Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Nejde nainstalovat novy HDD,stary vadny.

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Prosim o radu.
    Kaput stary HDD WD/ po nekolikakere oprave regeneratorem,stejne nakonec po pul roce HDD skoncil.Nebylo ted ani mozne spustit bootovani regeneratoru v BIOS.Jen cvaklo/odcvaklo nacitaci raminko HDD.Ale HDD byl porad videt v uvodni obrazovce BIOS po zapnuti PC.
    Ve vyplem stavu PC jsem odpojil stary HDD WD Caviar 160GB a pripojil novy HDD WD 160GB Blue caviar.Po zapnuti PC vsak novy HDD neni detekovan v BIOS a samozrejme nejde ani nainstalovat Windows.
    Zkousel jsem znovu pripojit i stary HDD a ani ten uz nebyl v BIOS detekovan,ac pred 1. odpojenim byl detekovan.
    V BIOS je vse snad OK nastaveno.IDE configuration>SATA operatin mode...non RAID. SATA1....not detcted.Vse tak nejak dle chytre knizky nastaveno.
    Omluvte text bez hacku a carek,mam najety na porouchanem PC,OS Win mini jen pres DVD.

    Pc > 2x512mb DDR 400
    P4 prescott 640 3.2GHz 775
    DL DVD LG GSA 4167
    novy HDD WD 1600 AAJS Blue Caviar
    MB ASRock 775Dual 880Pro S775 VIA
    GK Club 3D NVidia GF 6200TC
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Zkuste načíst v biosu jeho default nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Default by mel byt i tim ze jsem vyzkratoval jumper Cmos pameti a potvrdilo se me to tak,ze jsem musel znovu nastavit BIOS>vypnout RAID apod.
    Vy ale myslite default nastavit primo uvnitr BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Přes Clear CMOS se BIOS také vrátí do defaultu, každopádně by mi bylo divné, že by v defaultu bylo nastaveno RAID místo Native IDE (nebo Legacy IDE, nevím jak je to v tom BIOSu popsáno).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Zkus jeste jiny kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Tak jsem dal default i primo v BIOS a klasika,nastaveni BIOS se dalo jako pri vyzkratovani jumperu.
    Jinak v defaltu se standartne v BIOS v IDE configuration nastavi SATA operation mode na RAID, a ten musim rucne prestavit na non RAID.Nevim co s tim kramem dal.Kabel fungoval normalne pri starem HDD,nebylo tereba s nim sachovat a tudiz by nemel byt vyglajdany,ale zkusim ho zapojit opacne.
    Jinak jeste na starem HDD byla propojka jumperem na 8pinovem konektoru,propejene 2piny,zkousel jsem jej predelat na novy HDD uz na dve ruzne pozice a NIC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Jeste jsem se chtel zeptat na pripojovani a odpojovani HDD,je mozne ze jsem pozdej HDD odpojoval a pripojoval i pod napetim.V chytre knizce jsem pote v priloze nasel ze se musi dodrzet presny postup pri pripojovani i odpojovani HDD[asi jen pod napetim,ne?], jinak tam pisi neco o ztrate dat,pokud se postup nedodrzi.Ztrata dat z noveho prazdneho HDD je asi nesmysl,ale nesmaze to nejake data z zakladni desky, BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Disk je SATA-3G a deska jenom SATA-150 tak by bylo asi třeba nastavit jumper - podle jumper guide
    http://www.wdc.com/en/library/eide/2579-001037.pdf
    by to měla být druhá řada pinů zleva (obrázek na první stránce, poslední dole s č. 4).

    Jinak bych též vyzkoušel jinej SATA kabel (nejlíp novej).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    Jinak jeste na starem HDD byla propojka jumperem na 8pinovem konektoru,propejene 2piny,zkousel jsem jej predelat na novy HDD uz na dve ruzne pozice a NIC...
    Na starem disku mas jiste nalepku, kdy byl vyznam tech jumperu osvetlen. Tipuji SATA1 nebo omezeni kapacity.

