Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: VHD a Virtualbox

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Zdravím,

    mám problém s VHD souborm ve virtualboxu.

    Nedávno jsem si pomocí podobného návodu nainstaloval Windows 7 do vhd souboru. Tento soubor mám na céčku a bootuji z něj (spouštím Windows).

    http://djsnail.bloguje.cz/772626-vyz...nym-diskem.php

    Nyní bych potřeboval tento vhd soubor připojit a spustit ve virtualboxu. Bohužel po spuštění ve virtualboxu dostávám následující chybovou hlášku:

    FATAL: INT18: BOOT FAILURE

    Poradí mi někdo co s tímto problémem mám udělat?

    PS: chtěl bych vzkázat těm, kteří k tomuto tématu nemají odpověď, ať zbytečně neplní tento topik nesmyslnýma otázkama proč to neotevřu ve virtual PC, proč ... Zajímá mě pouze možnost, jak vyřešit spuštění ve virtualboxu.

    Děkuji za pochopení a za případnou odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Možná najdeš řešení zde či zde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Necet sem ty odkazy, ale opravit spousteni se da klasicky jako u fyzickeho stroje.
    Tedy pripojit, nabootovat z instalacniho media a pouzit chkdsk, fixmbr, fixboot a podobne dle OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Děkuji oboum za nasměrování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    11

    Tak jsem zatím bohužel neuspěl. Postupně se dostávám od jedné chybové hlášce k druhé.
    Postup, který mě posouvá postupně dále je následující:

    vložit instalační médium OS a nabootovat z něj
    zvolit recovery konzoli (cmd)
    zadat příkaz c:
    diskpart
    select disk 0
    select partition 1
    active

    následně exit a další příkazy:
    bootrec /fixmbr
    bootrec /rebuildbcd
    bootrec /fixboot

    Následně restart. opět nabootovat z instalačního disku OS. 2x nechat automaticky opravu na obnovení systému.

    Výsledek -> Win7 se začnou spouštět. Bohužel najíždění zastaví BlueScreen.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: a_err.jpg 
Zobrazení: 151 
Velikost: 91.2 KB 
ID: 17078  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Ta virtualni masina je na stejne fyzicke masine?? Neni to treba nativne 64bit na 32bit OS? Je zapnuta virtualizace v BIOSu? Nema prideleno malo RAM?Neni na virtualnim/fyzickem disku malo mista pro swap ?

    napada me prilis mnoho otazek a moznosti co by to mohlo zpusobovat, proc vlastne nevytvoris novy? mas tam nejaky data ci specificky nastaveni ci co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Mám pocit, že toto je chyba, kterou hlásí windows tehdy, když změníš základní desku (s jiným chipsetem).

    Zkusil bych nastartovat windows z VHD a podle tohoto http://www.xmaestro.com/view.php?cisloclanku=2007080028 postupu změnit řadiče disků.

    Pak windows klasicky vypnout a zkusit nabootovat ve VirtualPC.
    První postup jsem prováděl zrovna dnes na WinXP úspěšně.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. VirtualBox
    Od petr.svec v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-07-2011, 22:47
  2. VirtualBox - winlogon / msgina.dll
    Od Ondřej Suchomel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-04-2011, 12:57
  3. VirtualBox-nastavení velikosti okna
    Od holla v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-02-2009, 10:47