Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Win 7 + wifi pripojeni

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Dobry den. Tento tyden sem stavel novou sestavu, jako pripojeni k internetu sem byl nucen pouzit bezdratovou wifi kartu. V dome mame wifi router, na ktery jsou pripojeny dva PC (XP) pomoci kabelu, jeden NB (Vista) a jeden mobilni telefon pomoci wifi. Nevim cim to je, ale kdyz se snazim o pripojeni s novym pocitacem (Win 7) tak se mi casto ukazuje napr. "Pripojeno - Identifikace" nebo "Omezene pripojeni" a internet mi nejde. Uz sem ale parkrat pripojen byl, nekdy na par minut, jednou na cely vecer. Nemam tuseni jestli je to nastavenim routeru nebo neceho v PC. Kvalita signalu se pohybuje okolo 40%, router je na pude a ja sem pod ni v prvnim patre. Vyrobce karty na svem oficialnim webu nema podporu Win 7, ale na internetu jsem nasel komentare lidi, kterym Win7 + tato karta funguje dobre. S nastavenim routeru jsme zatim nemeli problem, ale Win7 jsme az dosud nepouzivali. Prikladam odkaz na kartu a router. Pokud by mi nekdo z uzivatelu Win7 nebo tohoto fora pomohl s nastavenim byl bych moc rad.
    Karta: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UG0UBRJD
    Router: http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-r...524-d71983.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Tak mam nejake novejsi poznatky. Otocil sem PC tak, aby nebyla antena skryta mezi posteli a stolem. Natocil sem antentu kolmo k pozici routeru. Router je vzdalen asi 5m ale je to pres stenu a strop. Sila signalu je cca +-50%. Internet uz na PC chytam, nastaveni asi tedy "jakstaks" muze byt.
    Mam ale stale problemy pri pripojeni vice pocitacu, vetsinou vecer (jeden PC kabelove a jeden NB bezdratove), v tehle dobe vetsinou nechytam zadny internet a pise se mi "Pripojeni neni k dispozici". Stejne tak se mi stava, ze pri stahovani vetsich souboru (asi pres 100mb??, neni to vzdy stejne) se stahovani stopne a me to odpoji od internetu. Pomaha se znovu pripojit pres spravce siti a znovu zadat heslo...

    Poradil by mi nekdo co s tim? Uvazuji o nakupu smerove anteny, ale nechtel bych utratit par stovek pokud by problem byl jinde. Mam jeste cca 10 dni na vraceni zbozi, takze bych treba vratil PCI kartu a vzal jinou, ale opet by bylo dobre vedet jestli to vyresi muj problem.
    Predem dekuji za jakekoliv rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od pheno Zobrazit příspěvek
    Tak mam nejake novejsi poznatky. Otocil sem PC tak, aby nebyla antena skryta mezi posteli a stolem. Natocil sem antentu kolmo k pozici routeru. Router je vzdalen asi 5m ale je to pres stenu a strop. Sila signalu je cca +-50%. Internet uz na PC chytam, nastaveni asi tedy "jakstaks" muze byt.
    Mam ale stale problemy pri pripojeni vice pocitacu, vetsinou vecer (jeden PC kabelove a jeden NB bezdratove), v tehle dobe vetsinou nechytam zadny internet a pise se mi "Pripojeni neni k dispozici". Stejne tak se mi stava, ze pri stahovani vetsich souboru (asi pres 100mb??, neni to vzdy stejne) se stahovani stopne a me to odpoji od internetu. Pomaha se znovu pripojit pres spravce siti a znovu zadat heslo...

