Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Stejná výška sloupců CSS

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Zdravím, jak jsme pročítal, tak stejnou výšku dvou sloupců pomocí CSS nelze.
    Jak toto mám obejít. Všude se píše, že pomocí tabulek, ale nevím jak to implementovat.
    CSS kód:
    Kód:
    @charset "utf-8";
    
    
    body, html {
       font-family: verdana, arial, helvetica, sans-serif;
       background-repeat: repeat;
       background-attachment : fixed;
       background-position : 0px 0px;
       background-color: #5F5F5F;
       margin: 0px;
       padding: 0px 0;
       text-align: center;
       min-width: 1024px;
    } 
    .zk {
       width:900px;
       height:auto;
    }
    .thrColHybHdr #container {
       position: static;
       top:0px;
       background-repeat: repeat;
       width: 900px;
       height: auto;
       margin: 10px auto;
       border: 0px solid white;
       padding: 0px;
       text-align: left;
       background-repeat: repeat-y;
       background-attachment : fixed;
       background-color:#FFFFFF;
    }
    .headerr {
       background-image: url(pozadi/vrch.gif);
       height: 160px;
    } 
      
    .thrColHybHdr #header { 
       position:relative; top: 25px; 
       background-repeat: repeat;
       width: 900px;
       height: 140px;
       margin: 0 auto;
       border: 0px solid white;
       padding: 0px;
       text-align: left;
       background-repeat: repeat-y;
       background-attachment : fixed;
       background-color:#FFFFFF;  
    } 
    .thrColHybHdr #header h1 {
       margin: 0;
       padding: 10px 0; 
    }
    
    .pruh{
       height:0px;
       background-color:#333333;
    }
    .pruh2{
       background-image: url(pozadi/spodek.gif);
       height:160px;
    }
    
    
    
    .pruhObsah{
       background-image:url(pozadi/obsahvrch.gif);
       height:5px;
       
    }
    
    
    .thrColHybHdr #sidebar1 {
       float: left; 
       min-height:800px;
       _height:800px;
       width: 180px; 
       height:auto;
       background-image: url(pozadi/menu.gif); 
       padding: 0px 0px;
    }
    
    .thrColHybHdr #sidebar1 p {
       padding: 0px 10px;
       color:white;
    }
    
    .thrColHybHdr #sidebar1 h3 {
       padding: 0px 10px;
       color:white;
    }
    
    .thrColHybHdr #mainContent {
       margin: 0 1em 0 12em; 
       padding: 0 2em 0 2em; 
          min-height:600px;
       _height:600px;
    } 
    
    
    
    .thrColHybHdr #footer { 
       padding: 0 10px; 
       background:#DDDDDD;
    } 
    .thrColHybHdr #footer p {
       margin: 0; 
       padding: 10px 0;
    }
    
    
    .fltrt { 
       float: right;
       margin-left: 8px;
    }
    .fltlft { 
       float: left;
       margin-right: 8px;
    }
    .clearfloat {
       clear:both;
        height:0;
        font-size: 1px;
        line-height: 0px;
    }
    html kód:
    Kód:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    ****** **********="Content-Type" **********text/html; charset=utf-8" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css"/>
    <title>uvod</title>
    </head>
    
    <body class="thrColHybHdr">
    <div class="headerr">
      <div id="header">
        <h1>Header</h1>
      <!-- end #header --></div>
    </div>
      <div class="pruh">  
    </div>
          <div class="pruh2"> 
          <table align="center">
          <td>
    <div id="container">
    <div class="pruhObsah"></div>
      <div id="sidebar1">
        <h3>sidebar1 Content</h3>
        <p>The background color on this div will only show for the length of the content. If you'd like a dividing line instead, place a border on the left side of the #mainContent div if the #mainContent div will always contain more content than the #sidebar1 div. </p>
        <p>Donec eu mi sed turpis feugiat feugiat. Integer turpis arcu, pellentesque  eget, cursus et, fermentum ut, sapien. </p>
      <!-- end #sidebar1 --></div>
      <div id="mainContent">  
        <h1> Main Content </h1>
        <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent aliquam,  justo convallis luctus rutrum, erat nulla fermentum diam, at nonummy quam  ante ac quam. Maecenas urna purus, fermentum id, molestie in, commodo  porttitor, felis. Nam blandit quam ut lacus. </p>
        <p>Quisque ornare risus quis  ligula. Phasellus tristique purus a augue condimentum adipiscing. Aenean  sagittis. Etiam leo pede, rhoncus venenatis, tristique in, vulputate at,  odio. Donec et ipsum et sapien vehicula nonummy. Suspendisse potenti. Fusce  varius urna id quam. Sed neque mi, varius eget, tincidunt nec, suscipit id,  libero. </p>
        <h2>H2 level heading </h2>
        <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent aliquam,  justo convallis luctus rutrum, erat nulla fermentum diam, at nonummy quam  ante ac quam. Maecenas urna purus, fermentum id, molestie in, commodo  porttitor, felis. Nam blandit quam ut lacus. Quisque ornare risus quis  ligula. Phasellus tristique purus a augue condimentum adipiscing. Aenean  sagittis. Etiam leo pede, rhoncus venenatis, tristique in, vulputate at, odio. </p>
        <p>
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent aliquam, justo convallis luctus rutrum, erat nulla fermentum diam, at nonummy quam ante ac quam. Maecenas urna purus, fermentum id, molestie in, commodo porttitor, felis. Nam blandit quam ut lacus. 
    
