Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: W7: Monitor nepodporuje Plug n Play

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    8

    Dobrý den!
    Jako uživatel s PC jsem s počítačema ve spojitosti s Windows zažil už leccos a vždycky jsem si poradil nebo přišel na jádro pudla, ale tetokrát jsem s rozumem v koncích. Proto prosím kohokoli z vás o radu.

    Přešel jsem na Windows 7 x64. Vše funguje hladce, ale mám problém s monitorem. Počítač mám ve vedlejší místnosti kvůli hluku a proto mě vede k pracovnímu stolu mnoho kabelů - prodloužení. Jedním z nich je také prodloužení Vga (D-sub) vedoucí k mému LCD TFT Full HD D-sub only monitoru (2009). Ten však W7 vidí jako monitor nepodporující Plug n play. Proto na něm můžu rozjet rozlišení maximálně 1600x1200. Pokud však na cestě od počítače k monitoru vynechám právě ono prodloužení (přenesu monitor do vedlejší místnosti a zapojím bez prodloužení) vše funguje, jak má. Při startu W7 načte a rozpozná monitor a rovnou nastaví 1920x1080. Toto funguje s jakýmkoli kabelem D-sub M/M 1.5m dodávaným spolu s monitorem (zkoušel jsem i kabel od jiného PC). Myslel jsem si, že to bude tím, že onomu prodloužení chybí 9. pin a proto šel celkem na jisto do Alfacompu pro přímej 5m propojovák Vga D-sub M/M se všemi piny. Bohužel po připojení k tomuto kabelu opět hláška monitor nepodporuje Plug n play a rozmazaných 1600x1200.. Zkusil jsem všechny dostupné vga propojovací a prodlužovací kabely. Nyní zkusím ty dražší, ale cítím, že to bude nějaká W7 chyba...

    Podotýkám, že na XPčkách (x86) jelo vše tak, jak má a na google jsem o tomto problému nikde nic nenašel, ovladače grafiky jsem nainstaloval poslední verzi. Kamarádů jsem se ptal a nikdo si neví rady, tak kdyby náhodou někoho kolemčtoucího něco napadlo, hoďte to sem. Ideálně alespoň jak přimět W7, aby povolily oněch 1920x1080, které můžu nadefinovat v nvidiacké utilitě jako "nepodporované rozlišení".
    Budu vděčný za jakoukoli připomínku nebo radu..
    Díky

    Konfigurace:
    Gigabyte EP45-UD3R v1.0
    Intel Q9550@2.83Ghz
    5x WD 250GB Raid0
    3x Samsung 1TB
    A-Data +Series EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
    Gainward nvidia 9500GT 1Gb DDR3
    Monitor Fujitsu Siemens (Amilo) LL 3220T
    DVD-RW LG USB 2.0
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ovladač monitoru jsi instaloval také?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    8

    Ovladač monitoru je nativně ve W7, což dokazuje i propojení jedním kusem kabelu.
    na stránkách výrobce je ovladač max pro xp.
    Naposledy upraveno uživatelem carolco: 15-07-2010 v 13:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Já jsem teda ovladač pro 64bitový systémy (píšou teda Vista, ale na W7 by to mohlo také fungovat) našel: zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    8

    Jasně. To bylo první, co jsem udělal, ale nefunguje pod W7 x64. Děkuju všem za snahu. Už jsem to vyřešil. Bylo to kabelem, respektive tou prodlužovací částí. Jakýkoli levný kabel ať už prodloužení nebo propojovací nefungoval. Zakoupil jsem však značkový prodlužovací kabel CANYON CNR-CC08 VGA s pozlacenými konektory rozhodnut, že pokud ani tenhle kabel nezabere, přehodím PC zpátky na XP. A ejhle! Ono to funguje. Monitor je rázem PnP, W7 ho vidí a rozlišení je automaticky na 1920x1080..

    Aby toho nebylo málo, teď mám problém, že veškeré instalační exe soubory jsou požkozeny - nejdou spustit. Zřejmě nějaký vir nebo co, takže bud muset postahovat vše znova...:-) naštěstí se to netýká W7 ale všech archivních souborů, které mám na externím disku pro instalace jako driverů a utilit a programů. Je zajímavé, že exe soubory, které nejsou instalátory (spustitelné utilty a programy) požkozené (infikované?) nejsou. Ale to by bylo na jiný vlákno. Navíc toto se na internetu řeší ale jen pod XP..

    Děkuju všem, mám radost, že nemusím zpátky pod XP, a slibuju, že se sem budu často koukat a když budu vědět, tak rád pomohu...

    Jo a myslím, že to můžeme klidně zamčít, ne?
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 15-07-2010 v 13:41 Důvod: Témata se nezamykají, může posloužit i jiným lidem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jinak příště až budeš kupovat zas monitor, tak si pamatuj, že musí mít DVI (nebo nějaké jiné digitální připojení) a pak si myslím, že nebudeš muset kupovat tolik kabelů, které nakonec stojí půlku monitoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    8

    Kabel stál 300,-
    NAvíc jsem ho dostal darem a tam se na vstupy nehledí...:-) Jinak plánuju dokoupit druhý na DVI (pro druhý výstup z karty)
    Hezký den
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Ovladače nepodporující technologii Plug and Play
    Od Havloun v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-01-2012, 14:40
  2. DDR3: Nataktování Ram které nepodporuje výrobce desky :-(
    Od cheprerr v sekci Operační paměti
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 24-10-2011, 16:33
  3. SB700: Deaktivace SATA hot-plug na AHCI
    Od bright v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-07-2010, 19:05
  4. PC nepodporuje Win XP
    Od eXerTz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-07-2009, 18:51
  5. Opera a Windows Media Player plug-in
    Od HonzaSi v sekci Internet
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 15:36