Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Problém s Wifi Tenda W311R+

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Ahoj, cca před týdnem jsem zakoupil router Tenda W311R+.
    Internet přes kabel šlape bez sebemenšího problému, ale Wifi není nic moc !
    1) Nevím, jestli se jedná o vadu mého kusu, ale přes wifi je strašně slabí signál. Když se chci připojit z jedné místnosti ve druhé ( cca 10m ) , tak už se zavřenými dveřmi ( je na nich pár kovových serepetiček ) mi mobil hází např jen 67% signálu ! To se mi zdá ukrutně málo na tak krátkou vzdálenost. Když např. projíždím výtahem chytnu wifi ( třeba z routerů TP-link, apod ) alespoň SSID i 2-3 patra nahoře , ale toho svého nechytnu aspoň SSID ani v našem patře na chodbě, jen za dvěřmi našeho bytu.
    2) Nevím, jestli se zase jedná o vadu tohohle jednoho kusu nebo ne, ale router není schopen dostat do mobilu přes Wifi na měření rychlosti netu na speedtest.net víc jak 4M/1,2M . Moje připojení je přitom v pořádku, takovéto výsledky mi to hlásí vždy. Ovšem, co je právě divné je to, že pokud kopíruji přes PC do mobilu přes tenhle router ( pomocí programu v mobilu : SymSMB 4 ), tak z toho vytáhnu stabilně kolem 10mbitů a tam to spíš brzdí paměťová karta.
    Kvůli té propustnosti netu na Wifi, jsem zkoušel měnit kanály, heslůování,. atd , ale nic nepomáhá.
    Díky za radu, co s tím udělat. Bohužel, obědnal sem to přes net, ale vyzvednul na prodejně, takže s 14-ti denní lhůtou mám smůlu, ale při nejhorším by se to poslalo na reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Síla signálu u WIFi na 2,4 GHz je dost nepresna a zavadejici hodnota. Obvykle plati ze nad 30% je to pouzitelne. Tenda neni zrovna spicka, ale urcite tahle sila signalu neni spatna hodnota.

    Po mobilu vubec nechtej aby ti pres mereni v prohlizeci meril nejake realne hodnoty, ten procesor proste neutahne flashovou animaci speedtestu a zaroven ridit takovej datovej tok. Zkus stahovat pres nejakeho jednoducheho ftp klienta z internetu, to by se mohlo blizit realu ovsem taky max do 10 mbit.

    Vsechno ti jede jak ma, vic z toho nevymacknes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    V době kdy jsem si kupoval svůj první Wi-fi router, tak jsem se ptal v prodejně Alfy na to jestli budu mít dostatečný signál po bytě. Odpovědí mi bylo, že stačí jako překážka dřevěný překlad a kvalita je rázem ta tam.
    Jinak zlepšení signálu můžete dosáhnou koupí lepší externí antény. Ta vaše má zisk pouze 3 dBi, tak nečekéjte zázraky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    27

    taktéž ho vlastním a chtěl bych ho vyzkoušet s Wifi.
    Problém ale spočívá v tom, že Access Point je nainstalován Pod Moravií a ode mě je to sice vzdušnou čárou cca do 1 km, ale v cestě stojí další překážky. Navíc tyto překážky stojí přímo proti nám, ale v dostatečném odstupu.

    Otázkou zůstává bude stačít na 2,4GHz stačit 10dBi reverzní ant.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    2.4GHz vadi prekazky (treba pres olisteny kastan ti to neprojde ani nahodou). Jak vypada reverzni antena? Nesplet sis to s reverznim konektorem (pigtail)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    O routerech od Tendy jsem tady na fóru již hovořil a moc je nedoporučuji a mám důvod. Tohle je právě jeden z nich. Osobně doporučuji routery od TP-Linku ideální pro domácí použití a anténky ze základu nejsou žádné 2dBi jako například u oblíbeného OvisLinku atd.

    Nicméně k problému, je tady možnost, že máte jen stažený výkon v routeru. Proto bych se nejprve podíval do administrace jaký je zvolený výkon. V případě, že je na High tak může být problém ještě v použitém FW (tak příchází na řadu upgrade FW) pokud nepomůže tak je problém asi na úrovni HW tj. anténka či nekompatibilita použitého chipu s HW doma. Není to časté, ale stává se to a poměrně dost často u čipů např. od Ralinku..

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    27

    rozhodně se zkusím ještě zeptat dalších uživatelů s tímto zařízením.
    Naposledy upraveno uživatelem token007: 20-06-2010 v 22:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Já vím, že se nejedná o žádnou slávu, ale je kupoval jsem tento router jen pro připojení mobilu na Wifi a PC přes LAN. Moje připojení je 6/1.5, takže to tento router zvládne routovat bez problému a to mi stačí.
    Ad. snížený výkon. Nikde v nabídce nastavení WLAN jsem nenašel možnost nastavit vyzařovací výkon. Router je v režimu b/g/n a kanál je použit 13.
    Ad. FW. Ten jsem musel flashnout hned po koupi, protože router s přednahraným FW se po cca 5-ti minutách vyššího zatížení "zasekl". KOntrolka stavu routeru stále blikala, ale router se nepřipojil na internet, musel jsem ho vždy přes webové rozhraní resetnout.
    Dnes se půjdu na toto zeptat do obchodu, kde jsem router koupil, jsem zvědavý, co mi nabídnou, popř. co s tím udělají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    107

    Tak router jsem již reklamoval. Bylo mi obchodem nabídnuto, že si mohu vybrat jiné zařízení, popř s doplatkem. Této nabídky bych chtěl využít, už jsem si vybral na stránkách nový reouter, ale nevím, jestli to nebude z bláta do louže. Jedná se o D-Link DIR-600 (http://www.mader.cz/product/dlink-di...er4xlan-switch ) . Jewdná se o lepší router oproti té Tendě ?
    Díky za odpověď.

    EDIT : Nebo tento ? http://www.mader.cz/product/belkin-n...s-router-4xlan
    Naposledy upraveno uživatelem Novotak33: 29-06-2010 v 17:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Router D-Link můžeš zakoupit, chybu s ním neuděláš. Případně se dají použít i modely Netgear WGR614 či TP-LINK TL-WR841ND.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. tenda W311R+
    Od tnema v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2013, 12:06
  2. Tenda W311R+ - Firewall
    Od Molo55 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-03-2012, 21:24
  3. Sítě: nastavení routeru TENDA W311R+
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 09-03-2011, 20:42
  4. WIFI router Tenda W311R+
    Od Kubajs66 v sekci Sítě
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-12-2010, 11:09
  5. Tenda W311R+ a velký ping
    Od SexX1 v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-04-2010, 23:15