Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

problém se zvukem

hel.mar (8)|17.7.2010 16:37
Dobrý den, moc prosím o radu. Při "čištění" počítače, jsem si zřejmě omylem odinstalovala zvukový ovladač. Reproduktory jdou zapnout, ale počítač píše, že nemůže najít sotware k rozpoznanému hardwaru....mám windows XP. Žádné instalační cd k hardwaru nebylo. Jde ovladač někde stahnout? Děkuji
souteh (371)|17.7.2010 16:40
O jaké reproduktory jde?
kolemjdoucí_oldd (45)|17.7.2010 16:52
Spis jakou máte zvukovou kartu popř. základní desku? Dostal jste k základní desce CD s driverama. Zkuste hledat tam. Nebo oficiální stránky výrobce.
hel.mar (8)|17.7.2010 17:19
[quote=souteh;389488]O jaké reproduktory jde?[/quote]
Klasické,připojitelné...značka labtec. Dříve normálně fungovaly, až po mém " úklidu" počítače, kdy jsem zřejmě omylelm odinstalovala zvukový ovladač, přestal zvuk jít. S připojením reproduktorů se nehýbalo. Po zapnutí klasicky naskočí )svítí zeleně), ale zvuk se z počítače neozve...
hel.mar (8)|17.7.2010 17:29
[quote=kolemjdoucí;389489]Spis jakou máte zvukovou kartu popř. základní desku? Dostal jste k základní desce CD s driverama. Zkuste hledat tam. Nebo oficiální stránky výrobce.[/quote]

A kde v počítači zjistím, jakou mám zvukovou kartu? CD k počítači (acer) mám, používám ho při aktualizacích, ale v tomto případě jeho použití bylo neúspěšné. Počítač napíše, že se nezdařilo, neboť nebyl nalezen potřebný sofware. K windows XP jsem cd nedostala, byly již součástí počítače.
Oficiální stránku aceru? díky
StD (1963)|17.7.2010 17:32
[quote=hel.mar;389491]Klasické,připojitelné...značka labtec. Dříve normálně fungovaly, až po mém " úklidu" počítače, kdy jsem zřejmě omylelm odinstalovala zvukový ovladač, přestal zvuk jít. S připojením reproduktorů se nehýbalo. Po zapnutí klasicky naskočí )svítí zeleně), ale zvuk se z počítače neozve...[/quote]
Nebylo by od věci nejprve specifikovat činnost "úklid počítače" (=co se s tím dělo, prosté mazání dat?) a potom podrobnosti o stroji a operačním systému, kterého se to týká, zda je v těch XP vytvořen bod obnovy apod.. Jestli jde o notebook a není instalační CD OS, je tam určitě na disku obnovovací oddíl (Recovery), který lze spustit při startování počítače?
A nakonec se také podívat do manuálu - postup obnovení OS tam bude určitě popsaný.
hel.mar (8)|17.7.2010 17:41
[quote=StD;389496]Nebylo by od věci nejprve specifikovat činnost "úklid počítače" (=co se s tím dělo, prosté mazání dat?) a potom podrobnosti o stroji a operačním systému, kterého se to týká, zda je v těch XP vytvořen bod obnovy apod..[/quote]

Ano, klasické mazání již nepoužívaných programů. Podrobnosti o počítači : Acer PC T160/5, LCD LG1752, operační systém Windows XP...a bod obnovy, ehh..omlouvám se, ale nerozumím:-(. jedná se o klasický počítač, nikoliv o notebook. Manuál bohužel nevlastním:-(
StD (1963)|17.7.2010 18:42
[quote=hel.mar;389498]Ano, klasické mazání již nepoužívaných programů. Podrobnosti o počítači : Acer PC T160/5, LCD LG1752, operační systém Windows XP...a bod obnovy, ehh..omlouvám se, ale nerozumím:-(. jedná se o klasický počítač, nikoliv o notebook. Manuál bohužel nevlastním:-([/quote]
Ty XP jsem měl na mysli zda jde o verzi Home nebo Pro. Já teď u XP nejsem a z hlavy si to nepamatuji, kde je to v Ovládacích panelech. Snad s tím poradí některý XPčkář. Ale v každém případě se tam nejprve podívej do Správce zařízení (Ovládací panely-Systém-Hardware), jestli OS vidí zvukovou kartu a jestli je u ní žlutý vykřičník nebo otazník.

