Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: NVIDIA Riva TNT2 M64 32MB - ovladače

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Nedaří se mi nainstalovat správnou verzi ovladačů pro tuto GK.
    Základní deska PCChips M700 Rev. 1.3 čipová sada SiS 635T
    Instalován OS Win XP SP3 a AGP Driver ze stránek výrobce. Je tam ještě i novější Bios, ale ne pro tuto revizi, tak jsem to raději neriskoval. Ve správci zařízeni je žlutý vykřičník a Kod 10. Zkoušen ovladač přímo ve Win a detonátory ze stránek nVidie řady 6 a 7. V biosu jsem zkoušel ještě vyhradit IRQ pro PCI VGA taky bez výsledku. Má s tím někdo nějakou zkušenost, nebo nějaký nápad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,103

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Nedaří se mi nainstalovat správnou verzi ovladačů pro tuto GK.
    Základní deska PCChips M700 Rev. 1.3 čipová sada SiS 635T
    Instalován OS Win XP SP3 a AGP Driver ze stránek výrobce. Je tam ještě i novější Bios, ale ne pro tuto revizi, tak jsem to raději neriskoval. Ve správci zařízeni je žlutý vykřičník a Kod 10. Zkoušen ovladač přímo ve Win a detonátory ze stránek nVidie řady 6 a 7. V biosu jsem zkoušel ještě vyhradit IRQ pro PCI VGA taky bez výsledku. Má s tím někdo nějakou zkušenost, nebo nějaký nápad?
    Riva by mela jet primo s WinXP ovladacem, nicmene muzes zkusit nejaky starsi z nvidia.com (nejstarsi jsem nasel tady). Ovladace pro radu 6 a 7 tuto kartu nepodporuji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Nedaří se mi nainstalovat správnou verzi ovladačů pro tuto GK.
    Základní deska PCChips M700 Rev. 1.3 čipová sada SiS 635T
    Instalován OS Win XP SP3 a AGP Driver ze stránek výrobce. Je tam ještě i novější Bios, ale ne pro tuto revizi, tak jsem to raději neriskoval. Ve správci zařízeni je žlutý vykřičník a Kod 10. Zkoušen ovladač přímo ve Win a detonátory ze stránek nVidie řady 6 a 7. V biosu jsem zkoušel ještě vyhradit IRQ pro PCI VGA taky bez výsledku. Má s tím někdo nějakou zkušenost, nebo nějaký nápad?
    To "dráždíš" tu desku ode mne? Tedy já bych na to W_XP necpal, maximálně "dobové" W2K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    2

    no mam tu grafiku tiež..je to inno vision tnt2 m64 w/32mb

    to prvé doporučenie som skušal už včera¨
    zakaždým to vypíše že Nemate nainštalované kompatibilné drivery k vašmu hardveru.....

    to je zvlaštne lebo inštalujem stiahnute drivery

    skusil som aj automaticku detekciu na nvidia a najde mi v podstate tie iste ako doporučuje prvý pokus o pomoc......pri automatickej detekcii na stranke nvidie pisu ze pri cerstvo nainstalovanom systeme ju nedoporucuju !je to opcia 2! pri driver downloade.....ale doporucuju odpciu 1, ta je sice fajn ale neviem čo mam v nej zadat......ked som na stranke zadal hladat priamo podla názvu karty tak mi to dalo len nádherny chválospev o tom aká to je super karta čo sa týka evolucie predskokan geforce 2 atd....ale drivery nie.....ide ma urvat.....nieje to moj pc a s.rem sa s nim od včera večera....a toto je posledny problem ktory neviem lusknut....pomoc

    nejaká česká stránka s drivermi?....prípadne niekto kto tento elektro bordel už má?...pls
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    2

    everest mi ju definuje ako nVIDIA RIVA TNT2 M64
    nalepka na nej však inno VISION TNT2 M64 W/32MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    2zsdx: myslím samozřejmě detonátory přímo z nVidie pro tuhle kartu, tedy to už jsem zkoušel včetně 61.77

    2StD: jj už jsem ji i nadráždil, ale s Tulatinem a to už je o něčem jiném. Nicméně instalace dvoulitrů mě problému s GK nezbaví.

    2nechasto: to je jedno, máš stejný model jako já, takže poslední co tam má nVidia jsou 61.77, ty co uvádí zsdx - 71.89 jaksi kartu nenašli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    2zsdx: myslím samozřejmě detonátory přímo z nVidie pro tuhle kartu, tedy to už jsem zkoušel včetně 61.77

    2StD: jj už jsem ji i nadráždil, ale s Tulatinem a to už je o něčem jiném. Nicméně instalace dvoulitrů mě problému s GK nezbaví.

