Zdravím...tak už asi měsíc mam tohle lcd....po mnoha dnech strávených na diskuzích,jaké lcd koupit jsem nakonec zainvestoval do tohoto NECA...moje spokojenost:tkže obraz je opravdu super..krásný barvy...ostrost taky parádní, i když fonty ve win a na internetu mě nepříjdou úplně suprový, ale spokojenost. žádné vadné pixely, aspon jsem je neobjevil....jediná vada! v provozu mi vychází zvuk ze zadní horní časti lcd (spíše z pravé horní časti) je to zvuk připomínající zvuky jako když dám ucho k zářivce na stropé..takové malé jiskření....vliv na obraz to zrejme vubec nemá,ale i tak to dokaze nastvat měl nekdo taky takový problém? a jak ste ho resili...mám to reklamovat? bojím se že pri reklamacimi prijde domu monitor v horsim stavu nez ho mam ted. díky za rady. A navíc kamarád mi říkal, že je to možná tím, že je špatně zalakovaná jedna ze zářivek a proto ty zvuky slyším, jinak že to na obraz a jiný dulezity věci vliv nemá.....
Snad ten link pojede:
[NOPARSE]http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53306[/NOPARSE]
Resi se tam i ten zvuk...
[NOPARSE]http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53306[/NOPARSE]
Resi se tam i ten zvuk...
jo tak tohle mi dela taky co sem tak vypozoroval tak to dela i kdyz se vypne a nevychladne z provozni teploty pak uz to nedela... kazdopadne pri normalnim pouzivani to neslysim, sylsim to jen kdyz se nahnu primo k hornimu vetrani LCD coz bezne teda nedelam :D takze ve vysledku zadnej problem...
btw: co se tyce toho pisma tak stim sem mel taky malicko problem jelikoz to je muj prvni LCD a z CRT sem na neco tak moc ostreho nebyl zvyklej ale prepnul sem ve winech na ClearType a doladil to pomoci SHARPNESS v OSD popripade se da jeste pouzit program ClearType Tuner
btw: co se tyce toho pisma tak stim sem mel taky malicko problem jelikoz to je muj prvni LCD a z CRT sem na neco tak moc ostreho nebyl zvyklej ale prepnul sem ve winech na ClearType a doladil to pomoci SHARPNESS v OSD popripade se da jeste pouzit program ClearType Tuner
[QUOTE=b337]jo tak tohle mi dela taky co sem tak vypozoroval tak to dela i kdyz se vypne a nevychladne z provozni teploty pak uz to nedela... kazdopadne pri normalnim pouzivani to neslysim, sylsim to jen kdyz se nahnu primo k hornimu vetrani LCD coz bezne teda nedelam :D takze ve vysledku zadnej problem...
btw: co se tyce toho pisma tak stim sem mel taky malicko problem jelikoz to je muj prvni LCD a z CRT sem na neco tak moc ostreho nebyl zvyklej ale prepnul sem ve winech na ClearType a doladil to pomoci SHARPNESS v OSD popripade se da jeste pouzit program ClearType Tuner[/QUOTE]
Hoj...taky uz jsem davno presel na cleartype--poladil sharpness a když srovnám obraz ted a predtim tak nebe a dudy,takže už jsem dá se rict mooc spokojenej a neměnil bych.....jen jsem jeste po diskuzi s týpkem co má ten samej monitor zjistil že nejvěrnější barevný přechod (gamut) ma jednoznačně standard a text profil..ostatní dost pokulhávaj což je škoda páč barvama jsou zase photo i movie profil trochu lepší...pri bezně praci si toho ani nevsimnete jen když se trochu testuje panel tak už je ten přechod znát..takže už nepoužívám movie profil ale standard...takže ted už panel bomba...vše totálně parádní a doporučuju..holt je potřeba přečíst hodně diskuzí a pohrát si s nastavením..CYA
