Při instalaci XP bootuje stále systém z HDD
Mám problém. Chci si přeinstalovat WIN XP. Tak jsme si v Biosu nastavil jako první bootovací zařízení CD-ROM. Po restartu kompu a vložení originálního CD, ale nabootuje přesto systém z HDD. Sice se objeví hláška " po stisku lib. klávesy se načte systém z CD" jenže at kliknu či ne tak se systém stále tahá z pevného disku. Přitom v BIOSU je jasně dané pořadí kde je na prvním místě jednotka CD. Dokonce ikdyž dam u ostatních zažízení disabled tak to samé. Možná by to mohlo souviset s tím, že když po restartu zmáčknu F12 na seznam bootovacích zařízení tak je u seznamu + u harddisku. Pomocí šipek, Enteru a F4 by se mělo dát pořadí měnit. Jenže mně to nejde. Nefunguje vůbec žádná klávesa a musím počítač natvrdo resetovat. Jak bych tento problém mohl odstranit? Potřebuju abych XP nabootoval z CD, přitom je evidentní že CD-Romka pracuje, ale systém se vždy nabootuje z disku... Díky moc za každou radu
lehky jak facka hele...vypoj disk od zdroje.datovej kabel nech zapojenej.a az to nabootuje tak tam pichni molex pripadne SATA konektor...vlastni zkusenost:/
[QUOTE=hobgoblin]Mám problém. Chci si přeinstalovat WIN XP. Tak jsme si v Biosu nastavil jako první bootovací zařízení CD-ROM. Po restartu kompu a vložení originálního CD, ale nabootuje přesto systém z HDD. Sice se objeví hláška " po stisku lib. klávesy se načte systém z CD" jenže at kliknu či ne tak se systém stále tahá z pevného disku. Přitom v BIOSU je jasně dané pořadí kde je na prvním místě jednotka CD. Dokonce ikdyž dam u ostatních zažízení disabled tak to samé. Možná by to mohlo souviset s tím, že když po restartu zmáčknu F12 na seznam bootovacích zařízení tak je u seznamu + u harddisku. Pomocí šipek, Enteru a F4 by se mělo dát pořadí měnit. Jenže mně to nejde. Nefunguje vůbec žádná klávesa a musím počítač natvrdo resetovat. Jak bych tento problém mohl odstranit? Potřebuju abych XP nabootoval z CD, přitom je evidentní že CD-Romka pracuje, ale systém se vždy nabootuje z disku... Díky moc za každou radu[/QUOTE]
Jakou mas klavesnici do ps2 nebo USB?
Jakou mas klavesnici do ps2 nebo USB?
[QUOTE=joachimwedel]Jakou mas klavesnici do ps2 nebo USB?[/QUOTE]
Mám USB klávesnici a možnost redkce na PS2
Mám USB klávesnici a možnost redkce na PS2
Jak říká Iceboss. Já s tím bojoval včera. V BIOSu to normálně chodilo, ale jak jsem chtěl třeba spustit WIny v nouzovém režimu, nebo zmáčknout "libovolnou klávesu" pro bootování z CD, tak to nereagovalo. A to jsem měl v BIOSu všechno povolený. Teda skoro. :mistake
no jestli klavesnice funguje se asi pozna numlockem, A jestli je instalacni cd v poradku by se melo dat poznat ve stare instalaci, po vlozeni cd by mel naskocit autostart. Jsi si jisty, ze je to cd v poradku?
Taky jsem si myslel, že je problém v cédu, nebo někde jinde, ale bylo tím, co psal Iceboss. V BIOSu klávesnice fungovala, v OS taky, ale v té mezeře mezi tím byla mrtvá. Nefungovalo vůbec nic, ať jsem do ní mlátil sebevíc. Potom stačilo V BIOSu v Integrated Peripherals povolit USB keyboard support a bylo vymalováno.