Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: 2x2GB Kingston 1066Mhz idu iba na 800Mhz

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    mam tie pamete obe su 1066Mhz, ale v biose vypisuju iba 800Mhz, cim to moze byt? nemalo by tam byt 1066Mhz? zakladovka je Gigabyte P43 ES3G na krabici je dokonca aj pisane, ze FSB by oc 1600 a DDR2 1200+, tak nechapem preco idu iba na tych 800Mhz, dakujem vopred.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Defaultní nastavení DDRII pamětí bývá většinou vždy 800MHz (pokud nemají nižší frekvenci) a vyšší se nastavuje přes násobič. Každopádně jaké přesně jsou to paměti? (nejlépe odkaz na model, nebo číslo) Většinou to bývá, že je potřeba zvýšit napětí a/nebo změnit časování.....dobrý by bylo hodit sem screen z CPU-Z (vpravo kousek níž "Download latest release") ze záložek Memory a SPD
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    pridavam screeny z cpuz, teraz som nastavildelicku v biose tak aby bezali presne na 1066Mhz, ale neviem ci to tak ma byt, lebo vypisuje mi v evereste a aj v cpuz, ze su 800Mhz
    inak sorry za tie neregistrovane hluposti v tych screenoch, snazil som sa to odfotit tak aby bolo vsetko vidiet
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Snap3.jpg 
Zobrazení: 260 
Velikost: 135.8 KB 
ID: 17123   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Snap7.jpg 
Zobrazení: 267 
Velikost: 148.7 KB 
ID: 17124  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Na záložce Memory máš zobrazeno, jak jsou momentálně moduly RAM nastaveny -> 533 MHz = 1066 MHz (musíš hodnotu násobit dvěma), takže je máš nastaveny správně (pokud sedí i časování). Otestovat stabilitu nastavení můžeš pomocí GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    no teraz idu na tych 1066Mhz, ale to rpeto, ze som zmenil nasobic, tka aby bolo 1066, ale nemalo by to byt uz na auto nastaveni?

    inak nieje nejaky podobny program na test pameti, ako je tento gold memory? len na 64bit os, mi to nechce spustit
    Naposledy upraveno uživatelem Noedar: 13-06-2010 v 22:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Ne. Pokud se koukneš na záložku SPD, tak pro frekvenci 533 MHz není vytvořen profil. Takže při nastavení na Auto/SPD si zákl. deska nastaví moduly RAM podle nastavených profilů (v tvém případě 400 MHz). Takže pokud chceš moduly RAM provozovat na frekvenci 1066 MHz, musím tuto frekvenci v BIOSu nastavit manuálně.
    GoldMemory musíš vypálit jako bootovatelné médium (CD či uložit na Flash Disk pomocí UltraISO) a pouštět při startu PC z Quick Boot Menu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    aha tak, no a som myslel,ze su bud nejake zle, aleob len 800Mhz, lebo po pretaktovani procesoru, takom vacsiom, som mal spusteny OCCT hodinu a Orthos hodinu a pol a vsetko v poriadku, tak som chcel zdvyhnut aj RAM na tych 1066, ale nasobicka mi povolila bud 1020, alebo 1100, tka som dal tu mensiu 1020 a uz bol system zrazu nestabilny, a teraz to mam na 1066 a vsetko bezi uplne v poriadku, tak tomu nerouzmiem trosku

    teraz mam procesor na zakladnej frekvencii iba tie ram bezia na 1066
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Když nám prozradíš víc o tvé sestavě (hlavně CPU atd.) a jak jsi to měl v BIOSu nastavené (FSB, děličku, časování RAM, násobič, voltáže atd.), tak ti řekneme, kde je chyba.
    Jinak všeobecně se ví, že kombinace určitých frekvencí FSB a děliček pro RAM bývá právě příčinou nestability, i když ty fr. nejsou zdaleka tak vysoké, aby si člověk mohl myslet, že to je právě tím. Prostě je HW nemá v lásce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    vyzera to takto.. (bohuzial nemozem sem dat screeny, lebo mi nejde pripojit fotak k pc) tak to sem aspon takto vypisem vsetko..

    Robust Graphics Booster (Auto)
    CPU Clock Ratio (11x)
    Fine CPU Clock Ratio (+0.5)
    CPU Frequency 4.02Ghz (350x11.5)

    CPU Host Clock Control (Enabled)
    CPU Host Frequency (350Mhz)
    PCI Express Frequency (Auto)

    Performance enhance (Turbo)
    MCH Frequency Latch (Auto)
    System Memory Multiplier SPD (Auto)
    Memory Frequency (800MHZ) povodny (1050MHZ) aktualny
    DRAM Timing Selectable SPD (Auto)

    CAS Latency Time (5) (Auto)
    tRCD (5) (Auto)
    tRP (5) (Auto)
    tRAS (18) (Auto)

    CPU Vcore 1.28750V (1.48750V)
    CPU Termination 1.200V (Auto)
    CPU Reference 0.805V (Auto)
    MCH Core 1.100V (Auto)
    DRAM Voltage 1.800V (Auto)

    ..a moja zostava je nasledovna

    CPU - Core2Duo E7600 3.06Ghz
    Cooler - Scythe Mugen 2
    MB - Gigabyte ES3G
    RAM - 2x2GB Kingston HyperX 1066Mhz
    GPU - GeForce 9800GT 512MB
    FPU - Fortron Blue Storm II 500W
    HDD - Samsung 1TB + WD 400GB
    Sound - Creative SB X-Fi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Myslím, že jsi to vzal za špatný konec. Začni krok za krokem. Máš nový paměti a musíš si je trochu "osahat". Nevíš, jak se chovají při různých kombinacích FSB a děličky a časování a taky nevíš, jaké potřebují voltáže při určitých frekvencích.
    Nevím, jestli sis taky to CPU řádně vyzkoušel, protože se mi zdá to Vcore 1.48750V při 4GHz celkem vysoký, ale budiž.
    Jaký máš BIOS? Měl bys mít F5 a vyšší. Jestli ne, tak šup a Q-Flash.