    Poradil by mi nekdo co s tim? Uvazuji o nakupu smerove anteny, ale nechtel bych utratit par stovek pokud by problem byl jinde. Mam jeste cca 10 dni na vraceni zbozi, takze bych treba vratil PCI kartu a vzal jinou, ale opet by bylo dobre vedet jestli to vyresi muj problem.
    Predem dekuji za jakekoliv rady.
    Vzhledem k popisovanym nestabilitam predevsim ve vecernich hodinach bych to videl na ruseni nekym, kdo wifi pouziva v tuto dobu na stejnem/blizkem kanalu. Vyzkousel bych predne oskenovat okolni wifi site a podivat se na jakych kanalech vysilaji a pro router pak nastavil kanal co nejdale od ostatnimi pouzivanych. Jelikoz se u WiFi b/g na 2.4GHz sousedni kanaly castecne prekryvaji, rusit muze i vysilac na sousednich kanalech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Je to mozne, ale kdyz se podivam na dostupne site tak vidim jen tu nasi. Spise mi pripada, ze router se mnou nekdy nekomunikuje, napr. kdyz ho zamestnavaji ty dva dalsi PC. Je to mozne? Jinak nevim, ale odpojuje se to i kdyz jsou vsechny ostatni PC vyple...
    Jinak na stejnem miste mi bezi internet na mobilu bezproblemove.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Mozne je samozrejme vsechno, ale povazoval bych to za nepravdepodobne. Sam mam WiFi router Asus a nikdy jsem problemy s vicenasobnym pripojenim pres kabel nebo WiFi nezaznamenal. Pokud se to ale odpojuje i kdyz je vse vyple a naopak jede bez problemu s jinym zarizenim take pripojenym pres WiFi tak bych zacal hledat problem v te WiFi karte do PC. Idealni by bylo, otestovat ji nekde treba u kamarada aby bylo jasne, jestli je to zpusobeno prave ji nebo je treba hledat problem jinde.

    Citace Původně odesláno od pheno Zobrazit příspěvek
    Je to mozne, ale kdyz se podivam na dostupne site tak vidim jen tu nasi. Spise mi
    pripada, ze router se mnou nekdy nekomunikuje, napr. kdyz ho zamestnavaji ty dva dalsi PC. Je to mozne? Jinak nevim, ale odpojuje se to i kdyz jsou vsechny ostatni PC vyple...
    Jinak na stejnem miste mi bezi internet na mobilu bezproblemove.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Uz me to stve. Internet je cim dal horsi... Obcas to najede na jednu stranku pak to spadne. Jindy se to vubec nepripoji. Porad "Omezeny pristup". Nastaveni by melo byt bezproblemu, router by se mel chovat normalne. Rozhodl sem se asi zkusit vratit stavajici kartu a zkusit jinou. Co sem se dival na internet tak Windows 7 64-bit si se vsemi kartami nemusi rozumet. Doporucili by jste mi prosim, nekdo z vlastni zkusenosti nejakou kartu, ktera by mela prijmout signal na vzdalenost cca 5m (pres strop a jednu stenu, router je na pude a ja v patre pod nim nicmene sikmo, neni primo nademnou). Stavajici "levna" TP-LINK karta me moc o sve sile nepresvedcila, hlasi sice okolo 35,40 nekdy az 50% ale na internet to asi nestaci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    82

    Zkousel jsi u toho D-Linku nahrat novy firmware? Mam od nich jiny model a celkem vyrazne mi to pomohlo!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    52

    Ano, cca 2 dny zpet. verze V2.07. Novejsi jsem na sou revizi B na D-LINKu nenasel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    1

    Dobry den mám problém s připojením. Mám wifi router tenda w306r a v pohodě se na něj připojím ale spojení s internetem trvá tak minutu a už se to musí znova připojovat, což je dost otravné a navíc tak nemůžu plnohodnětně používat programy jako třeba icq. Nevíte proč dochází k těmto výpadkům. Internet prohlížím na notebooku lenovo y560. Prosím o radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pomoc s připojení Wifi k pc
    Od Philius v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-11-2014, 15:45
  2. Problem s pripojeni Wifi
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 27-07-2011, 21:55
  3. Sítě: wifi připojení
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 16:46
  4. WiFi připojení k IT
    Od cz3ko v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-09-2009, 18:50
  5. připojení WIFI
    Od Rezina v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 10:01