Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Záchrana dat z poškozeného disku

skold (14)|9.7.2010 16:16
Zdravím,
a chci Vás poprosit o pomoc. Je to pár měsíců, co mi poprvé za 2 roky spadly Win XP, kompletně jsem je přeinstaloval a vše fungovalo dál. Občas se mi nespustily a tak jsem je opravil z instalačního CD. Včera jsem ale pouštěl notebook a všechno se zdálo v pohodě, až když jsem na něm začal pracovat (winamp, Illustrator, Photoshop) tak mi 3x zamrznul a když jsem ho pouštěl po čtvrté, BIOS mi ohlásil, že nemá z čeho bootovat. Notebook jsem proto odnesl do opravny PC a když jsem dneska mluvil se zaměstnancem opravny, řekl mi, že se jim disk nehlásí a tudíž z něj data nemohou dostat. Myslíte, že je zde nějaká šance na záchranu dat (data na hdd jsou pro mě důležitá-mám tam 50GB práce) ať už co se týče nějakého programu nebo mechanické opravy hdd?
Předem děkuji za každou radu
StD (1963)|9.7.2010 16:23
[quote=skold;387551]Zdravím,
a chci Vás poprosit o pomoc. Je to pár měsíců, co mi poprvé za 2 roky spadly Win XP, kompletně jsem je přeinstaloval a vše fungovalo dál. Občas se mi nespustily a tak jsem je opravil z instalačního CD. Včera jsem ale pouštěl notebook a všechno se zdálo v pohodě, až když jsem na něm začal pracovat (winamp, Illustrator, Photoshop) tak mi 3x zamrznul a když jsem ho pouštěl po čtvrté, BIOS mi ohlásil, že nemá z čeho bootovat. Notebook jsem proto odnesl do opravny PC a když jsem dneska mluvil se zaměstnancem opravny, řekl mi, že se jim disk nehlásí a tudíž z něj data nemohou dostat. Myslíte, že je zde nějaká šance na záchranu dat (data na hdd jsou pro mě důležitá-mám tam 50GB práce) ať už co se týče nějakého programu nebo mechanické opravy hdd?
Předem děkuji za každou radu[/quote]
Pokud je (ta práce) nezálohovaná, tak mohu jen popřát "Upřímnou soustrast". Jestli ti disk ani necvrnkne a je mrtvola, tak už toho moc nenaděláš, než to zkusit u odborníků, ale tam se připrav na cenovku od pěti tisíc výše a stejně jsou šance mizivé.
john (877)|9.7.2010 17:00
pokud jsi se smiril s vyhazovem disku a ztratou dat / vse ostatni selhalo /, muzes pred vyhazovem zkusit zabalit disk do folie / at se ti tam nedostane vlhkost / a zkusit "zamrazit" v mrazaku, pak ho nechat pozvolna popustit na cca 0+ °C a zkusit rozjet na ksande ciziho PC, mozna se chytne, mozna ne...
ona tepelna roztaznost obcas dela divy...