reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

JAK HRAT EXTERNI ZVUKOVKU PRES VESTAVENY SPEAKERY NOTEBOOKA (laptopa)?

Petr 2010 (66)|19.7.2010 07:21
.

LZE HRAT PRES VESTAVENY SPEAKERY NOTEBOOKA "DELL VOSTRO 1700" (Windows Vista) EXTERNI ZVUKOVKU M-AUDIO FIREWIRE 410? (Mam Cubase SX 3.1.1)

Nemuzu to najit kam kliknout v Cubase a v ovladaci zvukovky a ve Windowsu, aby mi hrala hudba (jiz nahrany zpev a vytvorena hudba MIDI) z Cubase na vestaveny repracky (speakery) notebooka (laptopa). Nehraje dokonce ani jina hudba z pocitace mimo Cubase PRES EXTERNI ZVUKOVKU ve Windows Media Playeru ci Real Playeru PRES VESTAVENY SPEAKERY LAPTOPA.

Bezne nahravam audio zpev s externim mikrofonem pres externi zvukovku M-audio 410 Firewire Cubasem a zaroven ten zpev (s MIDI hudbou z Cubase) v realnym case posloucham sluchatkama pichly do one externi zvukovky.

Jenze si to chci prehrat a poslouchat pres SPEAKERY z onoho laptopu. (Nemam totiz zadne externi speakery.)

Lze to poslouchat pres speakery z laptopu jedine, kdyz mam prepnuto na interni zvukovku laptopu. Jenze nahrany zpev zni nekvalitne (=zkreslene), presto-ze pres sluchatka pichla do externi zvukovky, to zni dobre (nezkreslene). Takze je jasne, ze to zkresleni je zpusobeno interni zvukovkou laptopu. A proto chci i pri prehravani pouzivat onu externi zvukovku, ale zaroven interni speakery pocitace. Jenze nevim jak to zapojit = kam klikat? (Fyzicke zapojeni je pres Firewire).
P.S.: Kdyz mam prepnuto na interni zvukovku laptopu , tak jina hudba hrana z Windows Media Playeru ci Real Playeru (NIKOLIV z Cubase(!)) hraje v pohode bez zkresleni a zvuk je primo nadherny.

Predem diky
.
xmarek (1676)|19.7.2010 10:30
Nevím jestli jsem Váš přízpěvek pochopil dobře. :notsure Každopádně podobným způsobem se mi podařilo (nebo daří) provozovat pouze zvukovou kartu na notebooku své ženy. Jedná se o PCMCIA kartu Creative Audigy ZS na notebooku Acer TM4670. Jak to funguje ví bůh (nikdy jsem se tomu nesnažil přijít na kloub), každopádně to funguje.
Svou zvukovku E-MU 1616M na Lenovo T60 jsem nikdy takto nezprovoznil. Jedná se o PCMCIA kartu a externí box, který je propojený podobným způsobem jako ethernet.
Každopádně vy máte kartu, která používá rozhraní Firewire. A u ní si to ani nedokážu živě představit.
Petr 2010 (66)|19.7.2010 11:50
Xmarek:
To ja si to dokazu predstavit. Otazka je zda by to melo fungovat a ja jen nevim kam kliknout, a nebo zda to nemuze fungovat. U Firewire by to snad nemel byt problem. Mohla by to byt dokonce i vyhoda. Ja to odhaduju na vedeni kam a v jakym softwaeru kliknout (Windows Vista/Cubase3.1.1/Driver M-Audio FireWire 410).

Proste chci hrat externi zvukovku pres interni speakery laptopa. Ted jde o to zda je to mozne ci ne. A kdyz ano, tak jak?
xmarek (1676)|19.7.2010 15:51
Když budu přemýšlet čistě technicky tak by zvuk stejně musela obstarat ta integrovaná zvukovka. Nedovedu si totiž živě představit jak by bylo možné zvuk který je přiveden přes FireWire v digitální podobě poslán na externí zvukovku, tam převeden D/A převodníky na analogovou formu, zesílen a pak poslán zpět na speaker(y) laptopu. Neznám přesně způsob řešení jaký používá Creative Audigy, ale určitě je možné, že Audigy ZS provede D/A převod a zpět po sběrnici PCMCIA pošle analogový signál přímo na OZ speakrů Laptopu. A nebo to v okamžiku, kdy nejsou přítomny sluchátka ve výstupu Audigy to jenom switchne zpět na D/A integrované karty a uživatel nic nepozná. :D
Petr 2010 (66)|19.7.2010 16:37
No, ja tomu vubec nerozumim. Ale ciste logicky: Kdyz interni zvukovka hraje MIDI hudbu a audio nahravku zpevu z Cubase pres interni speakery, tak to z Cubase VSECHNO (=MIDI hudbu + zpev)odebira v digitalni podobe, ze? Tak proc by to take nemohla odebirat externi zvukovka a take to poslat do internich speakeru? A nebo ty interni speakery jsou schopny prijimat pouze v audio a z ty interni zvukovky to jiz dostava prevedene v audio podobe? V tom pripade bys mel pravdu, ze kdyz se to zpatky do pocitace dostane v digitalni podobe z externi zvukovky pres FireWire, tak pak v pocitaci by se musel pouzit prevodnik, ktery by to z FireWire (z digitalni podoby) prevedl do audia. V tom pripade, nesel by do pocitace stahnout nejaky software, ktery by to prevadel? Ci pouzit prevodnik z one interni zvukovky? (Jenze jak je videt, tak ten prevodnik z interni zvukovky ten zpev prevadi zkreslene. MIDI hudebni nastroje zkresleny nejsou. Takze kdyby se pouzil prevodnik z interni zvukovky, tak by jsme byli tam kde jsme nyni = zkresleny zvuk. A nebo by to vylepsila externi zvukovka a poslala by to ve stravitelnejsi (kvalitnejsi) forme zpet do pocitace?)
zsdx (2098)|19.7.2010 17:25
Interni repro jsou ale zapojeny na interni zvukovku 'primo' (tj. dokazi hrat jen zvuk dodavany tou int. zvukovkou). Muzes zkusit kvalitu pri zapojeni ext.audio-out do int.audio-in pomoci stereo 3,5jack propojovaciho kabelu?
Petr 2010 (66)|19.7.2010 17:56
Jestli jsou interni repro opravdu zapojeny PRIMO, tak je to v hajzlu! To se pak musi vzdy pres tu interni zvukovku, ktera ten zvuk MOZNA VZDY zkresli.

Vystup audia (sluchatka) na externi zvukovce mam (velkej dzek). Na pocitaci vstup audia (mikrofon) mam (malej dzek). Ale nemam propojovaci snuru.

Asi mas pravdu. Toto bude asi jedina cesta, jak zkusit zda to bude lepsi....

Jses si jisty, ze interni repro je propojeno PRIMO do interni zvukovky, a ze se neda nejakym SOFTWAREM obejit interni zvukovka, a misto ni, interni repro propojit primo s externi zvukovkou????