Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: HP Elite 7100 Microtower

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    http://www.alza.cz/hp-elite-7100-microtower-d165337.htm

    Co si prosím, jako odborníci, myslíte o této sestavě. Mě padla docela do oka.
    Našel jsem na ni však nějaké kritiky, nějaký problém mezi HP a grafickými kartami který mi není znám, a tvrzení že cena je podhodnocená viditelné kvalitě, takže nás někde šidí.

    Zdají se ta tvrzení pravdivá?

    Hledám nějaký zajímavý PC do 25 000, na smíšenou práci. Filmy, hudba, hry, na střední detaily. Hlavně aby dlouho vydžel, byl pokud možno bezporuchový, pro klidné domácí použití

    Docela se i dívám na jednoduchost odběru pro mě a Alza v Brně by byla super, je to kousek )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hardwarově je to celkem splácanina
    i7 860 a k tomu ten dražší chipset pro integovanou grafiku kterou CPU nemá
    grafika od nvidie která je na hraní her nevhodná (hlavně že má giga a půl ramky )

    BTW filmy hudba? je co sledování/poslech nebo třeba střih?
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 13-06-2010 v 17:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Hmm, takže sestava není dobrá.

    Poslech a sledování. Nikoliv střih. Sem tam si rád zahraji nějakou hru, nemusí být na moc detaily. Ale nějaké ty novinky aby to zvládlo.

    Jinak na práci, ekonomické modelování, STATISTICA a samozřejmě hlavně internet. Aby to zvládlo víc činností zaráz a člověk si nemusel moc dělat hlavu, se azvíráním aplikací, aby spustil jinou..

    Ale jak říkám, rád bych na tom rozjel i nějaké nové hry, jsem hračička. Starcraft 2 a Diablo 3 určitě .)

    Trochu mě omezuje rychlost a odběr v Brně.. nevím kde vybírat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    když shrunu požadavky na hardware
    tak

    net - cokoliv
    hudba - cokoliv
    filmy - téměř cokoliv
    STATISTICA - na webu maj p3 800MHz ale realita může být jiná ale v tomhle se moc neorientuju (na webu je že od nějaký verze umí 4jádra )

    diablo 3 ještě nevyšlo já našel třeba že bude umět dx 10.1 a fyzika od havoku
    dx10.1 umí líp grafiky od ati než od nvidie (vyjímkou jsou nový gtx4** který jsou ale na tohle pczbytečně drahý)
    starcraf 2 už otestován

    z toho se jeví jako dobrá kombinace
    intel i5 750 (nikde sem nenašel nic o tom že by nějaký váš program uměl využít HT co umí navíc i7 860)
    a grafika ati/amd hd5770

    hotových pc tomuhle vyhovuje jenom
    HAL3000 Platinum 9514
    kouknu jestli nebude výhodnější si pc nechat složit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    HAL 3000 se skutečně zdá jako pro mě vhodná volba, děkuji moc za radu.

    Jenom detail, zaráží mě, že v popisu mají napsáno dvoujádrový procesor, měl jsem za to, že i5-750 je čtyřjádrový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od MarekVys Zobrazit příspěvek
    HAL 3000 se skutečně zdá jako pro mě vhodná volba, děkuji moc za radu.

    Jenom detail, zaráží mě, že v popisu mají napsáno dvoujádrový procesor, měl jsem za to, že i5-750 je čtyřjádrový.
    i5 750 je skutečně 4 jádrový. HAL má v těch popisech nějaký bordel (dával bych bacha na i5 650 který je skutečně 2jádrový)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Ještě šťouravý dotaz, dá se nějak určit, kolik má asi PC USB portů? Koukám, že k Halovi dávají USB myš a USB klávesnici. Já potřebuji ještě zapojit USB tiskárnu a USB externí disk. A ve předu by měla zůstat volná na flash paměť... dá se případné použít nějaká rozdvojka? Která by v reálném čase mohla obshulovat jak disk tak tiskárnu? Můj zesnuvší PC měl jen 4 USB, 2 vzadu, 2 vepředu. Vzadu byla tiskárna a externí disk, vepředu Flash paměti. Ale to jsem neměl USB myš ani tiskárnu :P A u HALa nemůžu najít, kolik má USB
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od MarekVys Zobrazit příspěvek
    Můj zesnuvší PC měl jen 4 USB, 2 vzadu, 2 vepředu. Vzadu byla tiskárna a externí disk, vepředu Flash paměti. Ale to jsem neměl USB myš ani tiskárnu :P A u HALa nemůžu najít, kolik má USB
    Toho bych se nebal, jelikoz zde resis i5, tam jsem jeste nevidel desku, ktera by mela vzadu mene nez 6 USB portu. Navic pokud jsem nasel spravnou sestavu, tak v konfiguraci pisou o MSI P55M-GD45 a v jejich specifikacich je 'USB 2.0 ports (Rear) 10'.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Tak jsem konečně dostal HALa, ale zklamání. HD5770 a Win7 moc nepracuje.

