Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Spatna detekce RAM

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    zdravim, koupil jsem si novou desku, nainstaloval do pc ale zobrazuje mi misto 3x2GB ram pouze 4 GB, kdyz vyndam 2GB modul, ukazuje jen 2GB v systemu a kdyz necham v desce jen 2GB modul, ukazuje zpravne. Deska zjisti spravny obsazeni modulu ale detekuje vzdy o dva GB min, nevite nekdo cim by to mohlo byt? Mam desku gigabyte x58a-ud7 bios F7p, pameti kingston 3x2GB 1867Mhz 8.8.8.24 XMP, procesor Intel Xeon X5650 six core. diky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Zrusit veskery OC a otestovat moduly po 1 v GoldMemory.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Zrusit veskery OC a otestovat moduly po 1 v GoldMemory.
    pretaktovani zadny nastaveny neni a pameti na 100% fungujou, rano jsem je vytah z puvodni desky EX58-UD5 kde fungovli v trichanel uplne v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Kolik MB pamětí ukazuje BIOS?? Výměnu desky jsi provedl jen tak, bez přeinstalování OS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Kolik MB pamětí ukazuje BIOS?? Výměnu desky jsi provedl jen tak, bez přeinstalování OS?
    system jsem samozdrejme instaloval s novou deskou znova, Bios zobrazuje na uvodni strance 4GB ale kdyz vlezu primo do biosu, a dam polozku s pametma, nastakoci mi ze je obsazeny slot A-D-E kazdy po 2048MB a pritom mam pameti fyzicky ve slotech A-C-E (ob jeden) everest detekuje funkcni trichanel ale celkovou pamet pouze 4GB coz je kravina, oboje platit nemuze.
    Naposledy upraveno uživatelem zajdax3: 14-06-2010 v 21:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od zajdax3 Zobrazit příspěvek
    system jsem samozdrejme instaloval s novou deskou znova, Bios zobrazuje na uvodni strance 4GB ale kdyz vlezu primo do biosu, a dam polozku s pametma, nastakoci mi ze je obsazeny slot A-D-E kazdy po 2048MB a pritom mam pameti fyzicky ve slotech A-C-E (ob jeden)
    No přímo v BIOSU to ukazuje velikost u Standard CMOS Features....každopádně to bude asi taky ukazovat 4GB když to ukazuje i v POSTu....zkus udělat ty testy GoldMemory, může být i chyba na desce ve slotu, tak to taky najde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    No přímo v BIOSU to ukazuje velikost u Standard CMOS Features....každopádně to bude asi taky ukazovat 4GB když to ukazuje i v POSTu....zkus udělat ty testy GoldMemory, může být i chyba na desce ve slotu, tak to taky najde...
    ok, zkusim to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od zajdax3 Zobrazit příspěvek
    ok, zkusim to.
    OK tak nejdříve otestuj každou paměť ve slotu 1, pokud všechny projedou ok (asi každá 4 hodiny testování), tzn. bez jediné chyby, tak pokračuj druhym slotem...je to trochu zdlouhavé, ale aspoň se tím zjistí, kde je chyba
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    OK tak nejdříve otestuj každou paměť ve slotu 1, pokud všechny projedou ok (asi každá 4 hodiny testování), tzn. bez jediné chyby, tak pokračuj druhym slotem...je to trochu zdlouhavé, ale aspoň se tím zjistí, kde je chyba
    tak jsem to zkusil, prvnim slotem jde testovat ale kdyz dam pamet do druhyho slotu, pocitac se ani nezapne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Reklamace desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Reklamace desky.
    dobry,to jste me moc nepotesili, a nemohlo by to byt radicem pameti v procesoru? to asi ne co?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Externí HDD: Spatna velikost HDD, Ztracena data
    Od PitUK v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2014, 22:55
  2. AA One D250 spatna MB
    Od Sunshine v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-05-2012, 15:21
  3. Spatna grafika
    Od litoshack v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-06-2009, 20:11
  4. Error hlaska - spatna pamet?
    Od Petr.R v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-09-2008, 15:03
  5. Spatna kvalita DivX videa
    Od endivie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-04-2007, 14:19