Vypínání ntb při instalaci
Dobrý den, při opakované instalaci originálních XP mi ntb Amilo 2510 v části otázky zda chci nainstalovat nebo opravit XP vypne. Stává se to opakovaně a vždy v této části. Poraďte prosím.
[quote=johny__g;383094]A jinak když ho necháš běžet, tak se nevypíná?[/quote]
Měl jsem problém s přehříváním toho ntb, při instalaci os mi v půlce spadl a tím pádem je nefunkční. Přehřívání jsem opravil vyčištěním větráku a teď mám problém s tou instalací.
Měl jsem problém s přehříváním toho ntb, při instalaci os mi v půlce spadl a tím pádem je nefunkční. Přehřívání jsem opravil vyčištěním větráku a teď mám problém s tou instalací.
Hmm, prehrivani vetraku? Bylo asi hodne zaspinene zebrovani, ze??? Vetrak se toci??? Klavesnice je horka? Amila mivaji knoflik na podtaktovani procesoru o polovinu. Zkousel si to s tim?
Pokud je klavesnice horka, notas se porad prehriva. Dovolim si otazku, sundal si puvodni teplovodivou pastu a nanesl novou???? :notsure
Nasadil si spravne pasiv na misto a utahl sroubky postupne podle cisel?? Doseda spravne HeatPipe i na jadro a pameti graficke karty pripadne na ostatni chipy?? :notsure
Dalsi skutecnost jak zkusit jestli se prehriva a to ja zkousim celkem casto kdyz tam neni OS, otevrit spodni kryt dat notas treba na knizky po stranach a pustit na nej treba stolni ventilator. Tak ja treba instaluju notasy kdyz cekam, nez mi prijede nahradni ventilator. Teplota klesne i kdyz pouze sundas krytku.
Mas jedinne stesti ze Amila sou skvele resene, tj, ze se da vycistit chladic krasne za 10 minut. Na rozdil od HP u kterych musis rozebrat kompletne cely notas od zhora dolu aby ses vubec k ventilatoru a zebrovani dostal :mistake:runaway
Pokud je klavesnice horka, notas se porad prehriva. Dovolim si otazku, sundal si puvodni teplovodivou pastu a nanesl novou???? :notsure
Nasadil si spravne pasiv na misto a utahl sroubky postupne podle cisel?? Doseda spravne HeatPipe i na jadro a pameti graficke karty pripadne na ostatni chipy?? :notsure
Dalsi skutecnost jak zkusit jestli se prehriva a to ja zkousim celkem casto kdyz tam neni OS, otevrit spodni kryt dat notas treba na knizky po stranach a pustit na nej treba stolni ventilator. Tak ja treba instaluju notasy kdyz cekam, nez mi prijede nahradni ventilator. Teplota klesne i kdyz pouze sundas krytku.
Mas jedinne stesti ze Amila sou skvele resene, tj, ze se da vycistit chladic krasne za 10 minut. Na rozdil od HP u kterych musis rozebrat kompletne cely notas od zhora dolu aby ses vubec k ventilatoru a zebrovani dostal :mistake:runaway
[quote=jara-cz;383091]Dobrý den, při opakované instalaci originálních XP mi ntb Amilo 2510 v části otázky zda chci nainstalovat nebo opravit XP vypne. Stává se to opakovaně a vždy v této části. Poraďte prosím.[/quote]
Vypne se potom co si vyberes nebo primo pri vstupu do te obrazovky?
Odhadoval bych to na problem kdyz zacne zjistovat pritomnost pevneho disku, pohledej tady na foru nebo googlem AHCI ovladac pripadne vypni AHCI v BIOSu a zkus znovu.
Vypne se potom co si vyberes nebo primo pri vstupu do te obrazovky?
Odhadoval bych to na problem kdyz zacne zjistovat pritomnost pevneho disku, pohledej tady na foru nebo googlem AHCI ovladac pripadne vypni AHCI v BIOSu a zkus znovu.
[quote=|Mio|;383194]Vypne se potom co si vyberes nebo primo pri vstupu do te obrazovky?
Odhadoval bych to na problem kdyz zacne zjistovat pritomnost pevneho disku, pohledej tady na foru nebo googlem AHCI ovladac pripadne vypni AHCI v BIOSu a zkus znovu.[/quote]
Vypne se dvd mechanika,a když chci potvrdit entrem instalaci, zhasne úplně. V biosu nejde vypnout AHCI.
