Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: nejde zvuk

6.7.2010 01:30
hudson161zapnu počítač a prostě nefunguje zvuk, bedny jsou zapojený a funkční, zkoušel jsem míto nich i sluchátka a taky nešlo takže bednama to nebude, ve windows mám zvuk naplno a nemám nic ztišený ale nejde prostě, co s tím?
6.7.2010 01:37
kevin00Co třeba uvést hardware, kterého se problém týká (zákl. deska/zvuk. karta) ?

Máš instalované ovladače zvuk. karty ? Máš správně nastaven zvuk. výstup ?
6.7.2010 01:43
hudson161zvuk normálně fungoval, nijak jsem se v tom nehrabal, šlo všechno v poho, ale dneska jsem zapnul počítač a zvuk byl fuč
6.7.2010 02:23
hudson161zapnu počítač a prostě nefunguje zvuk, bedny jsou zapojený a funkční, zkoušel jsem místo nich i sluchátka a taky nešlo takže bednama to nebude, ve windows mám zvuk naplno a nemám nic ztišený ale nejde prostě, zkoušel jsem přeinstalovat kodeky a i instaloval jiný a nic, už mě fakt nic nenapadá, co s tím?
6.7.2010 02:24
xmarekTakže to, že používáte widle už víme. :thumb Co takhle se rozepsat o sestavě. ;)
6.7.2010 02:36
6.7.2010 03:00
mech13Sloučeno
13.7.2010 04:07
hudson161já myslel, že jste mi všechny příspěvky smazali, no to je jedno sestava je windows 7 home premium 32-bit, Intel Core 2 duo E4600 2.40GHz, 2 GB RAM NVDIA GeForce 8600
gts, zvukovka Realtek, snad je to všechno, zoušel jsem i přeinstalovat windows a zvuk nikde, co jsem koukal tak snad ani počítač neví, že jsou ty bedny zapojený, ale jsou zapojený dobře, tím jsem si jistej, takže přípsěvky typu jestli to mám vůbec zapojený v elektrice si rovnou odpusťte...
13.7.2010 04:12
RichmondTo tu nepsal snad nikdo, naopak na vyrobce a typ desky se te ptal hned v 2. prispevku - na to jsi samozrejme neodpovedel doted ani v tech dvoj-troj a buhvi kolik jeste prispevcich :rolleyes:
13.7.2010 04:16
johny__gCo máš ve správci zařízení? Dej sem screenshot. Máš tu zvukovku vůbec zapnutou v BIOSu?
13.7.2010 04:22
hudson161a jak zjistím výrobce a název tý desky? a toho správce zařízení najdu kde? ve windows 7 se tolik nevyznám
13.7.2010 04:26
kevin00[quote=hudson161;388354]a jak zjistím výrobce a název tý desky? a toho správce zařízení najdu kde? ve windows 7 se tolik nevyznám[/quote]

Název základní desky a výrobce zjistíš pomocí programu Everest a správce zařízení spustíš tak, že otevřeš nabídku Start, na položku Počítač klikni pravým myšítkem a vyber možnost Spravovat. Poté v nabídce nalevo vyber Správce zařízení. Položka, kde by měla být vidět nainstalovaná zvuk. karta se jmenuje Ovladače zvuku, videa a her.
13.7.2010 04:33
hudson161tak ten správce zařízení pod zvukej je Realtek High Devinition, kliknu na to a píšou tam, že toto zařízení pracuje správně a základová deska podle Everestu Id píše "Přehled informací Hodnota
ID základní desky 64-0100-000001-00101111-081709-Eaglelake$A7519200_A7519IMS V2.2 081709"
a název základní desky neznámý
13.7.2010 04:43
hudson161jo název tý základovky už mám přes jinej program: model je P45T-C51 (MS-7519) a výrobce Micro-star int.
13.7.2010 05:20
13.7.2010 05:28
kevin00[quote=Frey;388380]Googlu odkazuje sem
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=iw&u=http://www.fxp.co.il/archive/index.php/t-4359747.html&ei=T3s8TOO0H46BOJ6o_LoP&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=4&ved=0CCkQ7gEwAw&prev=/search%3Fq%3DEaglelake%2BA7519200_A7519IMS%26hl%3Den%26sa%3DN
a sem
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=zh-CN&u=http://bbs.drivers.com.cn/redirect.php%3Ftid%3D250434%26goto%3Dlastpost&ei=T3s8TOO0H46BOJ6o_LoP&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CDAQ7gEwBA&prev=/search%3Fq%3DEaglelake%2BA7519200_A7519IMS%26hl%3Den%26sa%3DN
Oba odkazuji na desku MSI P45 Neo http://eu.msi.com/index.php?func=prodmbspec&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1482
Strojovy preklad googlu neni uplne idealni, ale zda se, ze resi podobny problem se zvukem.[/quote]

Tak složitě a ještě špatně :runaway Jedná se o základní desku MSI P45T-C51, kde jsi přišel na P45 Neo ... vždyť i píše, že má základní desku MSI P45T-C51 :notsure :runaway

Odinstaluj veškeré staré ovladače ke zvukové kartě, v nouzovém režimu odeber zbytky ovladačů pomocí Driver Sweeperu a poté nainstaluj ze stránek výrobce nové ovladače (Realtek High Definition Audio Driver)
13.7.2010 05:35
Frey[quote=kevin00;388385]Tak složitě a ještě špatně :runaway Jedná se o základní desku MSI P45T-C51, kde jsi přišel na P45 Neo ... vždyť i píše, že má základní desku MSI P45T-C51 :notsure :runaway[/quote]
Zacal jsem jeste pred tim nez hudson161 postnul odpoved s presnym typem takze asi tak pred hodinou ... proto ten edit ;).
13.7.2010 07:10
hudson161oki jdu na to, jak se ještě dostanu do nouzového režimu a zapnu tam ten program?