    Quisque ornare risus quis ligula. Phasellus tristique purus a augue condimentum adipiscing. Aenean sagittis. Etiam leo pede, rhoncus venenatis, tristique in, vulputate at, odio. Donec et ipsum et sapien vehicula nonummy. Suspendisse potenti. Fusce varius urna id quam. Sed neque mi, varius eget, tincidunt nec, suscipit id, libero.    </p>
       <!-- end #mainContent --></div>
        </div>
        </td>
        </table>
        
       <!-- This clearing element should immediately follow the #mainContent div in order to force the #container div to contain all child floats --><br class="clearfloat" />
       <div id="footer">
        <p>Footer</p>
      <!-- end #footer --></div>
    <!-- end #container --></div>
    </body>
    </html>
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Toto ti nevyhovuje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    jestli ti jde jen o pozadí, udělej je pro oba sloupce součsně a dej nadřazenému, oba sloupce obalujícímu, prvku.

    ale jestli nevíš, jak se dělá tabulka...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Tam to je na celé stránce, já bych to nebylo až ke konci té stránky...
    A jak to udělat s tou tabulkou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    ......já bych to nebylo až ke konci té stránky...
    tak tomu nerozumím

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    A jak to udělat s tou tabulkou?
    No prostě tam vložíš dvě tabulky kterým napevno stanovíš jejich rozměr
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Ajo, ale to přeci můžu udělat přímo v CSS stanovit pevně rozměr a bude to to samé... Ale já byc chtěl aby se to měnilo podle velikosti prostředního sloupce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Tak to jsi na začátku nepsal. Takže budeš mí jednu stránku kde budeš měnit pouze text v prostředním sloupci. Nebo jak to chceš aby to bylo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Popíš nám na tom obrázku, čo chceš urobiť vlastne a prečítaj si toto.

    Tvoja stránka:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    No já chci, aby byl levý sloupec stejně dlouhý jako pravý a hlavně aby měl svoje vlastní pozadí. Jak to mám teď já, tak pozadí levého sloupce zavisí na délce textu který je v tomto sloupce. A já potřebuji, aby se to řídilo podle pravého sloupce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Myslíš telo stránky ? Main Content ? Trošku sa vyjadruj, pretože tam žiaden sloupec nevidím... Text vycentruj... a prečo chceš mať na pravo a na ľavo iné pozadie ? Obrázkové alebo len farba ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Pořád nechápu, proč se snažíš vymyslet znova kolo, na netu máš odladěné řešení. Když ti nevyhovuje, tak si to uprav dle sebe.

    The Perfect 3 Column Liquid Layout

    Kompatibilita:
    iPhone & iPod Touch - Safari
    Mac - Safari, Firefox, Opera 9.25, Netscape 9.0.0.5 & 7.1
    Windows - Firefox 1.5, 2 & 3, Safari, Opera 8.1 & 9, Google Chrome, Explorer 5.5, 6 & 7, Netscape 8
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Tak si to udělej pomocí tabulek Není přece nic jednoduššího. Každá tabulka bude mít svůj rozměr, pozadí, barvu a co já vím co všechno. A nic nemusíš vymýšlet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Alebo pomocou DIVou, problém je, že on to chce silou mocou asi cez CSS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Vždyť si to může nastylovat přes CSSto přece není problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Vždyť si to může nastylovat přes CSSto přece není problém
    No veď hovorím, ale preňho to problém je - cez DIVy by to snáď zvládol
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nesmyslně se opakující pořád stejná aktualizace.
    Od maarkii v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 22-08-2010, 22:50
  2. Microsoft Office: Výška řádku - Oo+MO2003 vs. MO 2007
    Od matata v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-08-2010, 12:24
  3. Microsoft Office: Porovnání dvou sloupců v Excelu
    Od slavick v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 22:01