Odhadoval bych to na problem kdyz zacne zjistovat pritomnost pevneho disku, pohledej tady na foru nebo googlem AHCI ovladac pripadne vypni AHCI v BIOSu a zkus znovu.[/quote]
Vypne se dvd mechanika,a když chci potvrdit entrem instalaci, zhasne úplně. V biosu nejde vypnout AHCI.
[quote=Georginek;383131]Hmm, prehrivani vetraku? Bylo asi hodne zaspinene zebrovani, ze??? Vetrak se toci??? Klavesnice je horka? Amila mivaji knoflik na podtaktovani procesoru o polovinu. Zkousel si to s tim?
Mas jedinne stesti ze Amila sou skvele resene, tj, ze se da vycistit chladic krasne za 10 minut. Na rozdil od HP u kterych musis rozebrat kompletne cely notas od zhora dolu aby ses vubec k ventilatoru a zebrovani dostal :mistake:runaway[/quote]
Větrák jsem nesundával, jen jsem vyčistil chladící žebra. Kryt mám sundanej od začátku. Teplotou to už nebude, zkoušel jsem i externí větrák. Bios jsem přeinstaloval, zkoušel jsem i oddělat malou baterku...Jsem v koncích
Mas jedinne stesti ze Amila sou skvele resene, tj, ze se da vycistit chladic krasne za 10 minut. Na rozdil od HP u kterych musis rozebrat kompletne cely notas od zhora dolu aby ses vubec k ventilatoru a zebrovani dostal :mistake:runaway[/quote]
Větrák jsem nesundával, jen jsem vyčistil chladící žebra. Kryt mám sundanej od začátku. Teplotou to už nebude, zkoušel jsem i externí větrák. Bios jsem přeinstaloval, zkoušel jsem i oddělat malou baterku...Jsem v koncích
No, a to se ti to povedlo vycistit. Skoro vzdycky se musi sundat cely blok HeatPipe (tedy to medeny) odmontovat z toho vetrak a pak se teprv dostanes do prostoru kde se hromadi prach. Foto by nebylo???
Mas horkou klavesnici??
AHCI prepni na IDE
Mas horkou klavesnici??
AHCI prepni na IDE
[quote=Georginek;383206]No, a to se ti to povedlo vycistit. Skoro vzdycky se musi sundat cely blok HeatPipe (tedy to medeny) odmontovat z toho vetrak a pak se teprv dostanes do prostoru kde se hromadi prach. Foto by nebylo???
Mas horkou klavesnici??
AHCI prepni na IDE[/quote]
V mé verzi biosu není přepínač AHCI/IDE
Mas horkou klavesnici??
AHCI prepni na IDE[/quote]
V mé verzi biosu není přepínač AHCI/IDE
A to ostatni na co sem se ptal? Porad psat dokola to stejny :runaway
Pak Ti dohledam Service Manual jak je to s tim chladicem abych nekecal.
Zkousel si jet jenom na baterku, nebo jenom na kabel s vyndanou baterii???
Sorry, musim ted jit budu tu vecer po fotbale
Sorry, musim ted jit budu tu vecer po fotbale
[quote=Georginek;383208]A to ostatni na co sem se ptal? Porad psat dokola to stejny :runaway[/quote]
Chladič jsem nesundával, ani větrák páč nemám pastu
Chladič jsem nesundával, ani větrák páč nemám pastu
[quote=Georginek;383208]A to ostatni na co sem se ptal? Porad psat dokola to stejny :runaway
Sorry, musim ted jit budu tu vecer po fotbale[/quote]
Ok, dik. Zkoušel jsem jen na baterku, bez baterky i na oboje...Podle me to už teplotou po tom vyčištění není. Asi ten AHCI ovladač. Zajímevé je že bios hadr vidí...
Sorry, musim ted jit budu tu vecer po fotbale[/quote]
Ok, dik. Zkoušel jsem jen na baterku, bez baterky i na oboje...Podle me to už teplotou po tom vyčištění není. Asi ten AHCI ovladač. Zajímevé je že bios hadr vidí...
Viděl bych to IHMO spíš na vadnou desku, než problém AHCI. Vyzkoušejte nějakou Linuxovou distribuci a uvidíte.
[quote=jara-cz;383214]Ok, dik. Zkoušel jsem jen na baterku, bez baterky i na oboje...Podle me to už teplotou po tom vyčištění není. Asi ten AHCI ovladač. Zajímevé je že bios hadr vidí...[/quote]
No kdyby ho BIOS nevidel, bylo by to zajimavejsi?
Tim AHCI to spis nebude, instalace se v takovem pripade totiz chova normalne, jen ti pak zahlasi, ze nema kam instalovat, ale rozhodne se nevypne notas.
