23
  3. Zdroj pro GTX 460 SLI?
    Od kilianek v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2011, 12:17
  4. ITX zdroj
    Od tonda.neumann v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2010, 22:07
  5. Co je to za zdroj?
    Od a8nr v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 14:49