Problem s resetujicím počitačem
Dobrý den, mám problem s PC když ho zapnu tak najedou windousi xp a ještě se ani nenačte celá plocha a už se resetuje a to se děje furt do kola. Nemohu zistit podrobnosti konfigurace protože neš to zistim tak se mi resetu ale aspon něco vím
procesor Intel pentium IV asi 1,8GHz je možne že to muže byt i celeron se stejnou frekvenci tým si nejsem moc jist
MB : intel D865 PERL
Ram : 256Mb
512Mb
Zdroj: 300W EC
grafik : nějaka ATI
Zdroj jsem tam dal jinej co mám doma 350W. Myslim si že asi bude v haji deska skrz kondíky ale vytekli ani nafoukli nevidim žádný a jinak nevim jak otestovat desku. Jine komponenty na odzkoušení nemám Ramky jsem zkoušel zaměňovat a nic. Takže tedka už nevím co stím. Dá se nějak otestovat deska bes teho abych musel najet do win protože tam se to hned resetuje. Mohli by to dělat aji windousi? Dík moc za rady :confused:
procesor Intel pentium IV asi 1,8GHz je možne že to muže byt i celeron se stejnou frekvenci tým si nejsem moc jist
MB : intel D865 PERL
Ram : 256Mb
512Mb
Zdroj: 300W EC
grafik : nějaka ATI
Zdroj jsem tam dal jinej co mám doma 350W. Myslim si že asi bude v haji deska skrz kondíky ale vytekli ani nafoukli nevidim žádný a jinak nevim jak otestovat desku. Jine komponenty na odzkoušení nemám Ramky jsem zkoušel zaměňovat a nic. Takže tedka už nevím co stím. Dá se nějak otestovat deska bes teho abych musel najet do win protože tam se to hned resetuje. Mohli by to dělat aji windousi? Dík moc za rady :confused:
1) co nouzovej režim, ten taky nenajede? Pokud najede, vypnout v něm automatickej restart při BSOD (Tento poč./Vlastnosti/Upřesnit/spuštění a zotavení/Automaticky restartovat (odškrtnout)).
2) Paměti otestovat memtestem nebo GoldMemory (bez bootování do Windows)
3) v biosu, zkusit podtaktovat procesor i paměti (dát frekvence na nižší, než jsou výchozí)
2) Paměti otestovat memtestem nebo GoldMemory (bez bootování do Windows)
3) v biosu, zkusit podtaktovat procesor i paměti (dát frekvence na nižší, než jsou výchozí)
Tak jsem zkoušel nouzový režim a zatím se neresetoval takže by mohl byt problem ve windousech jo? asi jedina možnost zkusit to přeinstalovat u uvidim
[quote=rooss22;389361]Tak jsem zkoušel nouzový režim a zatím se neresetoval takže by mohl byt problem ve windousech jo? asi jedina možnost zkusit to přeinstalovat u uvidim[/quote]
tak jsem testoval ramky asi 7 hodin a bez chyby nouzový režim taky najel tak by to mohlo byt tím operačním systémem? dík moc za radu
tak jsem testoval ramky asi 7 hodin a bez chyby nouzový režim taky najel tak by to mohlo byt tím operačním systémem? dík moc za radu
Vypni z toho nouzovýho režimu ten automatickej restart při BSOD a pokud to padne do modrý obrazovky, opiš popis chyby ... je dost dobře možný, že to dělá nějakej ovladač.
Takže si mysliš že je chyba ve windousech? pokud je chyba v OS tak to neřeším a přeinstaluji to by si to už aji zašloužil už se to nepřeinstaloval asi 4 roky jsem skusil naistalovat system na druhy disk a zatim to drži v pohodě tak to ještě necham projet nějakym testem jaky testovací software mi doporučite použít? abych skusil stabylitu systému?