No kdyby ho BIOS nevidel, bylo by to zajimavejsi?
Tim AHCI to spis nebude, instalace se v takovem pripade totiz chova normalne, jen ti pak zahlasi, ze nema kam instalovat, ale rozhodne se nevypne notas.
[quote=zsdx;383219]No kdyby ho BIOS nevidel, bylo by to zajimavejsi?
Tim AHCI to spis nebude, instalace se v takovem pripade totiz chova normalne, jen ti pak zahlasi, ze nema kam instalovat, ale rozhodne se nevypne notas.[/quote]
taky si myslím...tak deska?
Tim AHCI to spis nebude, instalace se v takovem pripade totiz chova normalne, jen ti pak zahlasi, ze nema kam instalovat, ale rozhodne se nevypne notas.[/quote]
taky si myslím...tak deska?
A já bych zkusil chkdsk c: /f, protože pokud ti to padlo při instalaci win, tak na disku může bejt nějakej vadnej sektor a při tom,když instalační program kontroluje disk, tak to padne.:confused:
[quote=blueangel;383246]A já bych zkusil chkdsk c: /f, protože pokud ti to padlo při instalaci win, tak na disku může bejt nějakej vadnej sektor a při tom,když instalační program kontroluje disk, tak to padne.:confused:[/quote]
Zatim se tazatel nevyjadril, ale mam pocit ze i kdyby tam byl vadny sektor, tak se instalace zasekne, pripadne to hodi nejaky Error, ale urcite se notas sam od sebe nevypne. Jestli chces mit joooo jistotu, projed disk HDDregeneratorEM, ale to bych se divil
Zatim se tazatel nevyjadril, ale mam pocit ze i kdyby tam byl vadny sektor, tak se instalace zasekne, pripadne to hodi nejaky Error, ale urcite se notas sam od sebe nevypne. Jestli chces mit joooo jistotu, projed disk HDDregeneratorEM, ale to bych se divil
Co takhle vir v MBR nebo zavadeci casti disku?
Da se zkusit bootovaci CD s zero fill utilitou pro dany disk, tim by se prislo i na pripadne zavady disku, ci desky s ohledem na radic.
Pak lze z bootovacího CD pustit memtest, vadna deska ci pameti by jej nenechali projit.
Pokud nema v BIOS prepinani AHCI a zaroven ma S-ATA radic tak lze z bootovaciho CD flashnout novy BIOS ktery uz bude mit prepinac AHCI.
Live CD nejake distribuce linuxu by tez vypsalo pripadnou zavadu pri bootovani.
A taky je tu moznost poskozenych souboru/instalacniho media tech windows.
Da se zkusit bootovaci CD s zero fill utilitou pro dany disk, tim by se prislo i na pripadne zavady disku, ci desky s ohledem na radic.
Pak lze z bootovacího CD pustit memtest, vadna deska ci pameti by jej nenechali projit.
Pokud nema v BIOS prepinani AHCI a zaroven ma S-ATA radic tak lze z bootovaciho CD flashnout novy BIOS ktery uz bude mit prepinac AHCI.
A taky je tu moznost poskozenych souboru/instalacniho media tech windows.
[quote=Georginek;383403]Zatim se tazatel nevyjadril, ale mam pocit ze i kdyby tam byl vadny sektor, tak se instalace zasekne, pripadne to hodi nejaky Error, ale urcite se notas sam od sebe nevypne. Jestli chces mit joooo jistotu, projed disk HDDregeneratorEM, ale to bych se divil[/quote]
Ale stejně bych to zkusil, třeba vyndat disk z ntb a připojit ho do desktopu a projet to. Prostě mi připadá divné, že se to děje právě když si win osahávají disk.
Ale stejně bych to zkusil, třeba vyndat disk z ntb a připojit ho do desktopu a projet to. Prostě mi připadá divné, že se to děje právě když si win osahávají disk.
[quote=blueangel;383461]Ale stejně bych to zkusil, třeba vyndat disk z ntb a připojit ho do desktopu a projet to. Prostě mi připadá divné, že se to děje právě když si win osahávají disk.[/quote]Stačí vadný řadič a je to. Mě se zdá zase málo pravděpodobné, že by se notebook vypnul na základě vadného disku. Minimálně by vyhodil nějakou tu chybu.
zkusil jsi instalaci na baterku? bez napájení ze sítě?
podobnej nevyzpytatelnej efekt dělá přerušená zem v napájecím konektoru.
a tydle mrchy na to trpí. jeden takovej jsem opravoval.
a tydle mrchy na to trpí. jeden takovej jsem opravoval.
