Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Regulace otacek ventilatoru

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    680

    Ahoj, je to asi mesic, co jsem si koupil tuto skrin - Xigmatek utgard. A co se nestalo, uz odesly oba regulatory otacek. Jeden ve stavu "naplno" a druhej na "docela slabo", nemluve o tom, ze jeden z nich docela zvlastne kolisa (je to docela hezky videt na sviticich ventilatorech dodavanejch ke skrini. Vzhledem k tomu, ze skrin byla koupena pres alfacomp v Brne a ja bydlim v Praze a do Brna nemam prilis v planu jet, je reklamace docela problem - ani radsi nechci vedet, kolik by stal desetikilovej balik poslanej pres balikovou sluzbu (PPL, DHL,..). Takze se vyskytlo par reseni:
    1) reklamace - myslite, ze by v obchode byli ochotni spolu pracovat pouze pri zaslani onoho predniho panelu, na kterym se to vse deje? Dalsi otazka je, jestli by to nedopadlo zase stejne a po mesici konec.
    2) samooprava - koupe nakejch potenciometru a napajeni jich na spoj - tady jsem narazil na to, ze vubec netusim, jaky bych mel hledat (a ani moc kde) a kusy cenou v radu stovek nejsou zrovna lakavy
    3) vykaslat se na puvodni ovladani otacek a vyresit to alternativou. Jedna z veci, co me zaujala, je toto: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507N0BU2RFU0X . Cena neco pres 400 (s dopravou), v prazskym eshopu jsem na to nenarazil - vyhody a nevyhody jsou asi jasny - nejjednodussi reseni, ale asi i nejdrazsi, nemoznost plynule upravovat otacky (to myslim, ze me po tomo uz preslo), skoda jen, ze piny se stejnym napetim jsou tam jen po dvou, ale to by se prezilo.
    Jo a jedna se o rekulaci 3 120mm ventilatoru, otacky odhadem 1800/min a jeden 200mm, kterej ma tak asi 1000/min. v budoucnu by mohlo dojit na vymenu toho velkyho za 2 120mm a pridani neceho na procesor (1-2 ks).

    Takze hlavni otazky by asi byly: co si myslite o realizaci bodu 1. Nejaky tipy na urcity potenciometry pro bod 2? Nejakej nazor na zarizeni v bode 3 nebo nejaka vyhodnejsi alternativa?

    Predem dekuji za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Ad 1) Myslím, že nejlepším řešením bude, pokud kontaktuješ reklamní oddělení a domluvíš se na dalším postupu.
    Ad 2) Zde by chtělo oměřit součástky regulace otáček, aby jsi byl 100 % jist, co v zapojení regulátoru odešlo. Poté je nejlepší zakoupit součástku stejných parametrů.
    Ad 3) Lze použít i regulátory (doporučil bych Scythe Kaze)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Toto sem parkrat tez zazil, jde o to jak se s nima domluvis.
    1. Muze kontaktovat vyrobce. Zkusit mu zaslat regulator, ci cast bedny, co Ti nefunguje. Ja se vzdy setkal s velmi solidnim a ochotnym jednanim. Nicmene, je nutne poslat dil napriklad do Nemecka ci Holandska.
    Kamosovi odeseli diody na CM STORM, nacez kontaktoval CZC a bylo mu receno, ze bud bude cekat cely mesic a vykuchavat cely PC a zas to davat dohromady, nebo si to vyridi sam. Dostal kontakt na CM v Nemecku, napsal Email - a oni mu poslali celej panel zdarma. Ten starej ani nechteli. Takze parada. Mel to za 7 dni.
    Pripadne je to urcite na reklamaci, ale musi se to rozebirat a posilat.
    A k tomu regulatoru ja casto prodavam tohoto Zalmana

    Vypada krasne viz

    A tady zase jako slusna vopicarna viz
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 08-07-2010 v 19:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    680

    Tak dekuji za info, zkusil jsem kontaktovat alfacomp (co me docela zarazilo, ze jedinej mejl, co maj je obchod@..).
    Co se tech regulatoru tyce, to by melo bejt krajni reseni, protoze se mi do toho uz moc nechtej hazet dalsi prachy, ale ten Zalman vypada velice hezky, nutno ale podotknout, ze to vazne zavisi na skrini a ja hlinikovou lian-li (ci co to je) opravdu nemam
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    869

    pokud jsou regulatory otacek obycejne potenciometry, zkus je vystrikat nejakym cistidlem na elektrokontakty / napr. kontaktol, ale spise bych doporucoval nejaky "mastnejsi" na autokontakty /
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    680

    Omlouvam se za dlouhou odmlku, ale nejak jsem se k ozvani nedokopal. Problem jsem nakonec vyresil reklamaci, v alfacompu jim stacilo zaslat pouze onen panylek a asi za tyden poslali novy, takze si na jejich ochotu nemuzu stezovat. Nicmene je otazka, jak dlouho nove regulatory vydrzi..
    Takze dekuji tedy za info..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: Gigabyte 5850 OC-nefunkcni regulace otacek
    Od opinena v sekci Grafické karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-08-2010, 08:07
  2. Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 09-08-2009, 01:13
  3. Ventilátory: regulace otacek
    Od sapin II v sekci Chlazení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 23:53
  4. Radeony: HD 2600XT regulace ventilátoru
    Od Zenon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 15:22