    Začal bych takto:
    -Performance enhance nastav na Standard
    -nastav DRAM Timing Selectable (SPD) na Manual a nastav na tvrdo 5-5-5-15.
    -nastav DRAM Voltage +0,?V tak, aby výsledné bylo min. 2.2V (u těch RAMek uvádějí V 2.2-2.3V, ale mělo by jim stačit míň)
    (mám Corsairy, kdy uvádějí to samé a jedou mi ani ne na 1,9V)
    -pokud nemáš testlý to CPU, nastav děličku pamětí (System Memory Multiplier SPD) na 2 (je jedno, na kolik pojedou RAM) a zkoušej zvyšovat FSB při nás. 11.5x a tomu přiřazuj odpovídající minimální Vcore, aby ti to prošlo Orthosem a OCCT (ale podle mě jsi to už zkoušel). Poctivě? Neprasknul jsi tam jen tak nějaké napětí, aby to "nepadalo"?
    -do teď ti paměti neovlivňovaly stabilitu při testování CPU, takže veškerá ne/stabilita se točí kolem Vcore.
    -když budeš vědět, jaké napětí CPU potřebuješ pro určité frekvence procesoru začni si hrát zase zvlášť s RAM:

    -nastav násobič CPU na 6x a nějaký rozumný Vcore, kdy to CPU v pohodě ustojí (třeba 1,3500V) a budeš vědět, že případná ne/stabilita se bude tentokrát točit pouze kolem RAM.
    -časování máš stále na Manual a 5-5-5-15
    -ted si dej System Memory Multiplier SPD na 3 a postupně zvyšuj FSB od těch 266MHz (800MHz RAM) kam až tě pustí s tím CL5 (např. FSB 400MHz= 1200MHz RAM)
    -kdyžtak můžeš přidat DRAM Voltage, ale nepřekračuj 2,4V
    A teď, když znáš, jak se chovají paměti a CPU při různých kombinacích FSB, děličky, CL a jaký jsou potřeba napětí, tak to zkombinuj.

    Nezapomeň, že některé kombinace FSB a děličky se prostě "nemusí mít rády" a bude to padat, ať se stavíš na hlavu, jak chceš. Vyzkoušej nějakou podobnou výslednou "kulatou" frekvenci a mělo by být po problému.

    Napsal jsem to trochu srozumitelně? Snad jo. Přeci jen na noční je hlava trochu zabržděná.

    Jo, a nezapomeň si všechno zapisovat, testovat radši v OCCT a hlavně sledovat hodnoty (frekvence, timing a napětí "Jádro CPU" a "DIMM") v Everestu. Ten podle mých zkušenosí na týhle platformě téměř nekecá. (hoď si na plochu ten OSD panel z Everestu...viz starší screen)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-07-12_09-42-56.jpg 
Zobrazení: 191 
Velikost: 1.02 MB 
ID: 17173  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 17-06-2010 v 05:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    zvysovanie FSB a napatia CPU som robil postupne, tak aby mi to nepadalo, a prave na tomto napeti mi to drzalo a occt presiel kompletne v poriadku, potom som zvysil aj tie RAM a uz to blbo, inak ten Vcore sa zda aj mne dost velky, ale na nizsiom mi to stale padalo a ked som ho zdvyhol, bolo to ok, rad by som tam mal mensi, lebo to aj dost hreje potom, CPU sice neslo nad 66 stupnou a pohybovalo sa vacsinou okolo tych 63 stupnou, ale zakladova doska, mala krasnych 77 stupnou maximalne a priemer bolo tych 73 co je vazne dost vysoke, asi to sposobuje to napetie Vcore, lebo teraz to mam takto ..CPU 3850Mhz Vcore 1.450v RAM 1072Mhz a zvysok je vsetko Auto, alebo tak ako to bolo original a vsetko bezi bez problemov, occt presiel asi 3x a orthos nejaku hodinku a pol a teploty dosky su okolo tych 66 stupnou a CPU je 55 stupnou priemerne, chcem zdvyhnut frekvenciu, musim zvysit aj to Vcore a to praveze nechcem, lebo to potom moc hreje ale vacsine ludom to ide na vyssiej frekvencii aj s mensim napetim, tak to nechapem..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: Nutné!!!Kingston HyperX 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 jak nastavit?
    Od iggy6 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 30-09-2009, 11:43
  2. DDR2: Jaké paměti vzít 2x2GB kit DDR2 1066Mhz
    Od haCR v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-05-2008, 21:24
  3. DDR2: 800MHz nebo 1066MHz Kingston DDR2 ??
    Od Tomas_X v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-09-2007, 12:41