Původně odesláno od
Noxik
Pouzivam Windows7, predtim XP a chvili jsme si pohraval s Mandrivou. Na Windows mi obecne vadi jeho nedodelanost, kdy nekdo pri vyvoje patrne nepremyslel hlavou, napriklad:
1. Souborovy system NTFS urceny pro hardisky neumi predchazet fragmentaci, naopak ji snad i vyhledava. Naopak souborovy system pouzivany pro flashdisky FAT32 neni optimalizovan pro snizovani poctu zapisu, limitujicich zivotnost flash pameti.
2. Nabidka Start\Vsechny programy neumi vyuzit cele vysky monitoru, takze musim scroolovat seznamem, ikdyz by se seznam vesel na monitor.
3. Menit asociaci vice typu souboru pomoci systemu je peklo, seznam se neudrzi na predchozim miste
4. Proklikat se v novych ovladacich panelech na kyzenou polozku je casove narocnejsi nez v predchozich verzich.
5. Ovladace HW ve Windows Update se aktualizuji podle divneho klice - jiz 3x me nabidly novy ovladac sitovky, grafiku ani jednou - pritom ty jsou pro vykon dulezitejsi
6. Citelne chybi jednotne rozhrani pro aktualizaci programu tretich stran.
7. Nelze inteligentne zpravovat nekolik konfiguraci Ethernetu a zalohovat je.
8. Chybi nejaky "rezim udrzby" - pustim pocitac prez noc a on mi stahne aktualizace, vycisti disk, defragmentuje a zkontroluje na pritomnost viru/spyware.
Kdyz to shrnu: Zaklad je fajn, ale stale to pusobi nedokoncenym dojmem. Jsem zvedav, zda tu nekdo objektivne popise nedostatky Linuxu - ja tipuji problemy s ovladaci a zvyklost BFU na Windows.