a ještě, potom ty ovladače mám nainstalovat taky v tom nouzovém režimu nebo poté, co se zbavím těch zbytků mám restartovat do normálhí režimu?
13.7.2010 07:26
kevin00Do nouzového režimu se dostaneš tak, že při postu budeš tisknout F8, než-li Ti vyskočí nabídka, kde vybereš možnost startu v nouzovém režimu. Program spustíš klasicky, jako když normálně pracuješ ve Windows. Nové ovladače instaluj až po restartu a normálním najetí Windows.
13.7.2010 07:39
hudson161tak jsem to tak všechno udělal a pořád stejné :-(
13.7.2010 07:49
kevin00[quote=hudson161;388433]tak jsem to tak všechno udělal a pořád stejné :-([/quote]

Když jsi odinstaloval ovladače zvuk. karty a restartoval počítač, vyskočila bublina s informací o nalezení nového hardwaru ? Máš ikonku reproduktoru vedle hodin ?



Máš v BIOSu nastavenu položku HD Audio Controller na Enable (sekce Integrated Peripherals) ?
13.7.2010 07:52
hudson161když jsem odinstaloval ovladače tak mi žádnej novej hardware nenaskočil a tu ikonku tam mám potom co jsem nainstaloval potom ty nový ovladače, to v tom biosu to nevím, jak se tam přesně dostanu?
13.7.2010 07:55
kevin00[quote=hudson161;388436]když jsem odinstaloval ovladače tak mi žádnej novej hardware nenaskočil a tu ikonku tam mám potom co jsem nainstaloval potom ty nový ovladače, to v tom biosu to nevím, jak se tam přesně dostanu?[/quote]

Při postu tiskni klávesu Del
13.7.2010 08:07
hudson161už jsem se kouknul, je tam enable
13.7.2010 08:13
kevin00Kam zapojuješ reproduktory ? Zapojuješ je do zeleného konektoru ?



Jsou na 100 % funkční ? Můžeš připojit jiné repro či sluchátka ? Ještě jednou překontroluj, jestli nemáš ztlumen zvuk, vypnuto repro, atd. Jaké máš nastaveno zařízení pro přehrávání ?
13.7.2010 08:20
hudson161mám to v zeleným, zvuk je na max, repráky jsem teď připojoval k notebooku, jsou v pohodě, když kliknu na ovládací panely, zvuk tak pod položkou přehrávání jsou dvě ikony nějaký realtek digital output v zeleným jako že připojeno a je to výchozí zařízení a druhá ikona jsou repráky v červeným, že jsou nepřipojeny, i přesto, že jsou připojeny...
14.7.2010 01:09
Frey[quote]realtek digital output v zeleným jako že připojeno a je to výchozí zařízení[/quote]
Tak v tomto bych videl problem. Pokud se nepletu, tak digitalni vystup je smerovan uplne jinam nez na zeleny audio jack. Pokud nepouzivas neco jako sestavu domaciho kina, ktera je schopna pracovat s formaty jako je DTS atp., tak bys mel mit nastavene reproduktory jako vychozi zarizeni.

Pokus se na reproduktor kliknout pravym tlacitkem a zvol 'nastavit jako vychozi zarizeni'. Pokud je tato volba sediva (nepristupne) je mozne, ze ti take mohl odejit zeleny konektor jack vzadu na desce. Resenim by v takovem pripade bylo zkusit jestli mas zapojene konektory na prednim panelu skrine. Pokud ani to nefunguje, tak pak u starsich ovladacu (AC'97 ... nepamatuji si to oznaceni presne) existovala moznost zmenit nastaveni na '4 reproduktory' misto pouze 'stereo'. Pak bylo nutne take aktivovat modry jack (Line-In) jako vystup pro zadni par reproduktoru. Byla to hned druha zalozka ... 'obecne' a pak 'vlastni' (tam to bylo). Pro tebe by to znamenalo, ze bys mel jen dva reproduktory, ale zapojene jako zadni par v modrem jacku.
14.7.2010 08:41
hudson161tak dneska jsem zapnul, počítač a najednou zvuk funguje, nechápu, ale jsem rád, na ty reproduktory se to nějak nastavilo samo jako výchozí zařízení
14.7.2010 10:24
hudson161hm tak po dalším vypnutí a zapnutí to zase nejde a ve zvuku je v přehrávání zas výchozí zařízení Realtek digital output a repráky zas tam jsou nezapojený a nejde to změnit, nevíte někdo co s tím? nebo jsem jedinej na světě komu se tohle děje?
14.7.2010 10:36
hudson161spraví to když si zajdu koupit novou zvukovou kartu? poraďte dyžtak jakou, která mi bude fungovat s mojí sestavou...už nemám sílu se v tom dál vrtat, ta zvukovka je prostě na nic...
15.7.2010 02:27
carolcoTo vypadá na špatnej čip zvukovky na tý desce. Já bych ji šel vyreklamovat...
15.7.2010 01:31
hudson161už jsem to dal do servisu, základovou desku tam mám celkem novou a mám na ní ještě zaruku, ostatní věci ale už jsou starší