Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Uštímputé kabely u zdroje, napájet?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Merlin-alfa
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Dobrý den, mám ryze technický problém, koupil jsem tuto http://www.aukro.cz/show_item.php?item=1077041195 skříň s tím že je k ní 300w zdroj, skříň přišla vcelku v pořádku zdroj však s uštípnutým kabelem napájení desky.
    Moje otázka zní: Když napájím stejné barvy k sobě, půjde zdroj používat? Podle nákresu co jsem našel http://www.google.cz/imgres?imgurl=h...j8MISkOMLuuLMC jsou napětí na každé větvi se stejnou barvou totožné, ale co proudy? Není nějaká větev více vytížená a nedává větší výkon? Děkuji za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Zozente si iny zdroj. Okrem toho ze su tie kable odstrihnute z nich dobrych 40-50cm aj chyba, takze ku konektoru to nedotiahnete.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Merlin-alfa
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Kabely samozřejmě můžu prodloužit, jde mi čistě o proudy protékající kabely
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No kdyz to napajis k sobe, spravne jak to ma byt, nemel by byt problem. Ale je to samozrejme o hubu, pokud tam udelas studenak, nebo neco spatne, riskujes odpaleni. Nebo pouzit svorky a na druhou stranu koupit novou koncovku. Jenze na to zas potrebujes extra klesticky.
    BTW: A to jeste to musis napajet 2x na kazde strane, protoze mas ten kabel kratky. Krom toho ten zdroj je nejaky smejd a ja Ti urcite doporucuji radsi koupit novy. Pokud si jooo sporilek, tak starsi ale nejake "kvalitni" znacky. 300W zdroj sezenes za par Kc...

    Ja osobne bych to zvazil u draheho zdroje rekneme nad 4 tisice, ale vzhledem k cene tohoto zdroje - kde realna hodnota s "neprestipnutymi" kabely je tak 300Kc max je to risk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Tak za tohle by měl dostat minimálně neutrál, osobně bych dal negativ.
    Opravit to půjde, např v GM si kup kabely patřičné délky (stejných nebo obdobných parametrů), zaletuj a zaizoluj.

    2 faugusztin Chybět tam nemusí ani centimetr, mám 250W PSU které má sotva 10cm dlouhý kabel s ATX konektorem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Kozous, no ale neporovnavajme custom HP/Dell zostavy so specifickymi doskami, zdrojmi a rozlozenim s uplne beznou skrinkou, ktoru kupis aj v obchode (Asus TM211) :
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52119
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Merlin-alfa
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Tak to vypadá že se ten zdroj asi pokusím někde střelit, má být na nový PC a raději obětuju 700,- než to riskovat protože půjdu místo práce studovat .
    Rovnou asi koupím tenhle s 80+ http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=84512
    Jinak s prodejcem jsem se domluvil na vrácení části peněz, alespoň se k tomu umí postavit když už je to blb
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Za ty prachy raději Seasonic Energy Knight SS-350ET 350W OEM
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61623 tady je ale o neco drazsi....
    Fortron bych nebral ( ty levny jsou EC s nalepkou Fortron) a logo 80+ na levnejsich Fortronech neni oficialni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Merlin-alfa
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    49

    Tak děkuji za rady, ještě to promyslím. Pomohlo mi to.

    PS: Nechce někdo bezdrátový zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    zdroj rozober a vyber z neho ventilator, ... nenapada ma nic uzitocnejsie na co by sa este dal pouzit
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Citace Původně odesláno od Pabler Zobrazit příspěvek
    ... nenapada ma nic uzitocnejsie na co by sa este dal pouzit
    Pokud zdroji nic není, lze jej využít např. jako napájecí transformátor pro osvětlení
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. kabely utp stp cat6 ????
    Od Swep v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-12-2011, 16:25
  2. Kabely ve skříni
    Od Benbow v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-03-2011, 18:40
  3. jak napájet konektor
    Od marekpevný v sekci Audio
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 28-04-2009, 08:40
  4. Umí dokovací stanice HP napájet notebook?
    Od xslide v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 18-04-2009, 10:58
  5. utp kabely
    Od petr.svec v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 18:25