btw: co se tyce toho pisma tak stim sem mel taky malicko problem jelikoz to je muj prvni LCD a z CRT sem na neco tak moc ostreho nebyl zvyklej ale prepnul sem ve winech na ClearType a doladil to pomoci SHARPNESS v OSD popripade se da jeste pouzit program ClearType Tuner[/QUOTE]
Hoj...taky uz jsem davno presel na cleartype--poladil sharpness a když srovnám obraz ted a predtim tak nebe a dudy,takže už jsem dá se rict mooc spokojenej a neměnil bych.....jen jsem jeste po diskuzi s týpkem co má ten samej monitor zjistil že nejvěrnější barevný přechod (gamut) ma jednoznačně standard a text profil..ostatní dost pokulhávaj což je škoda páč barvama jsou zase photo i movie profil trochu lepší...pri bezně praci si toho ani nevsimnete jen když se trochu testuje panel tak už je ten přechod znát..takže už nepoužívám movie profil ale standard...takže ted už panel bomba...vše totálně parádní a doporučuju..holt je potřeba přečíst hodně diskuzí a pohrát si s nastavením..CYA
muzes tu plz napsat par hodnot z OSD jako jas,kontras,ostrost a barvy v profilech standard a text? btw kcemu je ten advanced DV mode? jedu na ON protoze mi prijde ze pak monitor tolik nesviti ale jinak netusim k cemu je to dobry :D
[QUOTE=b337]muzes tu plz napsat par hodnot z OSD jako jas,kontras,ostrost a barvy v profilech standard a text? btw kcemu je ten advanced DV mode? jedu na ON protoze mi prijde ze pak monitor tolik nesviti ale jinak netusim k cemu je to dobry :D[/QUOTE]
hoj,takže jas (brightness) používám přes den 32 a v noci třeba jen 25 bo 20 a contrast standartně pořád na 50 takže hejbu jen s jasem, barvy používám NATIVE, prijde mi že "RGB" je to samý..jiný na howno, ostrost 16.6 a používám jen profil standard díky tomu paradnímu gamutu,jinak ADV nepouzivám páč taky moc nechapu k čemu je.Samo to je tmavší, je to prostě automatický regulování contrastu panelem podle daný situace (tmavá scéna,světla scena atd) myslim si že jedniný použití ADV je u tmavých her (DOOM3) nebo u filmů hororů atd. páč černá je pak víc černá a je to autentičtější. jinak co se týká těch profilů tak asi pri hraní by v pohodě mohl být i profil movie,ale např u práce s fotkama a pri sledování filmů i na internet se díky tomu bezchybnýmu přechodu barev(gamutu) da pouzit jedině standard bo text (ten je ale zbytečně přesvětlenej) moje icq je 315 617 716 tak se kdyztak ozvi a pošlu ti obrázek na kterým krasně uvidis ty přechody v ruznych profilech. čus
hoj,takže jas (brightness) používám přes den 32 a v noci třeba jen 25 bo 20 a contrast standartně pořád na 50 takže hejbu jen s jasem, barvy používám NATIVE, prijde mi že "RGB" je to samý..jiný na howno, ostrost 16.6 a používám jen profil standard díky tomu paradnímu gamutu,jinak ADV nepouzivám páč taky moc nechapu k čemu je.Samo to je tmavší, je to prostě automatický regulování contrastu panelem podle daný situace (tmavá scéna,světla scena atd) myslim si že jedniný použití ADV je u tmavých her (DOOM3) nebo u filmů hororů atd. páč černá je pak víc černá a je to autentičtější. jinak co se týká těch profilů tak asi pri hraní by v pohodě mohl být i profil movie,ale např u práce s fotkama a pri sledování filmů i na internet se díky tomu bezchybnýmu přechodu barev(gamutu) da pouzit jedině standard bo text (ten je ale zbytečně přesvětlenej) moje icq je 315 617 716 tak se kdyztak ozvi a pošlu ti obrázek na kterým krasně uvidis ty přechody v ruznych profilech. čus