[quote=Marenek;383514]zkusil jsi instalaci na baterku? bez napájení ze sítě?
a tydle mrchy na to trpí. jeden takovej jsem opravoval.[/quote]
Ahoj, zkoušel jsem s baterkou, bez i oboje. Dík
a tydle mrchy na to trpí. jeden takovej jsem opravoval.[/quote]
Ahoj, zkoušel jsem s baterkou, bez i oboje. Dík
[quote=|Mio|;383414]Co takhle vir v MBR nebo zavadeci casti disku?
A taky je tu moznost poskozenych souboru/instalacniho media tech windows.[/quote]
Ahoj, nemám páru kde bych sehnal toto bootovací cd. Zkoušel jsem přeinstalovat bios, vše ok ale zase jen stará verze bez nových řadičů. Ani nový bios jsem nesehnal. Podle mě by mě ušetřil spoustu trápení a času.
A taky je tu moznost poskozenych souboru/instalacniho media tech windows.[/quote]
Ahoj, nemám páru kde bych sehnal toto bootovací cd. Zkoušel jsem přeinstalovat bios, vše ok ale zase jen stará verze bez nových řadičů. Ani nový bios jsem nesehnal. Podle mě by mě ušetřil spoustu trápení a času.
[quote=blueangel;383246]A já bych zkusil chkdsk c: /f, protože pokud ti to padlo při instalaci win, tak na disku může bejt nějakej vadnej sektor a při tom,když instalační program kontroluje disk, tak to padne.:confused:[/quote]
Už mám za sebou hodně instalací, pokaždé je to originál, prostě win je win, ale toto jsem nezvládl. Vše je ok až do doby, když se zeptá co chci udělat a ještě než potvrdím enterem instalaci, přestane se točit dvd mechanika a okamžitě se vypne kompl.
Už mám za sebou hodně instalací, pokaždé je to originál, prostě win je win, ale toto jsem nezvládl. Vše je ok až do doby, když se zeptá co chci udělat a ještě než potvrdím enterem instalaci, přestane se točit dvd mechanika a okamžitě se vypne kompl.
[quote=|Mio|;383414]Co takhle vir v MBR nebo zavadeci casti disku?
S linuxem nemám žádnou zkušenost, před tebou už to taky jeden nabízel
S linuxem nemám žádnou zkušenost, před tebou už to taky jeden nabízel
[quote=jara-cz;383980]S linuxem nemám žádnou zkušenost, před tebou už to taky jeden nabízel[/quote]
Staci pouze stahnout live CD (napr. to ubuntu), vypalit a nabootovat. Nic slozityho a pokud nejsi nejakej antitalent, tak nebudes mit problemy linux ovladat (aspon zakladni ukony).
Staci pouze stahnout live CD (napr. to ubuntu), vypalit a nabootovat. Nic slozityho a pokud nejsi nejakej antitalent, tak nebudes mit problemy linux ovladat (aspon zakladni ukony).
[quote=jara-cz;383980]S linuxem nemám žádnou zkušenost, před tebou už to taky jeden nabízel[/quote]
hele ale to je pravda: pokud máš disk čistej, klidně tam frkni ubuntu. instalace je podle mých zkušeností rychlejší a jednodušší než windows ;)
buďto to pojede nebo ne a když ne, tak to třeba řekne proč.
hele ale to je pravda: pokud máš disk čistej, klidně tam frkni ubuntu. instalace je podle mých zkušeností rychlejší a jednodušší než windows ;)
buďto to pojede nebo ne a když ne, tak to třeba řekne proč.
Podľa linku na technickú podporu Fujitsu-Siemens pre uvedený model nie je podpora pre XP ale len pre Vista 32bit. Skús inštalovať Vistu.
Môžeš skúsiť nabootovať s externého zariadenia napr. USB klúča s predinštalovaným linuxom a skús odstrániť a znova vytvoriť partíciu pre win -pozor, prídeš o údaje v tejto partícii! Potom opäť inštaluj win z CD/DVD.
Nakoniec by som skúsil zmazať CMOS a nastaviť default, ak to nepomôže tak preflashovať BIOS, atď...
Môžeš skúsiť nabootovať s externého zariadenia napr. USB klúča s predinštalovaným linuxom a skús odstrániť a znova vytvoriť partíciu pre win -pozor, prídeš o údaje v tejto partícii! Potom opäť inštaluj win z CD/DVD.
Nakoniec by som skúsil zmazať CMOS a nastaviť default, ak to nepomôže tak preflashovať BIOS, atď...