ad slaby: a to je prave to co jsem oznacil jako zavadejici. Porovnavas zpracovani notebooku z uplne jine tridy s low-end (value) notebooky o kterych je zde rec. Notebooky v teto tride proste nejsou vhodne na nejake spacirovani. Ovsem preneseni v ramci baraku a nebo domovem a skolou je mozne i bez toho, aby se majitel musel vazne strachovat o preziti notebooku. Brasna ho dostatecne uchrani.
ad 320 HDD: to je uplne to same jako dokoupit USB hub. Dodatecna investice. Ano ci ne? Hry, fotky, video HDD snadno zaplni. Duvod proc je dnes standard 500vka. Jinak naprosto souhlasim se zalohovanim.
Nevyvozoval jsem z toho vubec nic. Pouze jsem se o tom zminil. Pokud prochazis tato fora, nejsem jediny kdo v pripade Aceru nebo Asusu prida poznamku "Pozor na ne, mohou (ale nemusi) byt problemove".
100mbit/gbit: 100 mbit pro beznou domaci praci a internet uplne staci. Pokud planuji, ze moje cela domacnost bude vyuzivat digitalni uloziste dat (videa atp.), tak zamozrejme gbit lan. V tomto pripade, ale pani/slecna nic takoveho neuvadi. Proto nepovazuji tento parametr notebooku za podstatny.
ad klavesnice: Vubec se nedim. Ale to je pripad na doma, kde pres hub pripojis veskera dodatecna zarizeni (snad jen krome HDD -> e-sata). Rec byla o preneseni. Nepredpokladam, ze napriklad na navsteve u pribuznych budes s notebookem seriozne pracovat. Jen jim ukazes fotky z dovolene a na to clovek klavesnici opravdu nepotrebuje. Proto mi prisel priklad s klavesnici ponekud smesny. Dokonce ani v business sfere, kde manageri pisi zpravy na zasedani a nebo novinari pisi clanky z ruznych veletrhu nebo sportovnich akci se pripojeni externi klavesnice nekona. V press centrech jsou jen stoly, el. zastrcky a maximalne LAN pripojka. Opet toto neni v tomto pripade faktor.
Vytahl jsem dva parametry, ktere po nakupu notebooku uz nelze ovlivnit. CPU a GPU. Ty jsou mozne porovnat bez subjektivnich pocitu. Zaver nebyl, ze je to nejlepsi notebook. Zaver byl, ze ma sve parametry vyvazene.