Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Pomoc MAC address are invalid in both APC and Flash

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    MAC address are invalid in both APC and Flash- tahle zpráva se mě pořád zobrazuje v úvodní BIOS obrazovce po zapnutí PC.Nastalo to při pokusu zprovoznit nový(vadný) HDD pomocí zkratovaní CMOS paměti ve vyplém PC.
    Od té doby se jí není možné zbavit,at dělám co dělám.
    Proběhli všechny aktualizace jak MB,LAN.Aktualizace BIOS na 1.7-úspěšná.
    Uložil jsem scházející MAC adresu v sítovém adaptéru.
    Změnil jsem MAC adresu na jinou.
    Použil jsem k tomu přítele Googla(v angličtině)na "MAC address are invalid in both APC and Flash"
    a z něj se snažil použít všechny doporučené postupy,kromě toho s změnou IDE u HDD,neb mám SATA HDD.
    A výsledkem je stále-MAC address are invalid in both APC and Flash!
    MAC adresa se daří změnit a je vždy uložené i dle DOS příkazu-"ipconfig/all"
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Vážně nikdo nic?Už jsem prohledal na goglu asi 6 stránek a vyzkoušel různé postupy, ale pořád nic nepomáhá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Nemas zaply bootovani ze site?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Ne.Souvisí to s default nastavením CMOS paměti pomocí vyzkratování jumperu, po kterém se to začalo objevovat.Ač to nebylo takové celkově 1. vyzkratování, přesto se to zrovna nečekaně objevilo a nejde a nejde se toho zbavit.Smazaly se nějaká data z CMOS paměti a to nenávratně.Jinak PC funguje jak má i net,ale jen po zapnutí nebo resetu vždy na úvodní obrazovce BIOSu se vždy objeví ta hláška.V goglu světovém jsou o tom hotové romány, ale nějak žádný pro mě srozumitelný postup u mě nefunguje.Je to specialita MB ASRock.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    Smazaly se nějaká data z CMOS paměti a to nenávratně.
    A co zkusit dvoji flash BIOSu? Nejprve nejakou starsi verzi a pak tu aktualni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    co se týká změny MAC adresy, tak to, že jí vypisuje "DOS" příkaz ipconfig, nic neznamená ... s největší pravděpodobností jsi jí změnil jenom ve Windows (v registru), takže skutečná orig. adresa síťovky bude jiná (nebo taky možná žádná, jestli se opravdu smazala).

    Co tadyten postup? http://forums.ocworkbench.com/showthread.php?t=29906
    (jakou máš přesně desku - výrobce a model? - tool pro změnu (obnovu) MAC by měl jít stáhnout na stránkách výrobce desky)


    // EDIT: btw., i po resetu CMOS biosu, dával jsi v biosu "Load Setup Defaults"? Pokud ne, tak to udělej, teď jsem našel na AsRock FAQ že to může být jedna z příčin a že jak po update, tak resetu biosu se na některých deskách potom musí udělat Load Setup Defaults (jinak se stane přesně tohle).

    // EDIT 2: jinak nástroj pro změnu MAC pro některý desky asrock např. zde: http://www.asrock.com/support/Downlo...7VM3%20MAC.asp
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 15-07-2010 v 09:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Ano včera jsem znovu zkoušel vyzkratovat jumper CMOS a pak v BIOSu dal default setup a enter a F10 uložil.A nic,nepomohlo.
    Deska je 775Dual-880Pro, takže ty postupy nejsou pro ni a navíc požadují disketu a já mechaniku disk. nemám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, možná by ten MAC tool fungoval i na tvojí desce, to by se mohlo zkusit.

    Když není disketovka, lze udělat i bootovací MS-DOS disk na USB flash - např. zde: http://myego.cz/item/jak-nabootovat-...sb-flash-disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pro obnovu MAC adresy použij přiložený nástroj. Pokud nemáš disketovou mechaniku, vytvoř si bootovatelný flashdisk. Návod zde.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Nemůžu najít na desce MAC adresu,žádnej papírovej šítek, jen spousty natištěných popisků apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Měl by být nalepen na paralelním portu (úzký bílý štítek).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Na zformátování flesky jsem použil typ NTFS, je to OK?
    Nějak mě to podle Readme nejde, neumím tak dobře anglicky a něco dělám špatně.Mám to stažené a rozbalené na flesce a dál nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od maarkii Zobrazit příspěvek
    Na zformátování flesky jsem použil typ NTFS, je to OK?
    Ne. Musí být použito FAT/FAT32.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    292

    Soubor asrock_mac_fix_113.zip
    jsem stáhl na zformátovanou flasku a rozbalil.Opsal jsem si MAC číslo z desky.Dle Readme v souboru jsem resetoval PC a vybral na bootování flasku,ale jen na ní blikala dioda a na monitoru se nic nezobrazilo.Možná mám špatný postup ne přesně dle toho Readme se souboru,ale neumím až tak anglicky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nepostupoval jsi správně. Flashdisk musí být bootovací.

    1. Stáhni HP USB Disk Storage Format Tool a nainstaluj (standardně složka C:\DriveKey).
    2. Stáhni HPUSBFW_BOOTFILES a rozbal (doporučuji do C:\DriveKey\Disk).
    3. Připoj USB flashdisk k PC.
    4. Spusť HPUSBFW.EXE ze složky C:\DriveKey, zvol v seznamu správný disk, zaškrtni volbu Create a DOS starup disk a nastav cestu na C:\DriveKey\Disk.
    5. Stiskem Start vytvoř bootovací disk.
    6. Do jeho kořene posléze rozbal stažený soubor asrock_mac_fix_113.zip (výsledek by měl vypadat jako na obrázku v příloze).
    7. V BIOSu desky zapni podporu legacy USB a nastav nastav prioritu bootovacích zařízení tak, aby byl USB flashdisk na prvním místě.
    8. Nastartuj PC z USB.
    9. Do příkazového řádku zadej mac c [mac ID], kde mac ID je adresa opsaná ze štítku na paralelním portu a odentruj.
    10. Restartuj PC.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: USB flashdisk.png 
Zobrazení: 131 
Velikost: 72.2 KB 
ID: 17777  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. flash.ocx
    Od Janyk1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-11-2011, 16:02
  2. Invalid partition table
    Od brandl v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-07-2011, 12:28
  3. Virtual address space
    Od cuaron v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-04-2011, 18:32
  4. Flash disky: Flash disk
    Od azrajel v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2011, 09:29
  5. Flash Help
    Od mutinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 13-07-2009, 21:46