náhodne zamrzání windows
Ahoj všem,
mám takový "delikátní" problém. Cca. jednou za hodinu zamrzne celý systém (Win. Vista) na 1-2 vteřiny a pak zase jede, jakoby se nic nestalo. Googlil jsem, ale vše co jsem našel bylo spíše zamrznutí trvalé - nutný restart. Nicméně věřím, že nejsem jediný, kdo má/měl tento problém.
Sestava:
PSU: Enermax PRO82+ 625W
CPU: Q9550 (nepřetaktováno)
MB: Gigabyte GA-EP45-UD3P rev. 1.0 BIOS F10
RAM: 4x2GB GEIL Black Dragon 4-4-4-12
5xHDD:
2x RAID0 (WD5002ABYS) - zapojené do sata portů GSATA v RAID/IDE modu
2x ST3500418AS - v IDE modu (zkoušel jsem i AHCI, ale problém přetrvává)
1x Hitachi HDT721010SLA360 - v IDE modu
2xDRIVES:
LG zapojené také do SATA - v IDE modu
Systém je zcela čistě nainstalovaný, jen chipset, drivery... Teď jsem nechal doma bežet poslední verzi MEMTESTu86+, tak večer uvidím, zdali vypíše nějakou chybku.
Pokud se někdo setkal s podobným problémem a nebo má nějaký nápad, tak napište. Díky.
mám takový "delikátní" problém. Cca. jednou za hodinu zamrzne celý systém (Win. Vista) na 1-2 vteřiny a pak zase jede, jakoby se nic nestalo. Googlil jsem, ale vše co jsem našel bylo spíše zamrznutí trvalé - nutný restart. Nicméně věřím, že nejsem jediný, kdo má/měl tento problém.
Sestava:
PSU: Enermax PRO82+ 625W
CPU: Q9550 (nepřetaktováno)
MB: Gigabyte GA-EP45-UD3P rev. 1.0 BIOS F10
RAM: 4x2GB GEIL Black Dragon 4-4-4-12
5xHDD:
2x RAID0 (WD5002ABYS) - zapojené do sata portů GSATA v RAID/IDE modu
2x ST3500418AS - v IDE modu (zkoušel jsem i AHCI, ale problém přetrvává)
1x Hitachi HDT721010SLA360 - v IDE modu
2xDRIVES:
LG zapojené také do SATA - v IDE modu
Systém je zcela čistě nainstalovaný, jen chipset, drivery... Teď jsem nechal doma bežet poslední verzi MEMTESTu86+, tak večer uvidím, zdali vypíše nějakou chybku.
Pokud se někdo setkal s podobným problémem a nebo má nějaký nápad, tak napište. Díky.
CO máš nainstalovaný za antivir, jednou mi tohle dělalo..., nebudu zatím jmenovat, jinak zkus na tom spustit OCCT, pokud by to bylo hwrem, tak by ti ta aplikace spadla určitě dříve než do hodiny.
Tohle vidim jako softwarovy problem. Radne si zjisti, jake programy mas spustene u toho zamrznuti a i programy na pozadi. Je mozne ze se muzou prat a toto zpusobovat.
Ja napriklad resil minulej tejden konflikt mezi Logitech G9 a softwarem pro monitor od Samsungu.
Vzdy pri zmene DPI prvne od spusteni PC se pri zmacknuti tlacitka system zasekl na 3-5sekund, ale pak vse slapalo normalne. Nakonec sel Samsung software pryc.
Nebylo by od veci, tez otestovat pomoci nejakeho "antibreberkovskeho" programu
Ja napriklad resil minulej tejden konflikt mezi Logitech G9 a softwarem pro monitor od Samsungu.
Vzdy pri zmene DPI prvne od spusteni PC se pri zmacknuti tlacitka system zasekl na 3-5sekund, ale pak vse slapalo normalne. Nakonec sel Samsung software pryc.
Nebylo by od veci, tez otestovat pomoci nejakeho "antibreberkovskeho" programu
[quote=Georginek;387049]Nakonec sel Samsung software pryc.[/quote]
Potvrzuju i problémy u mě s Magic Color nebo jak se to jmenuje, nakonec mi to odpálilo celej systém (nešlo se lognout).
Potvrzuju i problémy u mě s Magic Color nebo jak se to jmenuje, nakonec mi to odpálilo celej systém (nešlo se lognout).
Ahoj, díky za odpovědi...
Pro Georginek: Zajímavý postřeh, jelikož G9 mám, ale na monitory 1x HP 1965lp a 1x HP 2475w jsem nainstaloval jen drivery, žádný další soft už ne. Memtest86+ po 12 hodinách bez jediné chybky, ted mi tam běží OCCT. Momentálně jsem v msconfig zakázal po spuštění všechny aplikace, jen služby jsem nechal běžet, otestuji, uvidím a dám vědět.
Pro: Aytech: V logech vše ok...
Pro Georginek: Zajímavý postřeh, jelikož G9 mám, ale na monitory 1x HP 1965lp a 1x HP 2475w jsem nainstaloval jen drivery, žádný další soft už ne. Memtest86+ po 12 hodinách bez jediné chybky, ted mi tam běží OCCT. Momentálně jsem v msconfig zakázal po spuštění všechny aplikace, jen služby jsem nechal běžet, otestuji, uvidím a dám vědět.
Pro: Aytech: V logech vše ok...
Zkus zapojit ty disky z GBSATA na porty chipsetu, ty ostatni na zkousku nepripojuj. Predpokladam, ze je to zasek typu "nehne se ani mysitko" pripadne obcasny bsod pri nabihani win...
Ahoj, tak jsem dlouho testoval a vypadá to, že je to již v pořádku... problém je, že jsem nepřišel na to co to dělalo :-(.
OCCT prošel také v pořádku, tak jsem zkusil jednotlivé aplikace po spuštění spouštět jednu po druhé... nakonec jsem spustil všechny a problém se neprojevuje, i tak Vám děkuji za Váš čas.
OCCT prošel také v pořádku, tak jsem zkusil jednotlivé aplikace po spuštění spouštět jednu po druhé... nakonec jsem spustil všechny a problém se neprojevuje, i tak Vám děkuji za Váš čas.