Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Problem s pristupem na internet a firewallem

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Zdravim, ozval se mi znamy ze mu nejde internet. S vyhlidkou petiminutove prace jsem se k nemu vydal. Bohuzel, zase je to pro me novinka...

    Win XP SP3, pred pul rokem formatovane, antivirus AVAST, casto se cisti a defragmentuje disk. Znamy neni schopen rict, jestli odklikaval nejake hlasky, proste mu prestal jit internet. Takze puvodni zdroj problemu nedokazu urcit.

    Nelze spustit windowsacky firewall. Kdyz to zkousim z Ovladacich panelu, dozvim se: "Spusteni sluzby Brana Firewall/Sdileni pripojeni k Internetu (ICS) se nezdarilo". Pokousel jsem se branu spustit pomoci dialogoveho okna Sluzby (services.msc), dostanu hlasku: "V pocitaci Local Computer nelze spustit sluzbu ... Chyba 10047: Byla pouzita adresa nekompatibilni s vyzadovanym protokolem". Pokousel jsem se preinstaloval firewall (z prikazove radky pomoci navodu na webu microsoft). Nestalo se nic, pouze se zmenila chyba (puvodne se objevovala chyba o neplatnem argumentu ve spoustecim prikazu). Stejne tak nebezi sluzba Jednoduche sluzby TCP/IP. Pri pokusu o zapnuti stejna hlaska jako firewallu. Po pokusu o reinstal se objevuje hlaska "Chyba 10091: WSAStartup nemuze v tuto chvili fungovat, protoze podrizeny system, ktery je vyuzivan k poskytovani sitovych sluzeb, neni nyni k dispozici".

    Dalsi problem - jeden z procesu svchost.exe bere po startu pocitace 100% CPU. Nejedna se o chybu zavinenou windows update, ja se da najit na mnoha forech. Proces lze vypnout, shodi to mimo jine "hezci" graficke prostredi exploreru. Pokous jsem se pomoci Pridat/odebrat programy a zalozky Systemove soucasti odinstalovat a znovu nainstalovat Sitove sluzby. Kdyz je odeberu, tak se po restartu nenahodi onen svchost proces, ktery bere 100% CPU. Kdyz je nainstaluju, zase tam je. Zkousel jsem take odebrat a vratit ovladace sitove karty, bez vysledku.

    Dalsi problem byl s antivirem, nesel zapnout webovy stit (asi proto, ze neni vubec pristupne pripojeni).

    PC jsem projel avastem, zadny virus nenalezen. Znamy navic chodi pouze na seznam a pod, neni to potencialne nebezpecny uzivatel.... Nicmene pritomnost viru stoprocentne vyloucit nedokazu.

    Myslim, ze se da vzhledem k priznakum vyloucit hardwarova chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    No, když jsem to tak v rychlosti pročetl, nejrychlejší by pro mě asi bylo pozálohovat Dokumenty, záložky a poštu (pokud používá Outlook, či O Expres apod.) a další důležitý data na jiný oddíl a ty widle přeinstalovat.
    S něčím trochu podobným jsem se trápil asi čtrnáct dní a nakonec to nikam nevedlo.

    .....jediný, co mě napadá je bod obnovy do doby, kdy všechno chodilo.
    Potom taky projet PC SuperAntiSpyware, Malwarebyte´s Antimalware. ten Avast mi tam moc nevoní, i když to není potenciálně nebezpečný uživatel.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 19-06-2010 v 15:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Inštaloval ten známy nejaký nový software?
    Obnovenie systému k dátumu pred prejavením sa chyby?
    Čo vypíše príkaz "ipconfig /all"?

    // Fany je rýchly :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Jo bod obnovy to me napadlo, ale nastroj obnoveni systemu je vypnutej... Potreboval bych nejak uplne odstranit ze systemu vse okolo sitovani a pak to tam zase nahrat Asi mate pravdu, ze nejrychlejsi bude format a instalace. Kdyby jen ty uzivatele meli vsechny data automaticky na druhem oddilu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    tak vytizeni procesoru zpusobuje sluzba "Naslouchani RIP", ktera by mela aktualizovat tabulku smerovani, tudiz to muze byt zdroj nefunkcniho pripojeni. To bude stat jeste hodne googleni
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Jo bod obnovy to me napadlo, ale nastroj obnoveni systemu je vypnutej...
    Bože, bože.... teď alespoň víš, že se občas může hodit a můžeš správně politicky působit na své okolí....

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Potreboval bych nejak uplne odstranit ze systemu vse okolo sitovani a pak to tam zase nahrat
    Jestli jsou nějak dojebaný služby a protokoly, tak to dáš těžko dohromady.
    Nemají Xp-éčka něco jako "opravná instalace"? Už si nepamatuju...

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Kdyby jen ty uzivatele meli vsechny data automaticky na druhem oddilu....
    Záloha celé složky Document and Settings a pak od nich zjistit, kam co strkají...


    EDIT: Že je vše HW v cajku zjistíš tak, že si stáhneš live distribuci Linuxu (třeba Slax), hodíš na flešku (uděláš bootovatelnou), popř. vypálíš to .iso na CD a nabootuješ z něho a zkusíš z Linuxu vlézt na net.
    ... to jen tak pro sichr a ověření, že to fakt není i problém HW (LAN)
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 19-06-2010 v 16:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    123

    Citace Původně odesláno od honzee Zobrazit příspěvek
    Jo bod obnovy to me napadlo, ale nastroj obnoveni systemu je vypnutej... Potreboval bych nejak uplne odstranit ze systemu vse okolo sitovani a pak to tam zase nahrat Asi mate pravdu, ze nejrychlejsi bude format a instalace. Kdyby jen ty uzivatele meli vsechny data automaticky na druhem oddilu....
    Na tohle by šlo použít: http://www.softpedia.com/get/Tweak/N...nSockFix.shtml

    Další utilita na "stará dobrá" XP: http://wiki.lunarsoft.net/wiki/Dial-a-fix
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Dial jsem zkousel, bohuzel neuspesne. WinSoxkFix zitra vyzkousim. Dekuju za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    187

    Tak jen abych to uzavrel - nepomohla ani jedna utilitka, vygooglit se mi nic nepodarilo. PC uz je zformatovane a vse funguje. Jeste detail s tim Linuxem - teoreticky to fungovat mohlo, ale treba konkretne v pripade totohle PC Ubuntu neobsahovalo potrebne ovladace LAN, takze funkcnost HW pomoci LiveCD overit nesla.

    Dekuju vsem zucastneni za snahu pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 13:08
  2. Problem s pristupem na NAS
    Od Aytech v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-05-2010, 09:01
  3. Firewally: ESET SS4 jak je to s Firewallem?
    Od Alpine v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-09-2009, 22:36
  4. Flash disky: Problem s pristupem na FLASH
    Od Maximus12 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-06-2009, 11:40
  5. Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 11-12-2006, 10:26