Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 34

Téma: Pomoc MAC address are invalid in both APC and Flash

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    To co je na obrázku už jsem na flashce měl původně než jsi to poslal.Jen z něj nešlo bootovat i když jsem si jej navolil a bootování z něj najelo,tak nic nebylo vidět na monitoru.
    Ted jsem vše zopakoval dle tvého návodu i se stažení apod. A po zvolení cesty na "C:\DriveKey\Disk" mě to v okně toho HPUSBFW píše při zmáčknutí Start "...no valid DOS system specificaion locacion" tj. špatná cesta
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    A máš to tam korektně rozbaleno?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Složka Disk.png 
Zobrazení: 107 
Velikost: 55.1 KB 
ID: 17780  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Tohle tam vůbec nemám,něco jiného než máš na obrázku.
    Ono totiž při pokusu o stahování HPUSBFW_BOOTFILES z toho modrýho stahovacího okna mě to pořád nabízí jen placené stáhnutí a tak jsem stahoval přes zelené okno stahování s stím desktopem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Klikneš na modré Download Now, poté se spustí 20s odpočet, po kterém se odkryje odkaz Download file now. Ten následně použiješ ke stažení souboru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Tak jsem to nabootoval z flash disku,zadal v DOSu mac c 12místné mac adresu ze štítku a entroval a napsalo mě to-"ad comand or file name" a resetoval PC.A opět v BIOS okně stará známá hláška...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Pokud vyběhla hláška "bad comand or file name", tak je někde chyba a oprava neproběhla. Nachází se v kořenu flashdisku soubor mac.exe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    V kořenu flashdisku je celekm 13souborů jako na tvém obrázku.Bohužel zrovna soubor se stejnou ikonkou je JEN mac bez přípony .exe jak se tohle může stát?
    Původní špatně stažené a všechny soubory jsem smazal a dle návodu znovu všechny nahrál.
    V DOS obrazovce bootu z flash jako hlavička na vrchu bylo Win 98!! Tedy nebyla tam ASRock či podobně...
    Zítra ještě jednou zkusím všechny použité soubory smazat a PC resetovat a znovu nahrát a opakovat postup.Nebo nevím proč se to nenahrálo celé...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    V kořenu flashdisku je celekm 13souborů jako na tvém obrázku.Bohužel zrovna soubor se stejnou ikonkou je JEN mac bez přípony .exe jak se tohle může stát?
    A ostatní přípony mají? Jestli nemáš jen vypnuté jejich zobrazování.

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    V DOS obrazovce bootu z flash jako hlavička na vrchu bylo Win 98!! Tedy nebyla tam ASRock či podobně...
    To je v pořádku. V této fázi si můžeš nechat vypsat obsah adresáře příkazem dir.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Tak dir příkaz proveden a foto níže.
    Vypadá to že to tam je.Možná tam vadí, že je tam i ten zazipovaný původní soubor?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Snímek 030.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 2.45 MB 
ID: 17782  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    Vypadá to že to tam je.
    Je, ale ne v kořenu (viz můj dřívější obrázek), nýbrž složce asrock_mac_fix_113, která má dosový název ASROCK~1.

    Nejshůdnější bude asi následující postup:
    1. Nastartuj Windows.
    2. Na flashdisku přejmenuj adresář asrock_mac_fix_113 na FIX.
    3. Nabootuj z flashky.
    4. Zadej příkaz cd FIX. Enter.
    5. Posléze mac c [mac ID]. Enter.
    6. Restartuj PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Udělal jsem to a zase se to potom napsalo "bad comand or file name" a v BIOSu je samozřejmě pořád ta hláška
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Dodržiavaš správnu syntax? Niekedy záleží na prkotine, napríklad chýbajúca medzera .....čítam tu, že si zadával príkaz mac c 12miestne číslo - je to číslo v hranatých zátvorkách? ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,553

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    Udělal jsem to a zase se to potom napsalo "bad comand or file name" a v BIOSu je samozřejmě pořád ta hláška
    Tak zase vyfoť výpis dir nabootovaného flashdisku.

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    .....čítam tu, že si zadával príkaz mac c 12miestne číslo - je to číslo v hranatých zátvorkách? ....
    V hranatých závorkách rozhodně být nemá. Ale jemu to evidentně nenachází spustitelný soubor. To bude nejspíše chybnou cestou.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 16-07-2010 v 21:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tak som sa díval na ten macfix113 - a vidím tam len /intel, realtek, sis a uli/ - ale žiadnu via a ako vidím na stránkach výrobcu, základná doska má VIA® 6103L 10/100 Ethernet LAN .... takže zrejme preto "bad command ..."
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 16-07-2010 v 22:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Tak další foto příkazu dir.
    A co robky, má nebo nemá pravdu? Sítová karta integrováná v základní desce je opravdu VIA. Otázkou je kde je přesně vymazaná MAC adresa, jestli je uložená přímo v části VIA sítovce nebo paměti CMOS třeba.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Snímek.jpg 
Zobrazení: 99 
Velikost: 2.05 MB 
ID: 17788  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední