Jsem rád, že se tu najde i rozumný objektivní názor. Není to o tom, kdo má lepší jádro, nebo souborový systém. Celé je to o tom, že Windows byly a budou určeny líným lidem, kteří chtějí používat nejnovější technologie. A tato obrovská masa lidí je ochotná za to opravdu zaplatit. Linux mohu použít tam, kde znám přesně účel stroje a jsem si jistý, že nedojedu na nějakou chybějící podporu. Pro univerzální PC je asi lepší si těch pár tisíc zaplatit a nechat se Microsoftem obsloužit. A co se týká mě, jsem rád a cítím se bezpečně, když pro mne Linux pracuje, ale pracovat bych s ním nemohl. Velká část aplikací, které používám, je závislá na hardware, o kterém Linux nemůže mít ani tušení, že existuje (programátor a vývojové prosředí čipů Freescale, digitální osciloskop, USB televizní tuner, moderní grafická karta a mraky jiných maličkostí). Srovnávat Windows a Linux je možná jako srovnávat nákladní automobil s lokomotivou, která sice uveze víc, ale může jet jen po kolejích. Když zařídíme, aby mohla jet všude, už nebude tak efektivní a stane se autem.