Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Naco su Cipove sady?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    4

    naco su cipove sady?
    treba davat aj nane ohlat pri kupe maticnej dosky???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Zcela jistě bys měl dávat pozor na čipovou sadu při koupi MB! Čipová sada (budu používat dále chipset) je prostě (laicky řečeno) součást MB, která prakticky organizuje chod komponent připojených k desce - jak paměť, tak i HDD, přídavné karty a tak vůbec vše. V dnešní době je asi nejlepší volbou chipset nForce4 od společnosti nVIDIA, který už pracuje jak s AMD, tak i s Intel procesory a s PCI-Express. V ideálním případě doporučuji chipset nForce4 Ultra nebo nForce4 SLI (pokud Ti záleží na hrách), jinak samozřejmě postačí i základní nForce4, ale ten spíš už ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Zcela jistě bys měl dávat pozor na čipovou sadu při koupi MB! Čipová sada (budu používat dále chipset) je prostě (laicky řečeno) součást MB, která prakticky organizuje chod komponent připojených k desce - jak paměť, tak i HDD, přídavné karty a tak vůbec vše. V dnešní době je asi nejlepší volbou chipset nForce4 od společnosti nVIDIA, který už pracuje jak s AMD, tak i s Intel procesory a s PCI-Express. V ideálním případě doporučuji chipset nForce4 Ultra nebo nForce4 SLI (pokud Ti záleží na hrách), jinak samozřejmě postačí i základní nForce4, ale ten spíš už ne.

    Jen bych opravil, že chipset řídí vlastně veškerou komunikaci mezi PC komponenty a nForce 4 je dobrou volbou pro AMD na s939, pro intel jsou nej jejich vlastní chipsety, dobře vypadá i ATi Xpress 3200
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    no taky jeste na chipsetu zalezi, kolik ma deska jakych portu (USB 2.0, nekde jeste mozna budou i 1,1), koli se k ni da pripojit jakych disku/optickych mechanik... chipset je proste takovy podvozek a kdyz vyberes spatny chipset, a das k nemu poradne CPU tak to je jako kdybys do stodvacitky narval trilitr BMW...
    jestli chces jit na jistotu, tak s intel CPU+intel chipset se nespletes, nForce4 moc nesleduju tak nevim jestli uz jsou vyreseny problemy s FW a RAID (nic na cem by zavisel zivot). atina muze byt taky dobra ale nemuzu doporucit, sam s ni nemam zkusenosti. VIA uz nastesti neni co byvala...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    4

    takze s RAM to nema nic spolocne, nemusim davat pozor na to aky mam chipset aby som si kupil RAM alebo hej?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od srnka
    takze s RAM to nema nic spolocne, nemusim davat pozor na to aky mam chipset aby som si kupil RAM alebo hej?

    No to bys právě měl. U AMD je integrovaný řadič pamětí v CPU, tzn že chipset se o paměti nějak extrémně nestará, ovšem pořád jsou tu nějaké sběrnice, FSB a násobiče, podle kterých se řídí frekvence. Chci tím říct, že např. u nForce 4 pro s939 můžeš koupit DDR klidně i 500MHz, když budeš taktovat, hodí se. Ale u nForce 4 pro sAM2 musíš koupit paměti DDR2, taktéž podle výběru. Při výběru MB je dobré se podívat na podporované paměti, bývají vždycky uvedeny.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. FAQ: čipové sady VIA – obecné problémy, ovladače, testy desek
    Od -HoNY- v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 04:05