Edit: Jde o tento PC?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
hel.mar (8)|17.7.2010 18:54
[quote=StD;389507]Ty XP jsem měl na mysli zda jde o verzi Home nebo Pro. Já teď u XP nejsem a z hlavy si to nepamatuji, kde je to v Ovládacích panelech. Snad s tím poradí některý XPčkář. Ale v každém případě se tam nejprve podívej do Správce zařízení (Ovládací panely-Systém-Hardware), jestli OS vidí zvukovou kartu a jestli je u ní žlutý vykřičník nebo otazník.[/quote]

ha, jde o verzi Home. Do správce zařízení jsem se dívala...
je tam otazník a u toho nappsáno: další zařízení, no a pod tím je vykřičník a u toho napsáno multimediální zvukový adapter....

jsi hodný, díkes;-)
StD (1963)|17.7.2010 19:05
A ta zvuková karta je integrovaná na desce nebo je tam přídavná? Podívej se dozadu na PC, kam je zapojen kabel od těch reproduktorů, jestli do konektoru v zadní sdružené záslepce konektorů, nebo do nějaké karty vpravo od té záslepky.

Mimochodem v popisu té mašiny je uvedena poznámka:

Upozornění: Stolní počítače značky Acer nejsou standardně dodávány s instalačními CD. Pokud potřebujete instalační CD nainstalovaného operačního systému - např. pro reinstalaci počítače -, je třeba si o ně za poplatek zažádat na adrese:
Acer Czech Republic s.r.o.
Servisní centrum - CTPark Brno
Tuřanka 100
627 00 Brno-Slatina
hel.mar (8)|17.7.2010 19:14
[quote=StD;389512]A ta zvuková karta je integrovaná na desce nebo je tam přídavná? Podívej se dozadu na PC, kam je zapojen kabel od těch reproduktorů, jestli do konektoru v zadní sdružené záslepce konektorů, nebo do nějaké karty vpravo od té záslepky.

Mimochodem v popisu té mašiny je uvedena poznámka:

Upozornění: Stolní počítače značky Acer nejsou standardně dodávány s instalačními CD. Pokud potřebujete instalační CD nainstalovaného operačního systému - např. pro reinstalaci počítače -, je třeba si o ně za poplatek zažádat na adrese:
Acer Czech Republic s.r.o.
Servisní centrum - CTPark Brno
Tuřanka 100
627 00 Brno-Slatina
[/quote]

Kabel je zapojený do konektoru (zelená barva), vedle jsou další barvy - modrá....karta tam žádná není..

Tak o tom upozornění jsem nevěděla:-(
StD (1963)|17.7.2010 19:14
Ovladače zvukové karty a další jsou ke stažení zde:
http://support.acer-euro.com/drivers/downloads_gd.html
pod Aspire T160.
hel.mar (8)|17.7.2010 19:18
[quote=StD;389514]Ovladače zvukové karty a další jsou ke stažení zde:
http://support.acer-euro.com/drivers/downloads_gd.html
pod Aspire T160.[/quote]

Díky, jsi hodný...vyběhlo mi jich tam 6...

Chipset NVIDIA Chipset Driver 5.10.2600.0622 35.4 MB 2008/12/10
Audio Realtek Audio Driver 5.10.00.5930 30.1 MB 2008/12/10
Modem Agere Modem Driver 2.1.40 673.6 KB 2008/12/10
Modem Pro-Nets Modem Driver 6.10.05 1.9 MB 2008/12/10
VGA ATI VGA Driver 8.172.0.0 11.4 MB 2008/12/10
VGA NVIDIA VGA Driver

Který mám stahnout? Nebo všechny?
StD (1963)|17.7.2010 19:24
Hledáš AUDIO, druhé od shora.
hel.mar (8)|17.7.2010 19:49
[quote=StD;389519]Hledáš AUDIO, druhé od shora.[/quote]

Tak jsem to stahla...ale nic:-( Pořád to nefunguje:-(
StD (1963)|17.7.2010 20:03
[quote=hel.mar;389532]Tak jsem to stahla...ale nic:-( Pořád to nefunguje:-([/quote]
"Stáhla" a co? Je to exe soubor? Jestli ano, tak přes tlačítko Start -> Spustit -> najít si místo, kam jsi si ten soubor uložila a po vybrání zmáčknout OK. Potom by měla proběhnout interaktivní instalace, alespoň podle velikosti souboru 30 MB tak soudím. Nakonec asi bude potřeba restartovat OS a po něm zkontrolovat nastavení zvuku (dole v liště by se měla objevit jedna ikonka navíc, tak na ní pak pravý klik myšítkem).