    Pády, zamrzání, šedá obrazovka.

    Myslíte, že je to důvod k reklamaci? Po webu jsem toho hodně našel, ale žádnou opravu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od MarekVys Zobrazit příspěvek
    Tak jsem konečně dostal HALa, ale zklamání. HD5770 a Win7 moc nepracuje.

    Pády, zamrzání, šedá obrazovka.

    Myslíte, že je to důvod k reklamaci? Po webu jsem toho hodně našel, ale žádnou opravu.
    jestli jsi koupil v Alze a mas to mene nez 14 dni,muzes vratit bez udani duvodu,prece nedas 20 tis za neco co nefunguje korektne?

    za ty penize si postavis PC dle svych predstav-radi ti zde poradime s vyberem

    EDIT/ ja si nevsiml ze topic o monitoru je taky tvuj
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...202#post386202
    -ocividne nejsi uplnej odbornik(nic ve zlem),asi by bylo lepsi pozvat kamarada co tomu opravdu rozumi aby se ti na to kouknul,sestava bude zrejme asi v poradku,aby jsi nenapachal vic skody nez uzitku
    Naposledy upraveno uživatelem lexxxa: 02-07-2010 v 19:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Mno jo, na počítače nejsem talent. Ale kamarád nikde žádnej.

    Zkoušel jsem to ale se starším monitorem, kterej je bez problémů a padá to stejně.

    Nevím co s tím je, vše jede normálně, ale žádná hra se mi nepodařila spustit. Metro, Void, Univers at War.. zkouším i další, ale všechno padá. Vůbec nevim co s tim. Jsem z toho na nervy.

    Chtěl jsem hotovou sestavu, všechno rychle a bezý problémů.. udělat si práci, zahrát hru a místo toho furt něco. Hra spadne, šedá obrazovka, zamrzne... a všechno jen hry a po úvodním intru... tak se mi zdá, že by to měla být ta grafika.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    odsud stahni nejnovejsi ovladace grafiky a zkus preinstalovat,tim bych zacal

    http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...indows-7-64bit

    predpokladam ze jde o sestavu

    5770 ati a WIN 7 prof 64 bit(zkontroluj jestli mas 64 bit widows !!!!!!!!)

    jinak to neinstaluj
    Naposledy upraveno uživatelem lexxxa: 02-07-2010 v 20:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Jo, jde o 5770 a WIN7, je to ta sestava. A jo, je to 64, jak podle dokladů, tak co vidím u všech aktualizací je napsáno 64. Zkusím ty ovladače nainstalovat.

    Ovladače nainstalované. Hry vyzkoušené. Všechny zamrznou nebo spadnou, aneb hláška program přestal pracovat. A to jsou to originální hry, to bych čekal od 1 den novýho počítače a originálních her, že to bude fungovat
    Naposledy upraveno uživatelem MarekVys: 02-07-2010 v 20:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Tak já nevím, asi jsem počítačový idiot. Monitor se mi sice nepodařilo připojit přes DVI, jen přes D-SUB, ale hry padají furt, i na starším monitoru, kde jsem ještě neměl problémy se zapojením

    Nevím co ještě bych mohl zkusit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od MarekVys Zobrazit příspěvek
    Tak já nevím, asi jsem počítačový idiot. Monitor se mi sice nepodařilo připojit přes DVI, jen přes D-SUB, ale hry padají furt, i na starším monitoru, kde jsem ještě neměl problémy se zapojením

    Nevím co ještě bych mohl zkusit....
    prosimte,D-sub nepouzivej,uz ti to psal Kevin uplne jasne v tom truhym topicu

    pouzij a zprovozni DVI kabel- zapoj ho do grafiky a do monitoru-v cem je problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. WD My Book Elite
    Od Džanek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-12-2013, 11:47
  2. HP Elite 7000 Microtower PC chybajuca virtualizacia v biose
    Od martink82 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-10-2012, 11:10
  3. HP Elite 7100 Microtower - nová grafika
    Od Stanas v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 15:10
  4. Mod Elite 330
    Od GladiatorGang v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 09:18
  5. CoolerMaster Elite 330
    Od Alfredo v sekci Skříně
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-06-2007, 17:07