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    Jeste jsem se chtel zeptat na pripojovani a odpojovani HDD,je mozne ze jsem pozdej HDD odpojoval a pripojoval i pod napetim.
    SATA rozhrani je sice na hot-plug pripraveno, nicmene takovehle pokusy si radeji odpoustim, vzdyt odpojeni od elektriky je otazka chvilicky - tak proc to pokouset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Tak SATA kabel jsem dal novy a jumper dal na pozici druhy zleva[pri pohledu ze zadu na konektory HDD] a NIC.Dokonce jsem SATA kabel zkusil dat na desce na SATA2 a stale nic.Znovu jsem dal default nastaveni BIOS a prestavil IDE na RAID non.A vysledek zadny
    Bohuzel pdf dokument me nejde otevrit,na operacni pamet nejde nainstalovat soft, je prilis mala.Jedu totiz na porouchany PC.Tak doufam ze poloha toho jumperu je spravna,navic na starem HDD byl ten jumper temer urcite na stejne pozici, tj.druhy z leva.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, to by mělo být dobře. Tak už pak jedině zkusit ten disk v jiným PC (třeba u některýho kamaráda) jestli je funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Stejne me neni jasne proc stary HDD byl pred 1. odpojenim normalne videt v BIOS obrazovce po zapnuti PC a po jeho zkusebnim znovupripojeni jiz neni mozne ho detekovat v BIOS[pote co novy HDD nesel]Nebo BIOS neni schopny detekovat HDD kteremu se netoci plotny?Ale stary se netocil a presto byl v BIOS stale videt....
    A ma novy HDD nahrane[z vyroby] nejake data nutna pro jeho rozjezd po 1. pripojeni?Nebo vse sam obstara BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    OPRAVA> Ted jsem zkousel stary HDD znovu pripojit a ten je normalne videt v BIOSU po zapnuti PC ac se plotny neroztoci.Minule jak jsem ten stary HDD zkousel, tak jsem tam asi nemel dany ten jumper a proto nebyl stary HDD videt v BIOS.
    Tak a ted po pripojeni noveho HDD opet neni videt v BIOS.Takze bud mam dany spatne jumper v novem HDD nebo je opravdu novy HDD vadny.Coz me pekne se.e.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Nedalo me to a vyzkousel jsem ted jeste ostatni tri mozne pozice jumperu na novem HDD a vysledek je opet nic.Takze to snad musi uz jedine byt vadny novy HDD.Nedovedu si predstavit co jineho uz by mohlo byt vadne??Kdyz navic jsou stary a novy HDD prakticky stejne.
    Na stitcich HDD jsem zadne pozice jumperu nenasel,viz.fotky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCN3939.JPG 
Zobrazení: 112 
Velikost: 2.40 MB 
ID: 17440   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCN3943.JPG 
Zobrazení: 114 
Velikost: 2.20 MB 
ID: 17441  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jumper by určitě měl být jako na tom starým, jestli to nejde, tak může být vadnej. Nejlepší by bylo zkusit ještě v jiným pc (pokud máš k nějakýmu přístup) a pak kdyžtak odnést na reklamaci (mimochodem, zažil jsem něco takovýho nedávno taky, přines jsem si domů úplně novej disk, myslím dokonce že to byl zrovna taky WD Blue - ale 320GB - a taky nešel vůbec v biosu, po vyreklamování za jinej kus už šel - prodejci to asi netestujou a může se poškodit i při přepravě - je asi ekonomicky výhodnější řešit reklamaci jednoho disku z dejme tomu 100 výměnou za jiný kus, než všech těch 100 disků testovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: starý vs nový lcd monitor
    Od Acer1751 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-07-2013, 16:34
  2. 3 roky stary zdroj a novy HW
    Od Arnie_MkII v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-04-2010, 19:44
  3. Starý Fortron za nový...?
    Od billy_86 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-01-2010, 19:06
  4. LCD: Stary LCD je lepsi ako novy. Cim to moze byt?
    Od otovel v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-05-2008, 21:57