Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: Nechce bootovat z DVD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Dobry den, dnes jsem poskladal novy PC (muj prvni) po stisknuti tlacitka se vse zda dobre - pipnuti, pote reklama Gigabyte (mam MB od gigabyte) a potom se ukaze bios. Myslel sem ze kdyz vlozim do DVD mechaniky instalacni CD s Win7 a zmacknu save&exit tak se po restartu zacne instalovat OS, ale nestane se tak. Zase se ukaze to same, reklama a pote bios. Bootovani je nastaveno 1. HDD (novy prazdny) 2. CD. Vubec si s tim nevim rady a doufam ze sem pri skladani neudelal chybu. Jeste sem nikdy PC neozivoval ani neskladal. Mam tam starsi mechaniku pripojenou pres siroky paskovy kabel, ale daval sem tam i novou pripojenou pres SATA kabel a vysledek je stejny. Sestava je zde, jen procesor sem vzal nakonec AMD Athlon 635: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...JD01WI401QW601

    Dekuji predem za jakoukoli odpoved a radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Takže:
    Do BIOSu se dostanete stisknutím tlačítka Del při startu počítače.
    Potom v menu vyberte "Advanced BIOS Features"
    pak "First Boot Device"
    First/Second/Third Boot Device // pořadí v kterém se budou bootovat jednotlivé zařízení (CD, HDD atd.)
    Tam vyberte předpokládám, že +/- Vaší DVD mechaniku.
    ESC se vrátíte zpět a F10 uložíte nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    No ono me to hodi do biosu samo, nemackam nic. Nekdy to 4-krat pipne a pak jde do biosu. Nastaveno mam boot first z CD. Mechanika je v biosu videt, takze system ji bere. Ale pri dalsim startu me to zase samo hodi do biosu. Uplne stejne jako prvne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Nemáte náhodou jumper na desce na CLEAR CMOS? Defaultně tam žádný být nemá. Měl by být vedle PCI slotu. To 4 pípnutí by měla být chyba systémového časovače. Osobně jsem se s takovou chybou ještě nesetkal.

    Možná je to trošku něco jiného, ale: Máte dobře nastavený harddisk?
    Ensure OnChip SATA Controller is enabled under Integrated Peripherals. To enable RAID for the SATA2_0/1/2/3 connectors, set OnChip SATA Type to RAID. To enable RAID for the SATA2_4/5 connectors, set OnChip SATA Type to RAID and set OnChip SATA Port4/5 Type to As SATA Type (Figure 1).
    V Biosu:
    OnChip SATA Controller [Enabled]
    OnChip SATA Type [RAID]
    OnChip SATA Port4/5 Type [As SATA Type]


    U Vás asi nebude SATA Type na RAID (předpokládám, že nebudete chtít RAID), ale nevím co jsou tam jiné volby (nemám ten počítač před sebou )
    Naposledy upraveno uživatelem xmarek: 24-06-2010 v 18:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    neni tam. sou tam jen dva piny ale spojene nejsou nicim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Tak sem nastavil jak pisete a po pipnuti se zobrazila na pul sekundy cerna obrazovka vypsala neco o RAID a nazev disku a pote zase bios... Hodim sem ted fotky nastaveni BIOSU, treba pomuzou...

    EDIT: a s tim 4 pipnutim sem se spletl, spis to tak nekolikrat za sebou rychle zatuka ani to neni pipnuti... JE to tak 8-10x za cca 0,8 sekundy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Kromě frequence procesoru Dle ceníku: Frekvence jádra 2.8 GHz Dle BIOSu: 2.9 GHz by to mělo být O.K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Psal sem na zacatku, nakonec sem vzal procesor jiny... V cem by tedy mohla byt chyba? Nenapada me jak postupovat dal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Tak tj. Procesor by měl být podporovaný od verze F1 což, je First Release, takže v tom problém nevidím.
    http://www.gigabyte.cz/products/mb/c...t-usb3_10.html

    Taky mě nic nenapadá. Zkontrolujte HDD a DVD jestli jsou v režimu Single.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Kde to najdu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    http://studynotes.net/images/seagate-jumpers.gif Pozor u Vás se to může lišit. Mělo by to být vyobrazeno na disku. Jinak podle toho plánku je asi jedno jestli je to muster nebo single.

    Vyzkoušel bych režim "Load Optimized Defaults" a pak bych nastavení uložil. V nejhorším případě se to dá nastavit znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Nevim o cem ten obrazek pojednava, myslite zapojeni harddisku kabelem?
    K tomu vyresetovani nastaveni, to sem zkousel akorad sem potom prehodil aby bootoval prvni z CD. Na vypisu pri zapnuti se ukazuje verze BIOSu F1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od pheno Zobrazit příspěvek
    Nevim o cem ten obrazek pojednava, myslite zapojeni harddisku kabelem?
    Na disku jsou jumpery podobné těm na desce. Pro správný chod disku (DVD apod) je zapotřebí tyto jumpery dobře nastavit, nebo se v některých případech může stát, že počítač ani nenajede do BIOSu. Důležité je to zejména v případě, že máte např. dva disky na jedné kšandě (což se týkalo zejména PATA zařízení). Upřímně SATA jsem na jedné kšandě ještě neviděl. (a ani nevím jestli to jde).

    Jinak BIOS by měl být kompaktibilní. Dotaz: Nedá se ten BIOS při startu nějak přeskočit? Třeba F12 (pro pokračování apod)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Po stisku F12 se nedeje nic... Melo by to skocit na bootovani, ale je tam zase bios. Jedine ten TAB na chvili zdrzi bios. MEchaniku pouzivam z jineho PC a tam fungovala bez problemu. Muze byt nekde jinde napr. v zapojeni komponent chyba? JIank uz opravdu nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SUSE nechce bootovat
    Od Overdose v sekci OS Linux
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-01-2012, 07:36
  2. PS nechce bootovat
    Od BartOOlomej v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-12-2010, 17:05
  3. jak bootovat
    Od Majki246 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-09-2009, 16:27
  4. Ne a ne začít bootovat ....
    Od Gesor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 21:03
  5. Nelze bootovat
    Od Clawner v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-04-2009, 09:23