Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Nastavení LCD monitoru na W7

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Zdravím, mám menší problém, s nímž si nevím rady:

    Mám Digitání LCD monitor LG 206W
    snažím se jej zapojit na nový PC s Win7 a grafickou kartou Sapphire Radeon HD 5770.

    Postupoval jsem podle návodu, zapojit do proudu, DVI kabel, Dsub kabel, zapnout pc, nainstalovat z cd ovladač pro LG 206W (digital).

    Ale stále mám nešvar v tom. Že Windows vidí jeden monitor jako dva, místo toho aby bral dva kabely pro jeden monitor. Myší můžu zajed doprava "za" monitor, na nějakou druhou plochu, co není vidět.

    Nemůžu nikde najít v návodu, průvodci na cd, nikde, co s tím, aby to byl jen "jeden" monitor. Doufám, že mi rozumíte
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Stačí monitor pripojiť jedným káblom - buď D-sub alebo DVI. V tvojom prípade ponechaj DVI (D-sub odpoj)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Možná budu znít jako trouba, ale nepotřebuje takovýto monitor k plnému fungování oba kabely?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    ne,jak psal Robky,nech pouze DVI- D-sub je treba kdyby jsi chtel monitor pripojit k notebooku nebo nejake starsi graficke karte ktera ma pouze D-sub
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    OK, takže děkuju, odpojil jsem D-sub a je to bez problemu. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Tak mám ještě tedy problémy s monitorem. Když to nechám jed jen na jeden kabel, je to ok, je pouze jedna plocha. Ale v příapdě počítačových her po intru sčerná obrazovka, monitor napíše: Digital power saving mode a vypne se.

    Nechápu to, vše dělám podle návodu, zapojím monitor, nainstaluju ovladač LG 206 (digital), který nahradí původní PnP Monitor.. Win jede ok, videa taky... ale hry ne.

    Nevíte co s tím ještě můžu zkusit udělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Já mám v tom monitoru šílenej zmatek a návody od LG moc nepomáhají.

    a) mám monitor zapojit pouze přes DVI nebo D-SUB .. kupodivu mám větší úspěchy s D-SUB
    b) kam to mám zapojit, jsou tam dvě stejné zdířky, podle malé mřížky, asi ventilátoru, odhaduju, že jedno je grafická karta.
    c) na CD od LG jsou dva ovladače LG206W (Analog) a LG206W (Digital) který nainstalovat?


    Teď jsem na D-sub přes redukci zapojen na grafickou kartu. S ovladašem LG206W (Analog) plocha je jedna, win jede dobřem videa taky, ale při hrách to vytuhne nebo zčerná obraz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    a) Monitor zapoj přes DVI
    b) Monitor zapoj do jednoho z dvou DVI konektorů, které se na graf. kartě nachází
    c) nainstaluj ovladač LG206W Digital

    Máš nainstalované ovladače grafické karty ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Počítač je nově koupený i s operačním systémem, vše mám jen předinstalované. Mám tedy zkusit i aktualizovat ovladače grafické karty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Když přepnu monitor na DVI, napíše jen "power saving mode" a vypne se. Vůbec nenaskočí, zkoušel jsem to i do všech portů na pc, kam to šlo. Vždycky zhasne. Naskočí jen přes D-sub.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Tak jsem našel znepokojivou informaci, že mé problémy nemusí být způsobené monitorem, ale grafickou kartou Radeon HD 5770, která údajně má v současnosti problémy. Teď nevím co s tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Tak zpět pouze k monitoru. Vážně nejede přes DVI, hned se přepne do úsporného módu, jako kdyby nedostával vůbec žádná data.

    Našel jsem forum se stejným problémem: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f...28468#p7528468 bohužel to tam není dořešeno.

    Zbavil jsem se ovladače na LG monitor analog a přešel jsem na PnP. Ale při odpojení DSub a zapojení DVI se monitor vypne, bez dat. Zkoušel jsem jak při vypnutém, tak zapnutém počítači.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Tak vyřešeno, dost moje chyba. Ale bylo by pěkné, kdyby to LG uvedli v návodu. Monitor DVI kabel vůbec nedetekoval, mezi kabely se musí přepínat v menu monitoru. Proto při zapojení pouze DVI zhasl, ale při D-SUB jel, byl na něj nastaven.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od MarekVys Zobrazit příspěvek
    Tak vyřešeno, dost moje chyba. Ale bylo by pěkné, kdyby to LG uvedli v návodu. Monitor DVI kabel vůbec nedetekoval, mezi kabely se musí přepínat v menu monitoru. Proto při zapojení pouze DVI zhasl, ale při D-SUB jel, byl na něj nastaven.
    To se divím, že to nedělá automaticky. Na mém Samsungu 2243BW to při startu PC detekuje automaticky, nic se nenastavuje...tak hlavně že vyřešeno..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    ,tak prvni problem vyresen,a ted zbyva jen doresit proc se nerozjedou ty hry,pokrocil jsi nejak s tim problemem?

    (tady v tom vlaknu uz nereaguj-pokracuj v tom druhem,aby se to uz vyresilo,at si konecne uz zhrajes nejakou hru)
    Odpovídat lze po přihlášení