    2nechasto: to je jedno, máš stejný model jako já, takže poslední co tam má nVidia jsou 61.77, ty co uvádí zsdx - 71.89 jaksi kartu nenašli.
    No já si myslím, že ten prob s drivery GK je až podružný - první věc je mít správně nainstalený ten chipset a SiSAGP. Provozuji jednu podobnou starší desku (ECS, ale Socket A) se SiS745 chipsetem a GK tam mám nastavenou manuálně na IRQ5 se všemi údaji I/O a musí tam být vypnuté ACPI, jinak to odmítalo chodit - tedy tam v té situaci se o to přerušení dělí ještě se 2 dalšími kartami - nevím co tam zatím máš ty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    No tady ten Bios toho moc neumožňuje. Zkoušel jsem Allocate IRQ to PCI VGA, ale to mi zase nechodila myš (USB) jinak tam nic co by se ještě dalo nastavit ke GK nevidím. Ten driver by měl být ok - přímo za stránek výrobce desky v 1.17 a myslím, že je ten samý i na stránkách SiSu. Jinak jsem zatím žádnou jinou kartu neinstaloval. Jenom jsem zkoušel ještě GK do PCI a ta šlape bez problémů. Teď jsem tam dal ještě síťovku, jestli se to nějak neprohodí a taky nic.
    Edit: ještě jsem zkusil vypnout ACPI a to se nedostanu ani do Win.
    Naposledy upraveno uživatelem boby: 30-06-2010 v 16:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    No tady ten Bios toho moc neumožňuje. Zkoušel jsem Allocate IRQ to PCI VGA, ale to mi zase nechodila myš (USB) jinak tam nic co by se ještě dalo nastavit ke GK nevidím. Ten driver by měl být ok - přímo za stránek výrobce desky v 1.17 a myslím, že je ten samý i na stránkách SiSu. Jinak jsem zatím žádnou jinou kartu neinstaloval. Jenom jsem zkoušel ještě GK do PCI a ta šlape bez problémů. Teď jsem tam dal ještě síťovku, jestli se to nějak neprohodí a taky nic.
    No vidíš, zrovna 2 věci, co zmiňuješ, mi dělaly potíže - tak USB je úplně zakázáno a když jsem tam kdysi dávno jednou zkoušel dát jinou NIC, tak jsem odpálil ZK (mea culpa - NIC byla pro PCI 1.3). Jo a pro GK mám ještě vypnutou funkci FastWrite, ale já tam mám Award BIOS a podle tvého popisu ty asi AMI.

    Edito: ACPI se musí vypnout ještě před instalací WIN, tím se ti změní i způsob vypínání - ručně přes čudlik a nevím, jestli to XP zkousnou.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 30-06-2010 v 17:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Jo, je tam Ami a moc se toho tam nastavit nedá. nedávno jsem instaloval 650, drivery jsem stahnul přímo ze SiSu, ale byl tam Award a to je jiné kafe. Ještě tedy zkusím vypnout USB, i když bych fakt nerad. Nejde ani tak o myš, ale jiná zařízení. No ale abych vyloučil tenhle problém. ZK mám integrovanou a šlape s těmi drivery ze stránek desky, chtěl jsem tam dát SB, ale tohle stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Jo, je tam Ami a moc se toho tam nastavit nedá. nedávno jsem instaloval 650, drivery jsem stahnul přímo ze SiSu, ale byl tam Award a to je jiné kafe. Ještě tedy zkusím vypnout USB, i když bych fakt nerad. Nejde ani tak o myš, ale jiná zařízení. No ale abych vyloučil tenhle problém. ZK mám integrovanou a šlape s těmi drivery ze stránek desky, chtěl jsem tam dát SB, ale tohle stačí.
    No aby taky nebyl zrovna ten AGPport u té desky vadný. Zkus se zeptat přes SZ "původního majitele", jestli s tím nebyly problemy. Máš to v SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    To by ale ta GK nechodila vůbec ne? Byl by tam žlutý otazník a ne vykřičník, vždyť deska normálně s tou GK pracuje, je i správně idetifikována v GPU_Z a Everestu, ale nemůžu dát vyšší obnovovací frekvenci a taky to může dělat problémy v některých 3D alikacích. Nicméně za zeptání nic nedám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Vyfoukal jsi ten slot pořádně stlačeným vzduchem? U těchto starých krámů to bývá alchymie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Vyfoukal jsi ten slot pořádně stlačeným vzduchem? U těchto starých krámů to bývá alchymie.
    No foukal jsem jenom pusou, co stačily utahnout mé zakouřené plíce a na ostatní jsem použil štěteček. Deska byla venku, tak jsem si s tím dal docela práci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    No foukal jsem jenom pusou, co stačily utahnout mé zakouřené plíce a na ostatní jsem použil štěteček. Deska byla venku, tak jsem si s tím dal docela práci.
    No vyloučit to můžeš zkouškou jiné GK do AGP, jestli je. Když ti z PCI slotu jede deska také, tak bych už hledal opravdu jen to zrnko prachu nebo lupou porušený kontakt. Ta deska je co si pamatuji na povrchu docela solidně popsaná, nemá nějaký zvláštní jumper pro to AGP?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: nVidia ovladače verze_zmatek
    Od bluenite38 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-11-2012, 15:39
  2. Ovladače NVIDIA
    Od Jaropras v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-06-2011, 08:54
  3. ovládače Nvidia
    Od Strongmann v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 17:02
  4. Riva TNT2 16MB - pokus o opravu
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-04-2008, 21:46
  5. Grafické karty: grafika Nvidia Riva TNT
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 16:32