Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Připojení síte pomocí wifi routeru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    mam doma pripojenie adsl+ 12mb pomocou dlink 2641 a k tomu wi-fi rozbocovac Dlink 635,Chcel by som k tomu pripojit deckam v skolke net z toho 635 kedze su par metrov odomna volnym okom a mam ešte jeden router Airlive wl5460ap+antena,ktory mi ostal od minuleho providera cez ktore som bol pripojeny na ich siet bezdratovo.pojde mi to vobec?nemozem sa dostat do menu toho airlive lebo tam asi treba zmenit nastavenia.Za kazdu radu budem vdacny.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 09-06-2010 v 15:19 Důvod: Trochu smysluplnější nadpis
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    66

    Myslím,že ten airlive ani nebude treba.Teoreticky by mal na pripojenie,teda ak je to naozaj len pár metrov stačiť aj ten základný router od T-Comu.V škôlke sú predpokladám notebooky....
    Čiže stačí na 2641tke nakonfigurovať wi-fi a jede to :-)
    Fezo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od rudlus Zobrazit příspěvek
    ...dlink 2641 a k tomu wi-fi rozbocovac Dlink 635...
    proč tyto dva?

    nicméně nejdřív bych se kolem baráku prošel s notebookem a zjistil, co se kde a jak chytá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Fezo Zobrazit příspěvek
    Myslím,že ten airlive ani nebude treba.Teoreticky by mal na pripojenie,teda ak je to naozaj len pár metrov stačiť aj ten základný router od T-Comu.V škôlke sú predpokladám notebooky....
    Čiže stačí na 2641tke nakonfigurovať wi-fi a jede to :-)
    Fezo
    takže...tieto dva mam doma ale ja...2641 na to aby mi spracoval dsl a 635 na wifi...na 2641 wifi neaktivne..naco to iste dvakrat...
    a zial bohu sme obec ktora ma cca,800 obyvatelov takze nt ani omylom..preto sa pytam ako na to pretoze ten airlive mam proste naviac aj s antenou preto to chcem dat im lebo penazi je malo.
    poradte mi prosim ako s mam dostat do toho airlive a zmen it tam nastavenie ap na client...toto je jediny problem a ja uz neviem co s tym..
    dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Marenek Zobrazit příspěvek
    proč tyto dva?

    nicméně nejdřív bych se kolem baráku prošel s notebookem a zjistil, co se kde a jak chytá.
    signal mam priamou viditelnostou z okna bez akejkolvek prekazky asi 20m..inak signal dostupny v priamej viditelnosti pres 100m...dalej neviem lebo je zakruta..xixi
    a preco tieto dva???lebo uch proste uz mam doma a pouzivam ich uz pol roka...len potrebujem nakonfigurovat ten airlive abys som to mohol dat deckam a veducej...dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele machja
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    122

    wi-fi sítí je v poslední době strašně moc. Podívej se kolik sítí a na jakých kanálech je v místě kde bys vysílal. Protože pro 2.4 Ghz by ti víc jak tři sítě moc dobře nešli. Případně doporučuju zvýšit vysílací výkon tvého starého routeru, pokud by tam moc dobře nedosahl -tato úprava totiž zvýší dosah až o 15metrů. Návod si můžes zkusit vygooglit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od machja Zobrazit příspěvek
    wi-fi sítí je v poslední době strašně moc. Podívej se kolik sítí a na jakých kanálech je v místě kde bys vysílal. Protože pro 2.4 Ghz by ti víc jak tři sítě moc dobře nešli. Případně doporučuju zvýšit vysílací výkon tvého starého routeru, pokud by tam moc dobře nedosahl -tato úprava totiž zvýší dosah až o 15metrů. Návod si můžes zkusit vygooglit...
    este raz asi si necital pozorne....sme na malej dedinke...jediny signal co tu je je ten moj...a v sile signalu z mojho routera problem nie je...ten je dostacujuci az az ....
    otazka znela...
    ako sa dostat do menu toho tretieho routera Airlive aby sa dal prestavit z AP na Client.....dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Na Airlivech byva 192.168.0.100 - mas to napsany v manualu, pokud jsi meni IP adresu a nepamatujes si ji tak ap resetni (10s - 20s drzet reset...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 11-06-2010 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Na Airlivech byva 192.168.0.100 - mas to napsany v manualu, pokud jsi meni IP adresu a nepamatujes si ji tak ap resetni (10s - 20s drzet reset...
    zabi ma ale proste to nejde resetoval som ho aj minutu a tebou uvedena ip nejde..porazi ma
    inak v navode aj ked ho nemam je pisana adresa ina...192.168.100.252
    Naposledy upraveno uživatelem rudlus: 11-06-2010 v 14:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    vypoj z nej vsechny draty krome napajeciho a zkus znovu - ledka by mela probliknout... Neflashoval do toho nekdo jinej firmware (oni jsou 5460 dva - v1 modra metaliza, v2 modra)

    edit: nasel jsem jen v2 - zkuste stahnout manual a mrknout na ip http://www.airlive.com/product/produ...D1217473992975

    edit2: 192.168.100.252 - je to v manualu! Priste mi neverte a radeji sam prekontrolujte...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 11-06-2010 v 14:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Na Airlivech byva 192.168.0.100 - mas to napsany v manualu, pokud jsi meni IP adresu a nepamatujes si ji tak ap resetni (10s - 20s drzet reset...
    Nechtelo se mi hledat manual, ale dle diskuze zde se musi reset drzet za provozu cca 30s - do rozsviceni nejake ORANZ.diody a adresa web.rozhrani je 192.168.100.252 /viz. vtipny posledni prispevek/.

    edit: tady to mas i s obrazky :-)

    edit2: Richmond byl s IP rychlejsi (?)
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 11-06-2010 v 14:51 Důvod: doplneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    vypoj z nej vsechny draty krome napajeciho a zkus znovu - ledka by mela probliknout... Neflashoval do toho nekdo jinej firmware (oni jsou 5460 dva - v1 modra metaliza, v2 modra)

    edit: nasel jsem jen v2 - zkuste stahnout manual a mrknout na ip http://www.airlive.com/product/produ...D1217473992975

    edit2: 192.168.100.252 - je to v manualu! Priste mi neverte a radeji sam prekontrolujte...
    tento moj je v2...a ide ma porazit...chytim a vyhodim ho..chcem len dobre aby decka mali odomna net a nedari sa a nedari..xixi
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nahrazení kabelu pomocí wifi sítě
    Od Coyote v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-04-2014, 10:30
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 10:10
  3. Sítě: vypnutí wifi u routeru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-11-2009, 18:57
  4. pripojeni wifi routeru k netu
    Od alesek07 v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-10-2009, 14:34
  5. Sítě: Sdílení internetu pomocí WiFi.
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-04-2009, 15:37