Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Error loading operating system

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    84

    Zdarec všem. Mám problém. Potřeboval jsem zkusti aninstalovat na stařičky počítač WIN XP, jelikož tento PC byl bez mechaniky, nenapadlo mě nic lepšího než si disk z něj hodit k sobě do PC (ostatní disky jsme vypojil) a nainstalovat to tam. Jenže...

    Po úspešném nainstalování a opětovnému připojení disků mi nenaběhnou moje WIN7 které byly na jendom z ocpojených diksů a hodí error: "error loading operating system". Zkoušel sjem koukat všude možně po netu, ale žádnou podobnou situaci jsme nenašel. Díky všem....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Vraz tam instalacni DVD win 7 a v moznostech je tam oprava startu (repair computer / startup repair), to by melo pomoct
    http://pcsupport.about.com/od/toolso...tup-repair.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    84

    Bohužel, hned to samo našlo chybu se startem, ale žádná změna. a teď to samo už chybu nenajde a když chci opravit tvrdí mi to že to neni kompatibilní
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,117

    Citace Původně odesláno od Chuchmi Zobrazit příspěvek
    Po úspešném nainstalování a opětovnému připojení disků mi nenaběhnou moje WIN7 které byly na jendom z ocpojených diksů a hodí error: "error loading operating system".
    Nezapojil jsi je do jinych portu? Zkontroluj i jejich poradi pro bootovani v BIOSu, prip. si pres Boot menu zkus vybrat ten spravny rucne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Deaktivoval jsi svůj disk s W7 fyzicky před těmito pokusy (odpojením od zdroje napájení a dat), že? Pokud ne, tak se ti přepsal boot manager starší verzí z Win XP.
    Oprava: Vlož médium s W7, nabootuj z tohoto média a proveď opravu, nezapomeň předtím vyjmout disk s Win XP pokud jej nechceš na svém pc používat (na tom novém).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    84

    Pokud provedu onu opravu tak se nic nestane. Nějaký nový rady, nechce se mi kvuli takový blbosti přeinstalovávat PC....
    Naposledy upraveno uživatelem Chuchmi: 24-06-2010 v 12:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No je škoda, že tě nenapadlo instalčku windows xp hodit na bootovací flashku a instalovat z ní, jinak si zkus někde sehnat hirent boot cd 10.5 / v dos program/partition tools/gparted partiton editor a mrkni jestli ten disk s OS je bootovací. Když na ten hdd klikneš pravým, je tam myslím záložka flag a tam to uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    180

    Podľa mňa inštalácia SW na jednom kompe nepôjde v inom HW. Najlepšie je to preinštalovať. Pri inštalácii prehoď DVD mechaniku do inštalovaného PC a nie disk.
    Odpovídat lze po přihlášení