Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nemůže načíst operační systém

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Párkrát za sebou se mi objevily "modré stránky" s hláškou něco jako IRQ DRIVER NOT LESS OR EQUAL, restartoval jsem, vše naběhlo.. a znovu. Pak jsem zkoušel odpojit modem (modrou smrt jsem zažil na winXP poprvé po třech letech právě když jsem před měsícem napojil ADSL modem XAVI) a běželo to normálně. Jakmile jsem jej připojil, opět #chcíp#. Po restartu už systém ovšem ani nenaběhl :-(. Vždy skončím na hlášce z nadpisu (nebo prostě tak něco). Navíc ten parchant šišlá. What am I supposed to do?!
    Nemam boot disketu, nemam FDD mam jen instal CD windowsů.
    konfigurace:
    Win XP SP2, AMD Duron 1200Mhz, 640MB RAM, QDI nevimjaká deska, Geforce 2 MX 400 64MB, HDD WD 400 BB 7200. Síťovka REALTEK měsíc stará, jinak to celé běží pátým rokem...

    Před posledním zhroucením jsem spouštěl AVG scan, a systém byl čistej.

    Poraďte prosím rychle, během půl hodiny musím tenhle PC opustit, dík.

    Jen ještě dodatek - grafika OK, všechno naběhne a odpípá normálně až po tu část, kdy by se měl začít spouštět win a jestli mi odešel disk... jak to poznám?
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 23-03-2007 v 20:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Tak jste to nestihli.. a to jsem čekal skoro hodinu. Nojo, pátek večer... taky někam vypadnu, alespoň mám důvod ...

    Ale pište pls, někdy to vyřešit musim..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    to muze byt cokoliv. tohle jsem jednou zazil u vadny pameti, konfliktu irq a u instalace zone alarmu (nebo keria???)...

    opis sem i ty cisla dole....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    ...opis sem i ty cisla dole....
    čísla dole?? nemůžu nabootovat systém, jaký čísla?? jestli jde o ty věcičky z "modrých stránek" tak teď už dlouhodobě potkávám jen dosovské černo!

    Já právě docela dlouho předtim nic neinstaloval ani nepřipojoval a najednou tohle...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Tak jestli TOHLE byl nějaký vir, byl to největší prevít, jakého jsem měl to "štěstí" potkat.

    Když jsem spustil instalaci windows (což se mi nakonec přendáním CD do druhé mechaniky, která byla nastavená na bootování, povedlo) ukázalo se mi rozdělení disku (40GB na dva 20 GB oddíly). Disk C, tedy systém apod, se ovšem jevil jako neznámý systém souborů, navíc nezaplněný. Naproti tomu disk D byl OK. Vzhledem k tomu, že céčko neobsahovalo příliš důležitých dat (...až na všechny mé grafické a web designy za poslední rok.. TEĎ JSEM SI TO UVĚDOMIL!!! zatraceně..) neměl jsem nervy na nic jiného než formát. Teď už instaluji zpátky software.

    Mohl tohle způsobit vir? Ještě před posledním zhroucením systému jsem uskutečnil scan pomocí ráno aktualizovaného avgčka. Systém nenaběhl ve chvíli, kdy jsem "modrým stránkám" dovolil dokončit "výpis RAM na disk", ale možná je to jen náhoda..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    hm.. mozna by pomohl jenom obycejny fixboot z konzole XPcek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    ten jsem zkoušel - no luck. Respektive prostě to potom stejně nenaběhlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele grimmi
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    43

    Vim, že je teď už pozdě, ale neměl jsi to ADSL XAVI připojené přes USB?
    Rozhodně by měl být přes Ethernet.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaký mobilní operační systém preferujete?
    Od husky14 v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 24-03-2011, 14:06
  2. Problémy s PC (HW/SW): operační systém win xp
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-11-2009, 15:17
  3. Zavirovaný operační systém
    Od Kozic83 v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-12-2006, 19:18
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-08-2006, 23:14
  5. Webový operační systém
    Od Wlcheck v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-07-2006, 09:59