Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

vadný displej X51Lseries-možnosti náhrady

Yermen (1)|15.6.2010 22:48
Zdravím všechny.
Na ntb asus X51Lseries mi odešel displej. Chtěl bych samozřejmě za co nejnižší náklady pořídit nový. Díval jsem se po aukcích a zjistil jsem, že displejů přímo k tomuto ntb moc není. Existují ovšem i nabídky, kde prodávají displej 15,4" WXGA ale jaksi je to jen NONAME. Jak zajistím kompatibilitu? Podle čeho mám vybírat? A eventuelně kde se mám dívat. Případnou výměnu bych si zajistil sám. K tomu bych taky uvítal pár slov o tom, jaká jsou rizika při výměně lcd takříkajíc doma "na koleně", na co si dát pozor atp.? Díky všem za rady a případné zkušenosti.
crasten (180)|26.6.2010 06:40
Skús si vyžiadať rozmery upevňovacích otvorov, rámika, a pod. Tiež aj FOTO konektora a pred prípadnou kúpou si vyžiadaj záruku vrátenia peňazí do 7 dní (povinnosť pre obchodníka z EU).
johny__g (6387)|26.6.2010 12:06
Že by pasoval náhodně vybraný displej, tomu nevěřím. Kromě rozměrů a konektoru pro datový kabel (který musí být nejen fyzicky shodný ale i stejně zapojený - jak to chceš zjistit?) musíš zapojit taky invertor.
K samotné výměně - není to nic složitého, už jsem měnil displej několikrát, ovšem u Thinkpadů ne u Aušusu. Základem je servisní manuál. Podle něj už to zvládneš bez problémů. Podívej se na stránky výrobce, jestli něco takového má. Na co si dát pozor? Hlavně se nesnaž něco řešit sillou, pokud něco nejde rozdělat, většinou to drží ještě nějaký šroubek který si přehlédl.
A nakonec - jakým způsobem ti odešel displej? Nesvítí, nebo je rozbitý? Třeba není vadný přímo on, ale něco kolem. Kabel, invertor, podsvětlovací trubice?

Edit: ještě je možné, že ten displej se vyskytuje u více modelů notebooků, ideální by bylo ho rozdělat a podívat se na přesný typ a podle něj hledat.
Georginek (2957)|26.6.2010 16:27
Noname bych nekoupil. Urcite to tam nebude pasovat. Jak psal Johny_q, chce to presny rozmery pro drzak sroubu, typ a velikost konektrou, invertor, a i konektor pro kablik do wifi. Vetsinou vymena displeje neni nejak slozita, pokud jsi trosku zrucny a mas trpelivost. Nejlepsi je mit servisni manual. Dohledej bud na strankach Asus( i kdyz to bych se divil ) protoze vetsina vyrobcu to tam nema aby se v tom lidi nevrtali. Snad jen HP je ma na svych strankach, nebo na nejakem foru ci prez Google. Ja to vzdycky hledam hrozne dlouho, je to vopruz :hmm
Tichman (62)|28.6.2010 15:38
nevím jak u te X51 ale ja nedavno měnil displej u N51 protože sem si ho křachl a nic jneho než takovy ten 40 pinovy kabel ktery je asi tuším od grafiky. No nic méně správný dispej jsem našel tak že ze zadu na displeji byl napsán přesný typ. pak hura na ebay (můžu doporučit tohodle prodejce [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ) a do týdne jsem měl displej v pohodě doma a za dobrou cenu. Samotná výměna mi trvala potom 20 minut i s hledáním šroubováku.