Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Bude to zdrojem?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Zdravím všechny, dostal se mi do rukou computer této konfigurace:

    CPU Intel Q8200 Quad-Core 2,33GHz
    MB GA-EP-43-DS3
    RAM Zeppelin DDR2 4x2GB (800MHz)
    GPU ATI Radeon HD 4670
    7x HDD (od 120GB P-ATA až po 640 S-ATA)
    DVD mechanika, čtečka, TV Tuner
    Zdroj REDSTAR 450W
    (os: W7 64bit)

    Problém je to že občas prostě krachne windows (různe errory). Test paměti vyjde pokaždé OK. Čemu bych to přisuzoval je ten zdroj. Značkou a jim zmiňovaným výkonem se asi při této sestavě dost zapotí.
    Potřebuji si ověřit, co si o tom myslíte, jestli výměna zdroje třeba za Seasonic SS-400ET-F3 400W Bronze by mohla pomoct a jestli by tech 400W od Seasonicu stačilo... ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Áno, je pravdepodobné - že ak je test pametí ok, je na vine "zdrojL redstar... na Vašu zostavu bude stačiť Seasonic 400W.
    Ešte by som skúsil otestovať HDD, každý po jednom. O aké "errory" sa jedná ? BSOD ? Tie kódy sú doležité na identifikáciu problému.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    seknuti windows při najezdu, BSOD, pokaždé něco jiného. Přesně neřeknu, počítač není můj, jen tlumočim to co mě bylo řečeno.
    Pevné disky teďka ještě kontroluju, občas se na některem vyskytují nějaké chyby.
    A co se teď ještě při testování projevuje je cvakaní disku (hlaviček).
    Ten co začal nejdříve už přestal, ale před chvíli začal jiný. Takže zdroj.

    Teď ještě teda uvažuji jestli ten Seasonic 400W bude stačit když je tam tolik HDD (i starší typy).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ty HDD ukazují chyby kde?? V čem to testuješ? Ukazuje chyby ten, na kterém je nainstalován systém? To bych spíš viděl problém v tom HDD než ve zdroji, když to hází BSOD...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Ty HDD ukazují chyby kde?? V čem to testuješ? Ukazuje chyby ten, na kterém je nainstalován systém? To bych spíš viděl problém v tom HDD než ve zdroji, když to hází BSOD...
    chyby jsou i na HDD se systémem i na těch co jsou data.

    Teď jsem zkusil napětí (jak začal cvakat jeden z HDD) obyč měřákem, a na větvi 5V to kolísá mezi 4,8 - 5,1V
    Kdyby byl osciloskop to by byly čísla...

    Řekl bych že to prostě zdroj nedává.
    Dokončím kontrolu na zbývajících HDD a zítra půjde Seasonic 400W (by to snad měl utáhnout).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jak vypadá SMART těch disků a test povrchu? Tím bych začal. Výměna zdroje je ale víc než doporučená. A ještě otázka - k čemu proboha 7 disků, navíc jak se zdá nijak velké kapacity? Nebylo by lepší je prodat (ty bez chyb) a koupit jeden disk velký na data plus jeden nechat na systém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Jak vypadá SMART těch disků a test povrchu? Tím bych začal. Výměna zdroje je ale víc než doporučená. A ještě otázka - k čemu proboha 7 disků, navíc jak se zdá nijak velké kapacity? Nebylo by lepší je prodat (ty bez chyb) a koupit jeden disk velký na data plus jeden nechat na systém?
    SMART u dvou disku je už pár přemapovaných clusteru, u par dalších kondice v průměru u poslednich tři 100% OK.
    Jo ja vim tech 7 HDD je pakarna, smaži to všechno na sobě, některé jdou až k 50 C . Ale majiteli to nevysvětlim, mu to vyhovuje z duvodu zájemných záloh. že už mu několik disku někdy odešlo (se ani nedivim). Když jsem navrhl Raid pole 1 s 2x 1,5GB, tak je to moc drahe (o data přijít je asi levnější). Hlavně že ten kompik bere v idle 190W.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Hmm vypadá, že za chvíli nebude mít do čeho zálohovat, jestli to bude takhle provozovat...a ani co zálohovat....předpokládám, že ani větrák před nima nemá Každopádně, ten zdroj už jen z preventivních důvodů. U těch disků: z těch špatnejch zálohovat data do těch dobrejch (nejspíš zatím dobrejch), včetně přeinstalace systému na jeden z těch tří a zbavit se těch špatnejch......nejlepší by bylo, jak navrhoval johny_g nakoupit ty dva disky a ty 3 zbylý prodat, ve výsledku to vyjde levnějc (pokud ty data jsou cenné a čas jsou peníze )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém se zdrojem
    Od dvae v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-10-2014, 11:22
  2. Pomoc se zdrojem
    Od opel8 v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-12-2013, 09:06
  3. skřín se zdrojem
    Od Dave93 v sekci Skříně
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-10-2008, 21:35
  4. je to zdrojem ?
    Od zakbak v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-08-2007, 23:20