Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: aktualizace BIOSu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    Dobrý den
    Mám základní desku K9N6SGM-V a koupil si k ní novej procesor a četl sem, že bude zřejmě potřeba aktualizovat BIOS. Mám verzi 1.7 a bude potřeba 1.A.
    Tak sem se chtěl zeptat jak to mám aktualizovat,abych něco nepokazil případně jestli to de přes flešku, protože disketovou mechaniku nevlastním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od Daniel94 Zobrazit příspěvek
    Dobrý den
    Mám základní desku K9N6SGM-V a koupil si k ní novej procesor a četl sem, že bude zřejmě potřeba aktualizovat BIOS. Mám verzi 1.7 a bude potřeba 1.A.
    Tak sem se chtěl zeptat jak to mám aktualizovat,abych něco nepokazil případně jestli to de přes flešku, protože disketovou mechaniku nevlastním.
    ze stranek MSI co jsi jdal do odkazu desky si stahni MSI live update , tenhle program by ti mel nabidnou veskery aktualizace ovladacu a biosu, posleze stahnout a nahrat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    To jsem si stáhnul, ale žádný aktualizace to nevyhledalo, tak to chci nainstalovat ručně, nebo nemá to náhodou automatický updater přímo v biosu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od Daniel94 Zobrazit příspěvek
    To jsem si stáhnul, ale žádný aktualizace to nevyhledalo, tak to chci nainstalovat ručně, nebo nemá to náhodou automatický updater přímo v biosu?
    kdyz das v tom msi live update zalozku live update a zaskrtnes manual v levo ve slopci a vyberes jen bios a das hledat, tak to zadnej bios nenajde???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    nenajde
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    140

    Citace Původně odesláno od Daniel94 Zobrazit příspěvek
    nenajde
    v tom pripade bych si vytvoril bootovateklny cd , a nahral na nej sposteci soubory napriklad ze sposteci diskety + k tomu vypalil samotny bios s programem afudos kterym bych preflesoval bios
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    Odtuď jsem si stáhnul 7309V1.A a extrahoval na USB flash disk naformátovaný na FAT32 bude to stačit nebo se tam mají přidat ještě ňáký soubory?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Odkaz na procesor není funkční. Na stránce výrobce se koukni do záložky CPU Support List, jaký BIOS je pro tvůj procesor potřeba ... zkontroluj jestli musíš flashovat či nikoliv. Pokud ano, stáhni si poslední verzi BIOSu. Postup pro správné flashování BIOSu je popsán ZDE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    Tkže si stáhnu od výrobce nejnovější verzi BIOSu to je 7309v1C a pak ty soubory přetáhnu na flešku a pak v DOSu napíšu \ AFUD4281.exe A7309NMS.1C0 \ a pude to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    tady máš návod přímo ze stránek od MSI
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    A na tu flešku dát jenom soubory z to ZIPu nebo ještě jiný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    A na tu flešku dát jenom soubory z to ZIPu nebo ještě jiný?
    Mám tam AFUD4281.exe, A7309NMS.1C0, 7309v1x.txt, How to flash the BIOS.DOC
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Ano podle toho návodu rozbalíš zip. soubor zkopíruješ na flešku. Ale flaška musí být bootavací nebo tady
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    23

    Uf tak flashování proběhlo úspěšně, to mi spadl veliký BIOS ze srdce. Moc vám děkuju za rady. Teď už jenom vyměnit starý procesor za nový, nemáte ňáký rady jak vyndat procesor, protože se nechce pustit socketu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Páčku vedle socketu jsi povolil (nadzvednul)?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Aktualizace BIOSU GTX580
    Od zajdax3 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-03-2012, 17:01
  2. Socket AM2/AM2+: Aktualizace BIOS
    Od sitysoft v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 17:14
  3. aktualizace
    Od bedane v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 19:50
  4. Aktualizace BIOSu Gigabite MA78G-DS3H??
    Od GUGA74 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-03-2009, 00:48
  5. aktualizace BIOSU
    Od HeLL_Killer v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 09-03-2008, 14:10